Pallontallaajat.net
Valikko

Rovaniemen kahviloiden kermaa

Rovaniemeltä löytyy yllättävän kattava määrä tunnelmaltaan erilaisia kahviloita ja pieneen nälkään purtavaa tarjoavia kuppiloita. Aiemmin samat, vanhat “kahvi ja pulla 2 €” -mestat pyörittivät toimintaansa vuodesta toiseen, mutta nyttemmin uusia ja uniikkeja kahviloita on putkahdellut esiin ja tänä päivänä Lapin pääkaupunki on täynnä pientä syötävää ja juotavaa tarjoavia tunnelmallisia kuppiloita. Kaikki poikkeavat jollain tavoin toisistaan ja jokainen on löytänyt oman uskollisen asiakaskuntansa. Tässä muutamia helmiä, joihin itse olen eritoten ihastunut.

KAUPPAYHTIÖ
Valtakatu 24
Rovaniemen vaihtoehtoväen suosima kahvila. Yläkerrassa kahvila, alakerrassa pieni klubi. Nauti maukkaista salaateista, hampurilaisista ja pirtelöistä. Iltaisin sekä kahvilan että klubin puolella soittamassa vaihtuvia paikallisiakin DJ:tä. Jos olet kyllästynyt radiohittien tahdissa tanssimiseen, on tämä mesta sinun valintasi. Mahdollisuus pelata lautapelejä ja istuskella kesäisin terassilla. Erikoisuutena kahvilan retrohenkinen irtaimisto, kuten tuolit, pöydät ja valaisimet, jotka on mahdollista ostaa omakseen, mikäli vintage on sydäntä lähellä.

CAFÉ BAR 21
Rovakatu 21
Elegantti baari ja kahvila Rovaniemen keskustassa. Kannattaa ehdottomasti maistaa herkullisia, täytettyjä vohveleita sekä italialaiseen tapaan valmistettua jäätelöä viinilasillisen kera. Vievät todellakin kielen mennessään ja ovat vielä hinta-laatu suhteeltaankin priimatavaraa. Viikonloppuisin voi suunnata brunssille. Lisäksi kesäisin on mahdollisuus nautiskella auringosta ulkoterassilla.

Kukapa ei rakastaisi brunsseja!

COFFEE HOUSE
Maakuntakatu 30 
Tästä kahvilasta löytyvät usein kaikki kaupungin turistit, sillä se sijaitsee Lordin aukiolla, aivan Rovaniemen keskustassa. Jos haluat kerätä S-pisteitä, astu sisään rennon tunnelman omaavaan kuppilaan, jonka suurista ikkunoista on mahdollista ihmetellä aukion tapahtumia ja ihmisiä. Itse käyn yleensä nauttimassa Café Lattesta ja komeista miesasiakkaista. 

Choco Delissä saa suun makeaksi vaikkapa käsintehdyillä konvehdeilla.

CHOCO DELI
Koskikatu 18
Suklaahiiren paratiisi. Yritys valmistaa kaikkea mahdollista suklaasta sekä leipoo tuoreet limput ja leivät aamiaispöytään. Jos haluat viedä jotain erikoista tuliaisiksi kotipuoleen, kokeile vaikkapa savuporosuklaata! Tiedän, kuulostaa eksoottiselta – mutta sitähän Lappi enimmäkseen on. Tai sitten voit käydä ihan vain itseksesi nauttimassa itsetehdyistä konvehdeista, kakuista ja suklaajuomista shoppailupäivän lomassa.

ANTINKAAPO
Rovakatu 13
Antinkaapo on yksi Rovaniemen perinteikkäimmistä kahvila-konditorioista, sillä perheyritys on toiminut kaupungissa jo vuodesta 1984 lähtien. Omien sanojensa mukaan Antinkaapossa ei säästellä voita ja kermaa ja tärkeimpiä raaka-aineita ovat paikalliset marjat. Jos rovaniemeläinen haluaa täytekakun juhliinsa, se haetaan Antinkaaposta.

Uusi vuosi Kauppayhtiöllä on täynnä taikaa.

AITTA DELI & DINE
Rovakatu 26
Aitan teevalikoima on epäilemättä hyvä, sillä kahvila-ravintola sijaitsee Rovaniemen ainoan ja parhaan tee- ja kahvikaupan vieressä. Tarjolla on runsaasti luomua kahvin, limujen, viinin ja leivonnaisten muodossa. Lisäksi baarista löytyy myös kiva kattaus pienpanimoiden oluita. Sunnuntaisin tarjoillaan brunssi.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.