Pallontallaajat.net
Valikko

Ihan(an) homo viikonloppu

Viime viikonloppuna Rovaniemellä järjestettiin ensimmäistä kertaa Pride -kulkue sekä paljon seksuaalivähemmistöille suunnattua ohjelmaa. Tapahtuma liittyi maailman pohjoisimman muotoiluviikon DISSAIN DESIGN DESSINKI -ohjelmistoon, jonka Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta järjesti nyt viidettä kertaa. Esillä oli nimellensä uskollisesti runsaasti design-tuotteita, muotia, työpajoja, näyttelyitä ja seminaareja. Itse osallistuin Pride-kulkueeseen ja Tule sellaisena kuin olet -iltabileisiin sekä kävin muotoiluviikon päätyttyä Arktikumissa ihailemassa yliopiston muotoilijaopiskelijoiden huonekalu- ja vaatetusluomuksia.

En ole koskaan aiemmin osallistunut Pride -kulkueeseen, vaikka olenkin aina ollut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantamisen kannalla ja yrittänyt omalla ennakkoluulottomuudellani sekä myötämielisellä asenteella tukea heidän polkuaan kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa. Jännitin ehkä hitusen, kuinka kaikki tulee sujumaan, sillä mielessä pyörivät vieläkin vuoden 2010 kaasuiskut Helsinki Pridessa. Onneksi kaikki sujui kuitenkin ongelmitta ja olin yllättynyt kuinka paljon hymyileviä kasvoja näin sekä itse kulkueessa että katujen varsilla. Tunnelma oli muutenkin sanoinkuvaamattoman hyvä ja kaikki osallistujat näyttivät iloista naamaa. Moni taisi saada voimaa sekä vertaisistaan että mitä kirkkaimmin paistavasta kevätauringosta. Voin sanoa, etten ollut pitkään aikaan nähnyt niin paljon hymyjä, naurua, väriloistoa ja vilpitöntä rakkautta.

Suosittelen vierailemaan Arctic Pride 2013 kotisivuilla lukaisemassa kaksi lyhyttä kolumnia (Jyrki Taavettila, täällä & Sonja Huhtaniska, täällä) sekä rovaniemeläisen vaikuttajan, Miikka Keräsen haastattelun (täällä). Taavettila on hienon asenteen omaava hetero perheenisä, Huhtaniska valaisee kirpaisevia totuuksia seksuaalivähemmistöjen ylitallatuista oikeuksista ja Keränen antaa rohkaisevaa vertaistukea sitä tarvitseville.

Itse kiteyttäisin mielipiteeni paljon keskustellusta aiheesta hieman hyvää ystävääni lainaten näin:

“Keneltä se on oikeasti pois, että kaksi ihmistä rakastaa toisiaan ja haluaa jakaa sitä rakkautta esimerkiksi adoptiolapselle, tai mennä naimisiin saadakseen samanlaiset puolisoiden oikeudet, kuin heteroillakin?”

En koe, että minulla olisi oikeus päättää siitä, saako kaksi samaa sukupuolta edustavaa, perimmältään hyvää ihmistä perustaa perheen tai mennä naimisiin. Ei minulla ole valtaa kieltää sitä heteroiltakaan. Mielestäni tässäkin asiassa on taas kyse vain tiedon ja ymmärryksen puutteesta niiltä henkilöiltä, jotka mainittuja asioita vastustavat. Onneksi maailma muuttuu koko ajan tiettyjen asioiden ja asenteiden suhteen parempaan suuntaan – toivottavasti vain vielä useammat ihmiset ottaisivat osaa tähän muutokseen.

Tässä vielä hieman kuvamatskua kulkueen taipaleesta:

Kulkueen jälkeen iloinen joukko päätyi torille luistelemaan ja nauttimaan upeasta säästä.

Jes, päivän hyvä työ tehty!

Aatu-porokin oli mukana homostelemassa.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Viikonloppubloggari maaliskuu 4, 2013 12:47

    voi, olipa ihana postaus! :) Hienoja kuvia!

  • Vastaa Enni maaliskuu 5, 2013 00:48

    Kiitos! Kiva, että tykkäsit. Tuolla oli kyllä mahtis meininki ja mitä parhain sää, joten oli vain ja ainoastaan mukavaa kuvailla. :)

  • Jätä vastaus

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.