Pallontallaajat.net
Valikko

Lontoolainen Persikka-Melba

IMG_0204

Jääkaapin sisällön mukaan hieman muunneltu annos.

Kuumien kesäpäivien helpotukseksi ja niiden innoittamana päätin postata taas vaihteeksi hieman herkutteluun liittyvää asiaa. Mikäpä toisi näihin 30-asteisiin (ainakin täällä Kuopiossa) päiviin parempaa helpotusta kuin jäätelö! 1800-luvulla kuuluisassa lontoolaisessa Savoy-hotellissa kehitetty jäätelöannos on saanut nimensä australialaisen sopraanon, Nellie Melban mukaan. Tämä herkku on yksi ensimmäisiä suomalaisillekin tutuksi tulleista jäätelöannoksista ja sen on kehittänyt ranskalainen kokki, Auguste Escoffier. Pääajatus annoksessa on sen kesäiset ainesosat sekä se, ettei annos jäätelöstä huolimatta ole liian kylmää. Huhujen mukaan sopraano rakasti jäätelöä, mutta pelkäsi sen vaikuttavan vahingoittavasti ääneensä, joten Auguste lisäsi jäätelöön lisukkeita vähentämään sen kylmyyttä. Ohjeen ainekset riittävät neljään jäätelöannokseen.

1 pkt vaniljajäätelöä
1 prk säilykepersikoita viipaleina
2 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
3 dl pakastevadelmia
mantelilastuja

1. Jauha pakastevadelmat tehosekoittimessa kastikkeeksi. Sulaessaan kastike muuttuu juoksevaksi. Voit myös siivilöidä kastikkeen.
2. Vaahdota kerma ja mausta mielesi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.
3. Asettele pitkänmalliseen tarjoiluastiaan kaksi palloa vaniljajäätelöä, lisää persikkasiivut, kermavaahto ja vadelmakastike.
4. Koristele annos mantelilastuilla – ja ei kun herkuttelemaan!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus