Pallontallaajat.net
Valikko

Hohensalzburgin linna

4. heinäkuuta 2010

IMG_1769

Teimme turistikierroksen Hohensalzburgin linnassa, ihastellen korkealta avautuvia näköaloja vanhaan kaupunkiin. Linnan rakentaminen alkoi jo vuonna 1077, minkä jälkeen sitä on uudelleenrakennettu, korjattu ja laajennettu ties kuinka moneen otteeseen ja tällä hetkellä se on yksi suurimmista keskiaikaisista linnoista koko Euroopassa. Kierelimme ympäri linnaa sekä Salzburgin vanhaa kaupunkia, nauttien samalla kevyestä olostamme ilman hiostavia prätkäkamoja. Lisäknoppina se, että ah-meidän-kaikkien-rakastama ja todellista alppi-idylliä sisältävä Sound of Music -musikaali kuvattiin Salzburgin kaupungissa. Kannattaa siis tsekata kyseinen pätkä, jos haluaa bongailla tuttuja kuvauspaikkoja paikanpäällä. Täytyy kyllä myöntää, etten itse ollut vielä tuohon mennessä kyseistä klassikkoa nähnyt, mutta sen tunnelma heijastui kaupungissa siitä huolimatta.

IMG_1773

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1775

IMG_1776

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

37906_410871239666_662859666_4548551_2529645_n

Olivatko nämä oikeasti kidutusvälineitä vai ihan joihinkin muihin leikkeihin tarkoitettuja?

Iltapäivällä, ennen linnakierrosta, olimme siirtyneet kokeilu- ja budjettimielessä erään nuorison suosiman Jufa -hostelliketjun dormimajoitukseen. Loppuillan istuskelimmekin hostellin terassilla, kuunnellen ja väitellen musiikista sekä naureskellen eräälle hostellissa majoittuvalle kummituseläimen näköiselle hörhölle (suokaa anteeksi, ei ole tarkoitus loukata ketään, mutta jäbä taisi lautasen kokoisista silmistä päätellen olla vetänyt jotain miestä vahvempaa :).

sb_hostel_1

Edustusilmeeni

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus