Pallontallaajat.net
Valikko

Inspiroivimpia matkailuelokuvia – Sekalainen seurakunta

Tässä muutamia kategorioimattomia matkailusta kertovia tai ihan vain matkakuumetta nostattavia filkkoja. Lista päivittyy aina sitä mukaa, kun tämä reissunainen tapittaa valkokankaan tai ruudun edessä. Oletko jo nähnyt kaikki mainitut? Entäpä mitä mieltä sinä olit? Myös uusia katseluvinkkejä otetaan hartaudella vastaan.

The-Secret-Life-of-Walter-Mitty-Movie-Ben-Stiller-HD-Wallpaper

WALTER MITTYN IHMEELLINEN ELÄMÄ (2013)
Walter Mitty työstää valokuvien negatiiveja kuuluisalle Life-lehdelle ja tuppaa toisinaan katoamaan omiin päiväuniinsa, jotka peilaavat täysin päinvastaista kuvaa hänen elämästään. Potkujen uhkan siivittämänä Walter lähtee etsimään luottovalokuvaajaansa Seania, jolla on hallussaan jotain, mikä voi pelastaa Walterin työpaikan. Uskomaton matka johtaa hänet Grönlannin karun luonnon ja Islannin tulta syöksevien vuorten läpi lopulta Himalajan korkeuksiin. Seikkailujen lomassa harmaasta, unelmoivasta hiirulaisesta kasvaa todellinen Indiana Jones, jolla on vihdoin uskallusta asettua kaikkia häntä ylenkatsovia vastaan. Kauniisti kuvattu ja lämminhenkinen elokuva, jonka jälkeen ei voi olla kuin hyvä mieli – ja kova reissukuume!
Katso traileri!

EAT PRAY LOVE – OMAA TIETÄ ETSIMÄSSÄ (2010)
Saman nimiseen kirjaan perustuva elokuva Lizistä, joka päättää vaihtaa elämänsä suuntaa intohimonsa ja sitä kautta itsensä kadottaneesta kirjailijasta nautintoa, jumalaa ja rakkautta etsiväksi seikkailijattareksi. Elokuva kuljettaa katsojansa Italian ulkoilmaravintoloista kohti Intian hengellistä ashramia ja lopulta Balille poppamiehen majaan. Rakkaus ja sen puute sekä parisuhteet ovat elokuvassa melko näkyvässä osassa, mikä ei ehkä ihan kaikkia katsojia Kauniine maisemineen ja erityisesti ah-niin herkullisen näköisine ruokineen, todellinen potku takamukseen kaikille irtiottoa kaipaaville katsojille.
Katso traileri!

raiders-of-the-lost-ark

KADONNEEN AARTEEN METSÄSTÄJÄT (1981)
Täysiverinen seikkailuelokuvien klassikko. Harrison Fordin esittämä, kulttisankariksi muodostunut, arkeologi Indiana Jones pääsi ensimmäistä kertaa heiluttamaan ruoskaansa, metsästämään natsienkin himoitsemia aarteita ja pitämään samassa rytäkässä tiukasti kiinni huopahatustaan. Suuri henkilökohtainen suosikkini ja yksi syy siihen, miksi halusin lapsena itsekin ryhtyä tutkimusmatkailevaksi aarteenetsijäksi. Tätä on tuijotettu pikkuveljen ja oman arkeologi-isän kanssa monen monet kerrat.
Katso traileri!

UP – KOHTI KORKEUKSIA (2009)
Sympaattinen, koskettava, hauska ja seikkailuntäyteinen animaatio äksystä, eläkkeellä olevasta leskiherra Carl Friedricksenistä, joka huomaa kauhukseen yhteiskunnan olettavan hänen olevan jo valmis astumaan vanhusten palvelutaloon. Itsepäinen Carl on eri mieltä ja päättää lennättää talonsa paratiisiputouksille. Matkan aikana kyyninen ja äksy vanha ukko puhkeaa kukkaan ja hänestä kehkeytyy elämänjanoinen ja lämminsydämminen herras-vaari. Elokuva opettaa, ettei ihminen koskaan ole liian vanha toteuttamaan unelmiaan.
Katso traileri!

samsara

SAMSARA (2011)
Ron Fricken uudempi tuotos, joka ei sinänsä ole juonellinen ja henkilöhahmollinen elokuva, vaan jotain aivan muuta. 102 minuutin aikana kamera kiertää ympäri maailmaa, kuvaten sen tapahtumia ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka eivät välttämättä liity juurikaan toisiinsa. Taustalla soi musiikki eikä katsojan tarvitse keskittyä mihinkään muuhun, kuin kuvan tarkkailemiseen. Samsara ei ole yksittäinen tarina, vaan oikeastaan sohvamatka maailman rumuuteen, kauneuteen ja sielukkuuteen.
Katso traileri!

BARAKA (1992)
Samsaran edeltäjä, joka seuraa ideaalisesti samaa linjaa. Taustalla soivat vain musiikit ja luonnon äänet, kun kamera kiertää ympäri maailman. Elokuvan aikana ei kannata käyttää liikaa aikaa sen juonen ja kuvattujen asioiden yhteyden etsimiseen, mutta kerrottakoon, että 96 minuutin aikana päästään todistamaan eri uskontoja, rituaaleja, tehotuotantoa, rakentamista ja arkkitehtuuria, alkuperäiskansoja, itsensä koristelua sekä luonnon monimuotoisuutta ja ihmisen halua tuhota se. Melko kantaaottavaa ja valaisevaa tykitystä on siis luvassa.
Katso traileri!

MOOTTORIPYÖRÄPÄIVÄKIRJA (2004)
Road-movie nuoresta Che Guevarasta ennen Kuuban vallankumouksellisia tapahtumia. Matkan aikana Ernesto ja hänen paras ystävänsä Alberto kokevat ja näkevät paljon epäoikeudenmukaisuutta ja köyhyyttä, mikä tietyllä tasolla edesauttaa Che Guevaran ajatusmaailman muuttumista ja lopulta tulevaisuudessa johtaa vallankumouksellisen sissijohtajan saappaisiin. Hiekka pöllyää ja pakoputki paukkuu kaverusten päristellessä kohti auringonlaskua.
Katso traileri!

NYT TAI EI KOSKAAN (2007)
Draama-komedia kahdesta parantumattomasti sairaasta miehestä, jotka samassa sairaalahuoneessa tavattuaan päättävät tehdä listan asioista, jotka heiltä ovat elämiensä aikana jääneet kokematta. Edwardin (Jack Nicholson) ja Carterin (Morgan Freeman) seikkailut vievät katsojan aina Egyptin pyramideilta ja Taj Mahalin monumentilta Afrikan safareille sekä lopulta Himalajalle asti. Elokuva pistää miettimään elämän haurautta ja sitä, kuinka siitä tulisi ottaa kaikki irti ennen kuin on liian myöhäistä.
Katso traileri!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa SlowBro tammikuu 10, 2014 21:47

    Hyviä leffoja ainaki osa, pitää loputki katella :) Listasta puuttuu kuitenki oma suosikki Christopher McCandlessiin perustuva Into The Wild. Suosittelen katsomaan jos et oo nähny.

  • Vastaa Enni tammikuu 11, 2014 16:59

    Puhut enemmän kuin asiaa, kyseinen leffa kuuluu omiinkin suuriin suosikkeihini. :) Mutta kurkkaappa aiheeseen liittyvistä linkeistä Pohjois-Amerikkaan sijoittuvat elokuvasuositukset ja tsekkaa mikä siellä keikkuu ensimmäisenä ;)

  • Jätä vastaus