Pallontallaajat.net
Valikko

Inspiroivimpia matkailuelokuvia – Pohjois-Amerikka

Näiden leffojen perusteella vaikuttaa siltä, että Jenkeissä matkustamiseen kuuluu ehdottomasti road trip. Vedä siis farkut jalkaasi, heitä stetsoni päähäsi ja nauti vauhdin hurmasta! Lista päivittyy aina, kun uusia maantienpölyisiä elokuvia osuu reissunaisen silmien eteen.

into_the_wild

INTO THE WILD (2007)
Samannimiseen kirjaan sekä tositapahtumiin perustuva elokuva nuoresta miehestä, joka päätti myydä kaiken omaisuutensa ja matkustaa Alaskan villiin luontoon itseään etsimään. Eddie Vedderin musiikki lumoaa katsojan samoin kuin elokuvan upeat maisemat. Todella mieleenpainuva ja koskettava “on the road” elokuva, josta kiitosta lähtee ohjaaja Sean Pennille.
Katso traileri!

thelma-louise-legrandactioncom

THELMA & LOUISE (1991)
Todellinen klassikko sarjassaan ja kaikkien road -leffojen äiti. Geena Davis näyttelee tyrannoivan aviomiehensä varjossa elävää Thelmaa, joka päättää lähteä parhaan ystävänsä (Susan Sarandon) kanssa parin päivän lomalle. Jo ensimmäisenä iltana he kuitenkin joutuvat osaksi karmeaa rikosta, mikä aiheuttaa läpi elokuvan kestävän takaa-ajon. Poliisit kintereillään ja kiharat hulmuten he painavat kaasua koskettavan surullista loppukohtausta kohden.
Katso traileri!

forrest-gump-movie-wallpaper

FORREST GUMP (1994)
Itseäni henkilökohtaisesti eniten inspiroiva suosikkielokuva kautta aikojen. Tom Hanks näyttelee upeasti yksinkertaista Forrest Gumpia, joka onnistuu “sotkemaan” itsensä jokaiseen Yhdysvaltain II maailmansodan jälkeisen historian käännekohtaan ja tapahtumaan. Sekoitus naurua, kyyneleitä, historian oppitunteja ja mieleenpainuvia repliikkejä.
Katso traileri!

EASYRIDER-SPTI-14.tif

EASY RIDER (1969)
Moottoripyöräelokuvien hieman synkkämielinen klassikko, jossa kaksikko Billy ja Wyatt lähtevät pyörineen metsästämään amerikkalaista unelmaa. Hippejä, huumeita, punaniskoja, yhteiskuntakritiikkiä, juoppo lakimies, auringossa säihkyviä choppereita ja tunnettu näyttelijäkaarti. Steppenwolfin “Born to be wildin” pärähtäessä soimaan, klassikko on syntynyt.
Katso traileri!

sideways

SIDEWAYS (2004)
Tämä elämänmyönteinen elokuva sekä tuoksuu että maistuu viiniltä. Kaksi kaverusta lähtevät viininmaistelumatkalle juhlimaan siinä samassa toisen kaveruksen tulevia häitä ja ottamaan viimeisetkin rippeet irti poikamieselämästä ennen sitoutumista. Työnnä tämä leffa dvd-soittimeesi, kaada lasit täyteen ja tee elokuvan siivellä oma viinimatkasi.
Katso traileri!

FOX_4301.psd

WILD – VILLI VAELLUS (2014)
Äidin kuolema, avioero, sisarussuhteen katkeaminen ja huumeet painavat Cherylin hartioita, kunnes hän päättää vaihtaa ne suureen rinkkaan ja lähteä Pacific Crest Trail -nimiselle vaellusreitille etsimään kadonnutta itseään. Kokematon vaeltaja oli ehkä alunperin kuvitellut matkan ruusuisemmaksi ja meditatiivisemmaksi, mutta elokuva ei kaunistele sitä, millaista yli 1000 kilometrin taittaminen liian pienissä vaelluskengissä ja kipeiden muistojen kanssa voi olla. Jos Cheryl olisi tiennyt edessä olevista yksinäisistä illoista, kylmästä puurosta, kivuliaista rakoista ja hiertymistä, puhumattakaan yksin matkaavasta naisesta väärällä tavalla kiinnostuvista miehistä, hän olisi saattanut jättää kesken yhden elämänsä tärkeimmistä matkoista.
Katso traileri!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus