Pallontallaajat.net
Valikko

Juutalaisghetto ja yllättäviä Suomi-yhteyksiä

Juutalaisghetto

Keskiviikkona vierailimme Venetsian Juutalaisghetossa, joka on ensimmäinen tämänniminen juutalaisten asuttama alue. Se on kaupungin luoteisosassa sijaitseva pieni maakaistale kanavien keskellä, lähellä rautatieasemaa. Vuosien 1516-1797 välillä juutalaisten sallittiin asua vain kyseisellä alueella. Ghetto eroaa muusta Venetsiasta mm. sillä, että siellä on jopa joitakin 8-kerroksisia taloja, sillä juutalaisten annettiin rakentaa korkeampia rakennuksia kuin oli muualla kaupungissa. Ghetto on yhä edelleen juutalaisyhteisön keskus, jossa eri maiden juutalaiset pyhiinvaeltajat käyvät kokemassa maailman ensimmäisen Gheton tunnelmaa. Nykyäänhän Ghetto-nimeä käytetään miltei kaikenlaisista urbaaneista slummialueista riippumatta väestöstä.

Gheton suurimmalla aukiolla on II Maailmansodan juutalaisvainojen muistomerkki, joka sai ainakin itsellä palan nousemaan kurkkuun. Muistomerkkiin on kohokuvioitu holokaustin tapahtumia ja juuri tapahtumien konkretisoiminen saa todella miettimään millaisista kauheuksista on kysymys. “Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” pitää täysin paikkaansa.

Rainbow colours

Fiorella Galleryn omintakeista miestenmuotia.

Suomitietoutta

Illalla menimme syömään kämppämme naapurustossa sijaitsevaan viihtyisään Doge Morosini nimiseen ravintolaan, johon jouduimme kylläkin jonottamaan noin kymmenisen minuuttia ennen kuin saimme vapaan pöydän. Mutta odottelun korvasi pöydän sijainti aivan jälkiruokavitriinin vierestä! Arvatkaas kuinka moni meistä oli jo ennen alkupaloja päättänyt mikä kakkupala tai rahkaunelma lautaselle sitten lopuksi ilmestyisi. ;) Ravintolan palvelu oli parasta, mitä olimme Venetsiassa tähän mennessä saaneet ja eräs ravintolan työntekijöistä jopa arvasi puheemme perusteella meidän tulevan Suomesta. Juttelimme sitten hänen kanssaan jonkun tovin kaikesta Rovaniemeen (jonka hän myös hyvin tunsi!) ja Venetsiaan liittyvästä. Tarjoilija kertoi muun muassa käyneensä Jyväskylän ralleissa. Hän myös heitti huulta uusperheemme ulkonäöstä, josta oli hänen mukaansa helppo päätellä ketkä ovat rouvan ja ketkä herran jälkeläisiä. Meillä nimittäin tummat hongankolistajat ja vaaleammat maantason matkaajat ovat yhdistäneet voimansa, mikä aiheuttaa hauskan kontrastin kulkiessamme porukalla missä tahansa.

Miksi miehet nolostuvat, kun nainen ottaa kartan esille?

Toisinaan voi törmätä umpikujaan.

Vinkeä vedensyöksijä

David & Donald

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus