Pallontallaajat.net
Valikko

In the Heat of the Night

480191_10151579833712758_792168015_n

Vähän pikaisia kesäkuulumisia tähän väliin, sillä ensi viikko menee lähes täysin virtuaalimaailman tavoittamattomissa kesämökillä, josta ei löydy sähköä, juoksevaa vettä, tv:tä tai saati nettiyhteyttä. Ihanan vapauttavaa päästä hetkeksi pakoon nykymaailman ihmeitä ja nauttia kesäpäivistä rantasaunan, lautapelien, iskelmä-radion, vanhojen sarjakuvien, riippumaton, soutelemisen ja ulkohuussien muodossa.

Tällä hetkellä Kuopiossa on meneillään Viinifestivaalit, joiden tämänvuotisena teemana on Luomu. Kävimme eilen iltasella porukalla haistelemassa keskustan tuulia ja voin kertoa, että tunsin aivan olevani ulkomailla! Ilma oli lämmin ja hiostava vielä lähempänä kahta yöllä, iho tuntui lähmäiseltä päivän hikoilujen jälkeen ja hiukset menivät laineille kosteasta ilmasta – aivan kuten aina ulkomaiden rantakohteissa on tapana. Pannuhuoneella soi brasilialaisia rytmejä ja ihmisten paljous kaduilla ja baareissa oli hätkähdyttävää. Aivan kuin koko kaupunki olisi herännyt eloon ja löytänyt etelä-Eurooppalaisen sydämensä. Itse viinijuhlat järjestettiin Kuopion satamassa, joka oli rajattu vain liput lunastaneille vierailijoille. Juhlilla esiintyvän Jukka Pojan reggaefiilistelyt kuuluivat kuitenkin rajatun alueen ulkopuolellekin ja saivat aikaan halun tanssia kaduilla. Tällaiseen tunnelmaan en ole aiemmin Suomessa törmännyt, mikä voi tietysti johtua siitä, että samanlaisia helteisiä iltoja harvoin sattuu juuri kyseiselle festivaalipäivälle. Mieletöntä, kiitos Kuopio! (Harmi, että unohdin huumassani ottaa muutaman kuvan illan meiningeistä…!)

Olen muuten alkanut tässä kehitellä pientä postausta Kuopiosta. Mitkä ovat niitä parhaimpia mestoja täällä Savon sydämessä? Mihin sinä kuopiolaisena veisit ulkopaikkakuntalaisen vieraasi? Vinkkejä otetaan vastaan! :)

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa reissausta ja ruokaa heinäkuu 3, 2013 12:08

  Veisin turistin risteilylle Kuopiosta Heinävedelle tai Savonlinnaan asti. En ole itsekään tuota saanut vielä tehdyksi, mutta vesistö on kyllä tullut tutuksi muuten.

  Minulla olisi sinulle ruoka- ja matkailuaiheinen blogihaaste: http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/07/03/haaste-11-ruokaan-ja-reissailuun-liittyvaa-kysymysta/

  • Vastaa Enni heinäkuu 6, 2013 23:29

   Juu, olen myös itse harkinnut tuota risteilyä, mutta myös sitä, kuinka helposti merisairaaksi tulevana kestäisin sen. :) Täytyy käydä ensin kokeilemassa jollain lyhemmällä risteilyllä, kuinka paljon se paatti oikein keinuukaan, ennen kuin uskaltaudun pidemmälle.

   Häätyypä kokeilla suorittaa tuo haaste. Kysymykset olivat kuitenkin sen verran kinkkisiä, että niitä täytyy pohtia ensin hetkinen. ;) Kiitos!

  Jätä vastaus