Pallontallaajat.net
Valikko

Reilistooreja osa 18 – Saksa

15. toukokuuta 2010

KÖLN

_MG_7359

Teimme päiväreissun aurinkoiseen ja kauniiseen Kölniin host-pariskuntamme kanssa. Ilma oli paikoitellen hyvinkin aurinkoinen ja lämmin, paikoitellen taas pilvinen ja tuulinen, mikä aiheutti sen, että tuulitakkia sai vuoronperään riisua tai pukea tiukemmin ylleen. Nautiskelimme eräällä keskustan terassilla oluista katsellen lukuisia kiekkoleijona -paitaisia suomalaisia, joita oli kerääntynyt paikanpäälle kaupungissa pidettävien jääkiekon MM-kisa matsien takia. En ollut oikein varma pitäisikö tuntea ylpeyttä vai myötähäpeää sinivalkoisiin pukeutuvien jääkiekkofanien puolesta. Koimme monta hauskaa sattumaa suomalaisten kiekkofanien toimesta ja vaikutti siltä, että kisahenki oli kovasti päällä. Suomalaisten avoimuus ja eloisuus saattoi tietysti johtua myös saksalaisesta oluesta… (Ps. Nyttemmin netistä tarkistettuani Suomi oli voittanut edellisenä päivänä Valko-Venäjän 2-0, joten faneilla olikin syytä olla hymyssä suin ja nauttia saksalaisesta terassikulttuurista täydellä sydämellä.)

_MG_7282

_MG_7290

_MG_7294 _MG_7311

_MG_7326 _MG_7336

_MG_7305 _MG_7295

Tuomiokirkon piha oli täynnä katutaiteilijoita ja eläviä patsaita turistien ympäröiminä. Kirkko taas oli todella upea ja aristokraattisen oloinen ja lisäksi niin äärettömän suuri, ettei mahtunut kokonaisena valokuviin. Käveleskelimme joen rantaa, ihastellen kaupungin hälinää kahviloiden terasseilla istuvine, vastaan rullaluistelevine ja nurmikolla loikoilevine ihmisineen. Illalla pelasimme taas “yllätys-yllätys” korttia ja yritimme löytää ratkaisua seuraavan päivän suunnitelmaan. Emme olleet varmoja minne suuntaisimme seuraavaksi ja kaikki olikin hieman auki, ennen kuin Anna ja Lauri tulivat herättämään minut keskellä yötä kertoen, että jatkaisimme aamulla kohti Kööpenhaminaa.

_MG_7353

Juutalaiskauhut vetivät taas hiljaiseksi.

_MG_7364

Suurin näkemämme naamiaiskauppa nimeltä Deiters.

IMG_1464

Tapasimme hemaisevan kultakutrin.

_MG_7414

_MG_7429

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus