Pallontallaajat.net
Valikko

Järkkärin 10 kultaista neuvoa

kuopio_rock_2014

Kuopio rockista selvitty juuri ja juuri hengissä!

Semmoiset 25 tuntia lähinnä paikallaan jurottamista kahden päivän aikana, joten voin sanoa, että reidet huusivat loppuviimeksi hallelujaa. Yllättävän rankkaa touhua pelkkä seisominenkin on, eikä työtahtia helpottanut yhtään se, että viikonlopun aikana porteista kulki yhteensä noin 20 000 ihmistä. Itse järkkäröin pääporteilla kaivellen reppujen ja käsilaukkujen sisältöä, sekä henkilötarkastuksia tehden. Voin sanoa, että tuon viikonlopun jälkeen en vähään aikaan halua nähdä yhtäkään naisen käsilaukun sisältöä, kopeloida yhdenkään miehen reisitaskuhousuja tai kuulla ainuttakaan “ole hellä”, “kassit pöydälle” tai “kopeloihan vähän tuosta housujen etuosasta, kuljetan siellä piilopulloa” -vitsiä.

Ja koska olen kyseisen viikonlopun jälkeen paljon viisaampi siitä kuinka festareille kannattaa varautua, haluan nyt antaa muutaman vinkin festarikansalle. Kolme ensimmäistä etenkin suuria määriä tavaraa kantaville naisille:

1) MEIKIT:

Miksi ihmeessä käsilaukussa pitää kantaa koko meikkiarsenaalia!!??? Ensinnäkin täpö-täydet meikkipussukat painavat julmetusti ja vievät todella paljon tilaa laukussa. Kuinka moni tosissaan tarvitsee ripsentaivuttajaa tai suurta luomiväripaljettia matkassaan? Ja missähän niitä kaikkia meikkejä oikein levitetään, bajamajoissako? Useilta festareilta kun ei peilillisiä sisävessoja löydy.

-> Meikkaa silmäsi jo kotona vedenkestävällä ripsarilla, osta jokin pieni peitekynä/peitevoide ja pieni puuteri sekä tarpeen vaatiessa joku kajali ja huulirasva/puna. Itse olen pärjännyt loistavasti tällä pienellä arsenaalilla, eikä ole vaaraa, että mitään otettaisiin pois esim. nestemmäisten aineiden vientikiellon takia.

2) HIUSLAKAT:

Usein suuret hiuslakkapullot ovat kiellettyjä, sillä alueelle ei suositella vietävän painepulloja. Lisäksi ne ovat tulenarkoja ja joku tarpeeksi älykäs voi keksiä tehdä niistä vaikka minkämoisen “liekinheittimen”.

-> Älä kanna mukanasi 500 ml kokoisia tai isompia lakkapulloja. Mikäli hiuslakat sallitaan, ovat ne yleensä 75 ml pikkupulloja. Ja onhan se mukavampi, kun laukku ei paina kuin synti. Mikäli hiuslakat ovat kokonaan mustalla listalla, on olemassa pieniä matkakokoisia geelipurkkeja. Ja jos geelikään ei tunnu omalta ja tuuli tuivertaa hiukset sykkyrälle, niin sittenkin on vielä mahdollista vetää Bad Hair Day -pipo päähänsä.

3) PEILIT:

Jouduimme tänä vuonna takavarikoimaan muutaman julmetun suuren meikkipeilin lasinsiru- ja heittovaaran takia. Moni ei tule ajatelleeksi, että suuret peilit voivat olla oikeasti vaarallisia esineitä.

-> Hanki jokin pieni taskupeili jos sellainen on festareille mukaan otettava. Kyllä siitä ihan tarpeeksi hyvin näkee ovatko meikit valuneet poskille ja kiiltääkö naama.

4) SATEENVARJOT:

Useimmille festareille ei saa viedä sateenvarjoja, sillä niiden aukaiseminen suuressa väentungoksessa voi olla vaarallista, mikäli varjon terävät kulmat osuvat jotakuta silmään. Mikäli kaikilla väkijoukossa olevilla olisi sateenvarjo, ei kukaan takana olevista katsojista näkisi yhtään mitään. Joten jätetään suosiolla ne varjot kotiin! Muutama hieno ja suht kallis Esprit-varjo lähtikin roskiin, kun asiakas ei jaksanut lähteä sitä narikkaan asti viemään.

-> Aikojen saatossa joku valopää on keksinyt niinkin hienon suojavaatteen, kuin kertakäyttöinen sadetakki! Maksaa euron tai pari, suojaa paremmin kuin sateenvarjo ja on helppo kantaa mukana pienessä pussissa. Ekologiset tyypit voivat tietysti hankkia kunnollisen, laadukkaan, sadetta pitävän takin, mikä on tietysti pitkällä tähtäimellä fiksu sijoitus. Väkijoukossakin on mukavampi seisoa, kun ei tarvitse koko ajan kannatella sateenvarjoa vaan voi vapaasti bailata kädet ojossa.

5) ALKOHOLIJUOMAT:

En usko, että nykyään järjestetään moniakaan festareita, joihin saisi viedä omia alkoholijuomia. Itsekin löysin pari pulloa piilotettuina aurinkolasikoteloihin ja muutaman housuntaskuista.

-> Nauttikaa etkot kotosalla – kuitenkin sen verran rauhallisesti, että pääsette vielä porteista sisään konttaamatta. Jos festarialueella myytäviin juomiin ei ole varaa ja alueelle saa viedä avaamattomia vesi- sekä mehupulloja, niin katso vaikka sitten YouTubesta videoita siitä, kuinka hämäät järkkäriä vesipulloon kaadetulla viinalla tai ruiskuttakaa viinaksenne sitrushedelmiin (vaativat tietysti hieman vaivannäköä)… Sama se, kunhan ette kanna niitä lasisissa alkoholipulloissa ja käyttäydytte asiallisesti! (Okei, äskeistä ei olisi ehkä kannattanut neuvoa, mutta videot näistä virityksistä ovat hauskoja…!)

6) ALKOHOLITTOMAT JUOMAT:

Olen työskennellyt festareilla, joihin avaamattomia vesi- ja mehupulloja sai viedä, mutta myös sellaisilla, joihin ainoastaan tyhjät pullot olivat sallittuja. Useimmiten ehtona on kuitenkin, että pullot saavat olla ainoastaan muovisia, ei missään nimessä lasipulloja. Joillain festareilla sallitaan vain läpinäkyvät vesipullot.

-> Yleensä festarialueelta löytyy vesipisteitä, joissa tyhjät pullot voi täyttää. Niihin voi tietysti olla jonoa, mutta ehkä on vain helpompi ottaa mahdollisimman suuri pullo mukaansa, niin ei tarvitse olla joka välissä täyttelemässä sitä. Vesikin voi olla aika kuran makuista, mutta vetäkää sitten viinakset päälle niin paha maku unohtuu ja maailmakin alkaa taas hymyillä (ei olisi myöskään huono idea tilata joka kerta tiskiltä vesi oluen kaveriksi, paitsi tietysti jos se kustantaa 3 € lasi).

7) KÄSIDESIT:

Viimeaikoina on kuulunut niin paljon juttua käsidesien väärinkäytöstä, etten ihmettele jos ne jossain vaiheessa tullaan kieltämään. Ehkä joillain festareilla näin jo on.

-> Jos tarvitset mukaasi hygieniatuotteita, suosittelen ottamaan mukaan kertakäyttöisiä hygieniapyyhkeitä. Tämä on siinäkin mielessä fiksumpi vaihtoehto, että pyyhkeillä on helppo pyyhkiä myös kasvot tai kainalot. Käsidesi taas soveltuu lähinnä käsien huuhteluun.

8) RETKITUOLIT:

Joillekin festareille retkituolit sallitaan, joillekin ei.

-> Mikäli maassa istuminen vain onnistuu, kannatta ottaa piknik-huopa mukaan. Teltoista ja muista rakennuksista löytyy myös usein istumapaikkoja, kunhan on ajoissa menossa. Vammautuneille henkilöille tuolit saatetaan tapauskohtaisesti sallia, joten naamioi itsesi vaikkapa polvivammaiseksi ja maarittele retkituolisi sisään terveyssyihin vedoten (huom, ei ole takuuvarma kikka).

9) KAMERAT:

Toisinaan suurten, ammattimaisten järjestelmäkameroiden kuljettaminen sallitaan ainoastaan medialle.

-> Jos haluat ottaa tapahtumasta kuvia, nappaa mukaasi pokkari- tai kännykkäkamera. Mikäli vaadit parempilaatuisia kuvia ja haluat ottaa järkkärikameran mukaasi, yritä jollain keinolla saada nimesi median työntekijöiden listoille.

10) TULIASEET, TERÄVÄT ESINEET YM. VAHINGOITTAMISEEN TARKOITETUT:

Tarvitseeko tätä edes kommentoida? Ei kanneta mukana sitä “tunnearvoista linkkuveistä, jonka isoisä kuolinvuoteellaan lahjoitti”.
Kynsileikkurit joissa on terävä viilaosa kannattaa suosiolla jättää matkasta – leikatkaa ne kynnet jo kotosalla.
Ja vaikka tyylinsä kullakin, eivät piikikkäät rannekkeet ja pitkät polkupyörän/moottoripyörän/moottorisahan/ruohonleikkurin tai ties minkä ketjut ole suotavia. Ilotulitteet, myrkyt, kaasut, nyrkkiraudat, patukat, vasarat jne. jne. jne. Huomatkaa, että joskus pelkkä terävä lyijykynäkin voi olla vahingoittava ase. Eli oma harkinta ja järki sallittu!

-> Tätä ei oikein pysty kiertämään mitenkään. Vaaralliset esineet ovat vaarallisia ja sillä sipuli.

Kannattaa aina tarkistaa kielletyt viemiset festareiden nettisivuilta. Järjestäjällä on velvollisuus listata asiakkaiden näkyville kaikki esineet ja aineet, joita he eivät toivo festarialueella nähtävän. Itseäni säälittää aina, kun missään ei ole ollut näkyvissä kiellettyjen asioiden listaa ja ihmiset tulevat portille kalliine hiuslakkoineen ja sateenvarjoineen sekä juuri ostamiensa virvokkeiden kanssa. Jos listaa ei nettisivuilta löydy, kannattaa ottaa yhteys järjestäjään ja tiedustella asiaa etukäteen.

IMG_2094

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Ei kommentteja

Jätä vastaus