Pallontallaajat.net
Valikko

Chileläistä pikkupurtavaa

Helppoa, hyvää ja kevyttä pientä syötävää vaikkapa iltapalaksi tai illanistujaisiin. Pebre salaatti ja Empanadat ovat Chilessä suosittua naposteltavaa. Salaatin kirpakka raikkaus ja pasteijojen pehmeä tulisuus ovat verraton, kevyesti vatsan täyttävä yhdistelmä. Salaattiin voi halutessaan lisätä myös kypsän avokadon.

Pebre tomaattisalaatti

1/2 kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
1 kevätsipuli
1 miedohko chilipalko

KASTIKE

1 rkl sokeria
1/2 tl (sormi)suolaa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria
tai lehtipersiljaa

1. Kuori ja viipaloi kurkku.
2. Puolita tomaatit.
3. Viipaloi kevätsipuli varsineen.
4. Viipaloi tai kuutioi chili.
5. Sekoita kastikeainekset ja lisää seos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.
6. Anna maustua kylmässä vähintään 1/2 h ennen tarjoilua.

IMG_1644

Empanada-pasteijat

1 pkt (400g) pakastepiirakkataikinaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/2-1 miedohkoa chilipalkoa
3 rkl rypsiöljyä
200 g jauhelihaa
1/2 tl jauhettua paprikaa
1/2 tl juustokuminaa
n. 1 tl suolaa
n. 1/2 tl hienonnettua mustapippuria
3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim.
lehtipersilja, korianteri tai ruohosipuli
1 kananmuna
1 dl mustia oliiveja

VOITELUUN

1 kananmuna

1. Valmista ensin täyte: kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
2. Viipaloi tai kuutioi chili ja kuullota sen jälkeen sipuli-chilisilppu  pannulla öljyssä.
3. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää myös joukkoon mausteet,
hienonnetut yrtit, kananmuna ja pieniksi kuutioidut oliivit.
4. Kauli sulatettu piirakkataikina jauhotetulla pöydällä ohuemmaksi levyksi.
Ota levystä pyöreällä muotilla (esim. kahvikuppi) pyörylöitä.
5. Nosta 1-2 rkl täytettä kullekin pyörylälle ja voitele reunat munalla.
Taita piiras puolikuun muotoon ja nipistä reunat tiiviisti yhteen.
6. Nosta piiraat saumapuoli ylöspäin pellille leivinpaperin päälle.
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

IMG_1657

Pasteijoihin käytettävän taikinan voi myös halutessaan valmistaa itse, mutta minä halusin mennä tyypilliseen tapaani sieltä, missä aita on matalin. Perinteisien chileläisten Empanadojen täytteenä on yleensä lihaa, sipulia, keitettyä kananmunaa, mustia oliiveja sekä rusinoita. Jätin omasta ohjeestani rusinat pois, sillä en niistä liiemmin pasteijoissa välitä. Halutessaan niitä voi kuitenkin täytteen sekaan lisätä, mikäli on tarkoitus mennä aivan perinteisellä kaavalla. Empanadoja on olemassa lihaisan ohjeen lisäksi myös muunlaisilla täytteillä, kuten vaikkapa merenelävillä tai juustolla. Pasteijoihin voi lisätä myös vaikkapa sieniä suomalaista sävyä tuomaan.

IMG_1641

Juomasuositus

Pebren ja Empanadojen kanssa kannattaa nauttia chileläistä, hedelmäistä, Malbec-rypäleestä valmistettua punaviiniä.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

3 Kommentit

 • Vastaa click here for more info elokuu 25, 2017 00:15

  Fantastic website. Lots of helpful information here.
  I’m sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious.
  And certainly, thank you on your effort!

 • Vastaa content elokuu 28, 2017 21:02

  Thank you for every other excellent post. Where else could anyone get that kind of info in such
  a perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the search for such information.

 • Vastaa Charlesurids maaliskuu 16, 2019 20:38

  hOur company offers health and related products. Look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help generic supplements. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to feel better with a help generic supplements. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health contributing portal in case you want to improve your health. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to look healthier with a help health products. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to feel better with a help of generic supplements.
  Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to look healthier with a help general health products. Our company provides herbal general health products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to strengthen your health with a help of general health products. Our company offers herbal healthcare products. Visit our health contributing website in case you want to improve your health. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to to improve your health with a help of generic supplements.

 • Jätä vastaus