Pallontallaajat.net
Valikko

Kuopio-opas turistille

Viettäessäni ensimmäistä kesääni Kalakukkokaupungissa, olen pikkuhiljaa tulossa tutuksi sen tarjoamien palveluiden ja mahdollisuuksien kanssa. Päätin siis tehdä pienen postauksen Kuopion “parhaista paloista” niille, joille tämä Kallaveden rannalla sijaitseva kaupunki on yhtä uusi tuttavuus kuin minulle. Tässä muutamia mainintoja niistä paikoista, joissa olen jo itse ehtinyt tähän mennessä vierailemaan ja lisää tulee, kunhan tässä kierrellään. :)

IMG_0511

Väinölänniemi
Kavereiden kesken “Vänäri”, jonka rannat ovat kesäisin täynnä auringonpalvojia ja ulkoilma-aktiviteettien harrastajia. Vänäriltä löytyy kaikkea, mitä onnistuneen kesäpäivän viettoon tarvitaan: hiekkaranta, hyvät uintimahdollisuudet, uimahyppytornit, rantabaari, tennis-, rantalentis- ja koripallokentät, lenkkeilypolut sekä suuri stadion, jossa voi seurata kesäisin mm. Kuopio Steelersin pelejä. Täällä voi helposti bongata kaupungin timmeimmät bikinikropat ja komeimmat sixpackit.

“Vänäri on kesäisin ehdottomasti paras paikka ulkona hengailuun. Sieltä löytyy hienoa puistoaluetta ja rantoja, jotka tarjoavat hyvät uintimahdollisuudet.” – Sami 29 v.

Kuopion kauppatori
Vaikka et olisikaan tori-ihmisiä tai kiinnostunut ostamaan kauden kasviksia ynnämuuta myyntirompetta, kannattaa käydä pyörähtämässä paikanpäällä ihan vain fiilistelemässä ihmisvilinää. Savon murre kuuluu torikauppiaiden myyntipuheissa ja ilmassa tuoksuvat sekaisin paistetut muikut, makeat mansikat, letut ja Hanna Partasen piirakat. Kuopion kauppatori eli ns. “Mualiman napa” on oikea hajujen sinfonia! Myös torin laidalla sijaitseva kauppahalli on näkemisen arvoinen ilmestys.

Valkeisenlampi
Yksi Kuopion kauneimmin laitetuista puistoalueista: täällä voit vain käveleskellä lammen ympäri vievää hiekkapolkua, ihmetellä lukuisia erilaisia kasveja, pelata rantalentopalloa, tuoksutella ruusutarhan kukkasia, maistella polkun varrella kasvavia villivadelmia ja käydä pulahtamassa lammessa suurta laituria pitkin – ja mikä yllättävintä, jopa kalastaa.

IMG_0619

Sisävesiristeilyllä Kuopion partiolaisten kanssa, saa kaupungista aivan erilaisen kuvan, kuin maalla. Risteily päättyy tautisen kauniille saarelle keskelle Kallavettä, missä on mahdollisuus grillaukseen, uimiseen ja saunomiseen. Aivan huikea paikka! Suosittelen myös suunnistamaan legendariseen Sampo -ravintolaan, jossa on mahdollisuus herkutella muikuilla. Näiden ja muutaman tönkkösuolatun muikkusnapsin jälkeen on hyvä suunnata rannan yöelämään, jossa ravintola Wanha Satama tarjoaa viikonloppuisin rentoa livemusisointia sekä erittäin autenttisen miljöön sponttaaniin dokaukseen.” -Antti 32 v.

Matkus Shopping Center / Ikea
Matkuksentie 60
Matkuksesta löydät yli 90 erilaista liikettä sekä useita kahviloita ja ruokapaikkoja. Samasta yhteydestä löytyy myös ruotsalaisten ihme maailmalle, josta yksikään nainen ei saa kyllikseen, ja jota jokainen mies yrittää henkeen ja vereen karttaa (ainakin omakohtaisten kokemusteni mukaan ;)

Body Action
Puijonkatu 22
Laajan valikoiman lisäravinteita, Better Bodiesin, Gazozin, Under Armourin ym. treenivaatteita sekä muut treenivarusteet löydät täältä, mikäli olet kuntosali-ihmisiä. Liikkeen pyörittämisestä vastaa muun henkilökunnan lisäksi kehonrakennuspiireistä tuttu Ari “Godzilla” Kokkonen.

IMG_0473

Bowl Diner
Ajurinkatu 16, Viihdekeskus IsoCee
Täydellinen mesta perinteisistä ensitreffeistä pitäville: vie deittisi ensin hohtokeilaamaan ravintolan perällä sijaitseville radoille, syökää massunne täyteen amerikkalaistyyppistä sapuskaa, pyörähtäkää katsastamassa jokin uusimmista hittifilkoista ison maailman tyyliin ja päättäkää lopuksi koko komeus uudelleen dinerissa herkullisin drinkein – ja kaikki tämä samassa rakennuksessa! Tämän kaiken jälkeen ei voi muuta kuin päästä saatille. ;)

IMG_0470

Finnkino Scala 
Ajurinkatu 16, Viihdekeskus IsoCee
Näissä saleissa pääset nauttimaan elokuvista suuren maailman tyyliin. Seitsemän erikokoista salia Dolbyn 3D-tekniikalla ja mukavilla istuimilla varustettuina. Näissä saleissa ei tarvitse huolehtia, että joku leveäharteinen istuisi eteesi peittäen näköyhteyden valkokankaalle, penkkirivistöjen fiksun suunnittelun ansiosta.  Lippujen hinnat vaihtelevat esitysajasta riippuen.

Kuvakukko
Vuorikatu 27
Näissä saleissa on nostalgiahenkeä ja menneen maailman tuntua. Täällä voit käydä fiilistelemässä vanhoja filmejä, indiepätkiä, ulkomaisia elokuvia ja jopa muutamia uudempiakin filkkoja. Kuvakukossa on esillä vanhaa elokuvakalustoa ja pinupmaisia, tyylikkäitä leffajulisteita. Teatterissa on vanhanajan penkit (yllättävän mukavat sellaiset) ja liput maksavat 6,50€/8,50€.

Kuopion Komediafestivaali
Suositun festivaalin ajan Kuopion keskustan ravintoloissa, teattereissa ja pubeissa voi törmätä sekä suomalaisiin että ulkomaisiin stand up -koomikkoihin, jotka pyrkivät synnyttämään yleisössä mitä äänekkäämpiä naurunremahduksia. Valikoima erilaisten koomikoiden välillä on laaja ja jokaiselle löytyy varmasti se parhaiten omaan huumorintajuun vetoava esiintyjä.

“Vuoden 2013 komediafestivaaleilla kävimme katsomassa mm. Sami Hedbergiä sekä islantilaista ja ruotsalaista koomikkoa, joista kaikki olivat aivan huippuja! Festivaalien repertuaariin kuului myös Komedy in the Dark, jossa koomikkoja ei näy ollenkaan ja kaikki katsojat istuvat pimeässä salissa. Liput festivaaleille olivat lisäksi suhteelliset edulliset.”
– Riikka 22 v.

IMG_0617

Älä unohda myöskään näitä mestoja:

Kiipeilykeskus Voema (isompi postaus aiheesta löytyy täältä.)

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus