Pallontallaajat.net
Valikko

Rovaniemen parasta ravintola-antia

Nykyään Rovaniemen kasvun seurauksena myös ravintolavalikoima on muuttunut aiemmista vuosista ja se vaikuttaa muuttuvan vähän väliä. Uusia ravintoloita putkahtelee kuin sieniä sateella, mutta vain vahvimmat selviytyvät. Nykyisenä ulkopaikkakuntalaisena on siis toisinaan vaikea pysyä perässä, mikä rafla on edelleen voimissaan ja mikä nuupahtanut pois. Rovaniemellä vieraillessaan kannattaa kuitenkin tutustua erityisesti pohjoiseen ruokaan, sillä SE-ON-TAJUTTOMAN-HYVÄÄ. En tiedä monia parempia makuja kuin kirjolohi, poronkäristys puolukkahillolla, erilaiset sienikastikkeet ja hillaiset (lakka) jälkiruoat. Kyllä näille makuelämyksille jäävät monien muiden paikkakuntien paikallisherkut auttamattomasti kakkoseksi.

Tässäpä siis muutamia omia suosikkejani Rovaniemen ravintolatarjonnassa.

NILI
Valtakatu 20
Niille, joita perinteinen lappilainen ruoka kiinnostaa. Todella herkullinen ja väliajoin vaihtuva menu. Täältä saat tilattua sen perinteisen poronkäristyksen, hillaiset jälkiruoat ja väkevät shotit palanpainikkeeksi. Toisinaan listoilta voi löytyä hirveä, karhua tai riekkoakin. Ravintola on pinta-alaltaan melko pieni ja ehkä jopa hieman ahtaanoloinen varsinkin ruuhka-aikaan. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan varata pöytä etukäteen varmistaakseen, että varmasti pääsee herkuttelemaan.

SKY HOTEL OUNASVAARA
Juhannuskalliontie
Jos etsit todellista gourmet ruokaa, löydät sen Sky hotellin ravintolasta. Ota kuitenkin huomioon hieman korkeampi hintataso ja keittiön lyhyt aukioloaika ainoastaan alkuiltaisin. Tällä ravintolalla on kuitenkin mitä parhaimmat näköalat.

IMG_5235

Nilin keitot tarjoillaan kuksasta.

MONTE ROSA
Pekankatu 9
Hieman tyyriimpi ja fiinimpi, mutta varmasti maistuvaa ruokaa tarjoileva ravintola keskustan City Hotellin yhteydessä. Tänne kannattaa suunnata erityistapauksessa, esimerkiksi juhlistamaan jotain merkkipäivää tai vain hemmottelemaan itseään pienellä luksuksella. Tunnelmallinen ympäristö ja osaava henkilökunta.

BULL BAR & GRILL
Pekankatu 9
Jos kaipaat kunnon verisuonet tukkivaa mättöruokaa jenkkityyliin, suunnista Bulliin. Tarjolla on hauskasti nimettyjä burgereita, wingsejä ja ribsejä sekä olutta palanpainikkeeksi. Ruokailun yhteydessä voit seurata urheilua isolta screeniltä tai ottaa vaikkapa matsia pöytäfutiksessa. Itse ihastuin kanafileetä ja vuohenjuustoa sisältävään Chickburgeriin.

Bull Bar & Grillin #Chickburger vei sydämen.

GAISSA
Koskikatu 14
Joulupukkihotellin yhteydessä toimiva lappiravintola, jossa sesongeittain vaihtuva menu. Tänne on ravintolan omien sanojen mukaan hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen.

CÓMICO
Koskikatu 25, Rinteenkulma
Maksikolaistyylinen ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä tex-mex herkkuja. Erityisiltoja musiikilla tai Stand up -komiikalla höystettynä.

Rokan possuhässäkkää raikkaan salaatin ja ruusukaalien kera – ja nälkä lähtee!

ROKA
Ainonkatu 3LH2
Pieni bistromainen kortteliravintola Roka tarjoaa asiakkailleen laadukasta katuruokaa. Rokassa voit käydä lounastamassa tai illallisella. Pöytävaraus on suositeltava, sillä piskuisesta ravintolasta löytyy vain 25 asiakaspaikkaa. Kokeile antipasti lajitelmaa, possuhässäkkää tai Rokan “sänkkäreitä”. Henkilökunta on miellyttävää, ilmapiiri kotoisa ja nälkä lähtee varmasti – ruoan laadusta tinkimättä.

SIIPIRAVINTOLA WINGSTON
Kansankatu 17 
Kuten nimestäkin voi päätellä, täältä löytää siivekkäistä valmistettuja herkkuja. Wingsien lisäksi tarjolla on toki myös muutakin, kuten esimerkiksi suuria hampurilaisannoksia, salaatteja, grillipihvejä ym. Muista tilata perinteisten ranskalaisten korvikkeeksi rapsakaksi paistetut bataattilohkot! Täältä et lähde nälkäisenä – annoskoot lupaavat sen.

Kauppayhtiön ranskalaiset ovat täydellisen rapsakoita.

KAUPPAYHTIÖ
Valtakatu 24
Kauppayhtiö mainostaa tarjoavansa kaupungin parhaat burgerit 100 rosenttisesti lappilaisella lihalla – ja maistuviahan ne ovatkin. Lisäksi tarjolla on kanansiipiä ja salaatteja. Kahvila-ravintolan kaikki irtaimisto on kaupan eli eikun ostoksille mikäli vintage viehättää!

TROCADERO
Koskikatu 31
Yksi Rovaniemen parhaista pizzerioista, joka omien sanojensa mukaan valmistaa Suomen suurimmat jättiperhepizzat (kerran olen tilannut tämän ihmeen ja hyvä, että mahtui auton ovesta sisään!). Runsaat täytteet, jotka takaavat, että nälkä varmasti kaikkoaa.

TURKINPIPPURI
Maakuntakatu 24
Yksi suosituimmista kebab- ja pizzaravintoloista, johon kannattaa suunnistaa erityisesti yön pikkutunneilla kun nälkä yllättää yökerhoissa tamppaamisen jälkeen. Ihanteellinen sijainti keskustassa Lordin aukion tuntumassa. Erityisesti rullakebabit ovat erittäin kehuttuja.

Wakkanaissa on mahdollista saada sushia vegeversiona.

WAKKANAI
Valtakatu 23
Rovaniemen ja kenties koko pohjoisen Suomen paras sushi-ravintola, joka hyödyntää tarjoiluissaan lappilaisia makuja. Tarjolla on sushia ja nigireitä höystettynä mm. porolla, siialla ja leipäjuustolla. Kokemuksestani Wakkanaissa voit lukea tarkemmin täällä.

HAI LONG
Valtakatu 22
“Se isompi” kiinalainen ravintola. Syö paikanpäällä tai ota mukaan. Runsas buffet sekä hyvät yksittäisannokset, joiden valmistaminen kestää sympaattiselta henkilökunnalta kysyttäessä vain “kymenen minutia!”. Huhu kertoo, että meille suomalaisille asiakkaille ei tarjota Rovaniemen kiinalaisissa ravintoloissa todellista kiinalaista pöperöä, vaan hieman laimeammin maustettua – meidän herkille makunystyröillemme sopivaa. Kiinalaisille turisteille on kuulemma tiskin alla olemassa erilainen lista, joka kattaa ronskimmin mausteita. Tiedä häntä… ;)

XIANG LONG
Koskikatu 21
“Se pienempi” kiinalainen ravintola. Mielestäni yhtä hyvä ruoka, kuin toisessakin kiinalaisessa ravintolassa. Sekä yksittäisannoksia, että riittoisa buffet.

IMG_5635_2

Intialainen ruoka uppoaa Chakra-oluen kera.

RANG MAHAL
Rovakatu 26
Pienehkö Intian herkkuja tarjoileva ravintola aivan kaupungin keskustassa. Rafla ei ehkä sisustukseltaan ole se kaikista tunnelmallisin, joten jos sitä kaipaat, kannattaa tilata ruoka mukaan vietäväksi ja nauttia se jossain muualla. Henkilökunta on todella herttaista ja ymmärtää yksinkertaista suomea. Aterian lopuksi suosittelen tilaamaan virkistävän Mangolassin, joka pehmentää suussa polttelevat vahvat mausteet. (Henkilökunta tietää suomalaisten tulisuusmieltymykset ja osaa antaa neuvoja tulisuusasteen valitsemisessa.)

FEENIX
Kauppakeskus Rinteenkulma
Jos kaipaat monipuolista lounasravintolaa, Feenix on sinun valintasi. Vaihtuvat lounaslistat ja huimat määrät vaihtoehtoja buffetissa tarjoiltuna (yli 10 ruokalajia). Hinta-laatusuhde on erinomainen.

IMG_5238

Jumalaisen hyviä kaalikääryleitä Nilissä.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.