Pallontallaajat.net
Valikko

Travellerin iholla: Kompassi

Kompassin symboliikka on mitä loogisin: se opastaa kantajaansa oikeaan suuntaan, jotta tämä löytäisi perille, oli sitten menossa minne tahansa. Tatuoinnin juuret vievät kauas historiaan ja sanotaan, että sen ensimmäisiä kantajia olivat espanjalaiset konkistadorit. Usein ja pitkiä aikoja kerrallaan reissaavat henkilöt valitsevat kompassin tai niin sanotun “nautical starin” muistuttamaan heitä tiestä kotiin ja ohjaamaan takaisin sinne. Yleisesti ottaen merimiesten kompassitatuoinnit kuvastivat sekä turvallista matkaa että turvallista kotiinpaluuta. Aikanaan merimiehet, jotka olivat taitavia suunnistamaan tähtien perusteella, saattoivat teetättää iholleen kaksi tähteä, jotka kuvastivat heidän kyvykkyyttään ja saavutuksiaan tällä saralla. Kompassi, johon on yhdistettu tähden kuvio, edustaa yleensä Pohjantähteä, jonka avulla ihmiset suunnistivat jo kauan ennen kuin karttoja ja kompasseja oli keksitty tai otettu käyttöön. Matkasitpa sitten merellä tai maalla, Pohjantähti ohjaa sinut aina kotiin.

Nykyään kompassitatuointi voi symboloida opastusta tai suojella kantajaansa. Usein sotilaiden ja maanpuolustuksessa toimivien henkilöiden kompassitatuoinnit kuvastavat suojelusta ja muistuttavat heitä esimerkiksi vaarallisissa puolustustehtävissä ollessaan kotiinpaluun tärkeydestä. Kompassi voi myös kuvastaa elämän läpi opastamista, unelmien seuraamista tai kultaista keskitietä. You name it.

https://www.instagram.com/p/BGH1r_wBf1a/?tagged=maptattoo

Life's a messy complicated beautiful journey #compasstattoo #couplestattoo

A photo posted by jaime bryn (@jaimebryn) on

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Katja marraskuu 9, 2013 17:21

  Löysin blogisi pallontallaajien blogilistasta. Ihastuin sen nimeen. Blogisi on kuitenkin hankala selata, kun täältä puuttuu kokonaan jonkinlainen sisällysluettelo. Tarvitsisi linkin: Mitä matkoja, missä ja milloin, jotta uusi lukija löytäisi heti perille, ja pääsisi nauttimaan näistä ainutlaatuisista matkakokemuksista. No, päädyin ensimmäiseksi jonnekin reilin tukholman-paatille. Aloin lukemaan sitä, mutta kun pääsin kohtaan “cosmojen lukemista”, lopetin heti. Lainaukset tuossa vasemmalla ja muut härpäkkeet vaikuttivat niin mielenkiintoisilta mutta jos aletaan puhua cosmoista… Niin odotukset kyllä romahtivat. Ja tämän halusin kirjoittaa siis rakentavana kommenttina, josta ehkä voit saada jotain irti tulevaisuuden varalle – tai sitten et. Riippuu sinusta :)

  • Vastaa Enni marraskuu 26, 2013 17:31

   Moi Katja!

   Anteeksi viivästynyt vastaus kommenttiisi, huomasin juuri, etten ole muiden elämääni liittyvien kiireiden vuoksi ehtinyt piipahtaa kohta kuukauteen koko blogissa. Kiitos rakentavasta kommentistasi. Olen yrittänyt painia tämän wordpress alustan kanssa jo pitkään ja saada jotain järjestystä tähän blogiin – toisinaan hyvällä ja toisinaan huonolla menestyksellä. Aikaisemmin blogini oli nimittäin bloggerin puolella ja sen jälkeen kun se siirrettiin tänne pallontallaajien puolelle, kaikki meni enemmän tai vähemmän vinksin vonksin. Eli niinsanottu remppa on edelleen työn alla. ^^ Kokeilitko löytää etsimäsi aiheen tuolta avainsanoista klikkaamalla? Olen yrittänyt linkittää jokaisen avainsanan alle kaikki siihen aiheeseen liittyvät postaukset ja ne taitavat olla järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan eli esim. interrail linkissä reilin lopusta reilin alkuun, mikä on taas aivan nurinkurin. :P Täytyy paneutua asiaan vielä tarkemmin ja saada joku järki tähän touhuun.

   Cosmojen lukemisesta sen verran, että huomauttaisin olleeni interrailin (vuonna 2010) aikoihin vasta 20-vuotta täyttänyt, edelleen myöhäistä teini-ikäänsä elävä nuori aikuinen, jolloin hömppälehtien lukeminen kuului satunnaisesti elämääni. Nyttemmin en ole koskenutkaan kyseiseen lehteen kohta neljään vuoteen, joten en lähtisi sen perusteella tekemään johtopäätöksiä ihmisestä. ;) Jos haluat tutustua paremmin nykyiseen minääni, kannattaa lukaista uudempia postauksia ja edelleen pitäytyä noissa vasemman laidan lainauksissa. :)

 • Vastaa Lena marraskuu 25, 2013 15:38

  Vautsi mitä tatuointeja. En ole tatuointien ystävä siinä mielessä etten siedä kipua, mutta pidän siitä että niihin hyvin usein sisältyy tarina ja tarkoitus.

  • Vastaa Enni marraskuu 26, 2013 17:36

   Olen samaa mieltä. Mielestäni ne ovat tietynlaista itseilmaisua siinä missä muutkin ja ovat usein jopa sitä kiehtovampia, mitä suurempi merkitys niillä kantajalleen on. Toisaalta aina niiden takana ei tarvitse edes olla tarinaa, vaan myös kauniisti tehty, aseteltu ja suunniteltu kuva miellyttää omaa silmääni. :)

  Jätä vastaus