Pallontallaajat.net
Valikko

Ylväiden maisemien päivä

8. heinäkuuta 2010

IMG_1892

Neuschwansteinin linna

Aamupäivä kului tutustuen Neuschwansteinin linnaan, jonka 1800-luvulla rakennutti hullu kuningas Ludvig II omaksi henkilökohtaiseksi leikkikentäkseen. Linna on ollut esikuvana muun muassa Disneyn prinsessa Ruususen linnalle ja sen sisätilat ovat kullatut. Emme liiaksi innostuneet turistimassasta ja jonottamista vaativista opaskierroksista, joten sisätilat jäivät meiltä tällä kertaa näkemättä. Saimme kyydityksen linnalle majatalomme isännältä, mikä oli mielestäni enemmän kuin palvelualtista toimintaa isäntäväen puolelta. Kävelymatka ylös linnalle kesti kauan ja oli pelkkää ylämäkeä, joten päivän fyysinen urheiluosuus tuli suoritettua siinä samalla. Hieman etäämmäs linnasta, Pöllat-solan ylitse, on rakennettu valtava Marienbrücken riippusilta, jonka luota turistit käyvät näpsimässä komeita maisemakuvia. Meille kolmelle korkeanpaikankammoiselle itse siltakin oli taas yksi elämys lisää.

IMG_1875

IMG_1880

IMG_1886

IMG_1887

IMG_1889

35063_410871619666_662859666_4548589_5541464_n

IMG_1894

IMG_1899

Metallinsyöjäpuu!

Espanjalainen emäntämme

Linnakierroksen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Biberwieriä, jossa tarkoituksenamme oli yöpyä Motourrad-ketjuun kuuluvassa Gasthof Wiesenheimissa. Jukka tunsi majataloa pitävän pariskunnan ennestään viime reissultaan ja sen isäntä on itsekin suuri moottoripyörien ystävä. Maksoimme majoituksesta 30 euroa yöltä, vaikka hinnastossa kyllä selvästi luki 44 euroa/yö. Ehkä pieni alennus ei-niin-tyypillisille skandinaavisille vieraille tai siksi, että olimme osittain tuttuja ennestään? Tiedä häntä. Saimme isännältä myös lukuisia vinkkejä reittien suunnitteluun ja teimmekin noin sadan kilometrin “iltalenkin”, nautittuamme ensin emännän valmistamat herkulliset Wieninleikkeet. Kierroksella näimme muun muassa peuran loikkaavan tien yli ja ajoimme Jukan kanssa niin suuren tiellä makaavan kiven yli, että koko pyörä pompahti sen myötä ilmaan ja me tietysti sen mukana. Eli täysin rentouttavaksi ja stressittömäksi ilta-ajeluksi en menisi pikku retkeämme kutsumaan.

Gasthof Wiesenheimin kotisivut

IMG_1900

IMG_1903

Kämmenen kokoisia ötököitä… nice!

IMG_1912

IMG_1915

IMG_1914

IMG_1918

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus