Pallontallaajat.net
Valikko

Inspiroivimpia matkailuelokuvia – Eurooppa

Romantiikka ja ihmissuhteiden puiminen kuuluvat ehdottomasti Eurooppaan sijoittuviin elokuviin. Mikäpä loisi näille teemoille paremmat puitteet, kuin mantereemme täynnä pieniä, yhteisiä salaisuuksia olevat kaupungit tai vehreä maaseutu. Mitä mieltä sinä olet elokuvien onnistumisesta kyseisen maan tunnelman luomisen suhteen? Lista päivittyy sitä mukaa, kun reissunainen saa lisää vinkkejä hyvistä Eurooppaan liittyvistä katselukokemuksista.

MIDNIGHT IN PARIS (2011)
Woodi Allenin elokuva vie sekä nykypäivän että 20-luvun Ranskaan, jonka fantasiamaailmassaan elävä, Owen Wilsonin näyttelemä Gil pääsee kokemaan, tutustuessaan Ernest Hemingwayn, Pablo Picasson ja Salvadon Dalin kaltaisiin menneen maailman legendoihin – kylläkin omissa kuvitelmissaan. Elokuva sai minut rakastumaan Pariisiin uudelleen, vaikka tähän asti olen pitänyt sitä yhtenä harvoista kaupungeista, joihin en halua palata takaisin.
Katso traileri!

VICKY CRISTINA BARCELONA (2008)
Toinen Woody Allenin elokuva kahdesta amerikkalaistytöstä, jotka Espanjan Barcelonaan kesälomalle matkatessaan joutuvat erilaisten ihmissuhteiden pyöriteltäviksi. Näistä pyörteistä vastaavat eritoten taiteilija Juan Anton (Javier Bardem) sekä hänen temperamenttinen ex-vaimonsa Maria Elena (Penelope Cruz). Suhdesotkujen seassa myös katsoja pääsee espanjalaiseen tunnelmaan ympäristön, aksenttien ja musiikin siivittämänä.
Katso traileri!

KARKAUSVUOSI (2009)
Romanttisista hömpistä tykkääville passeli filkka. Amerikkalaisen Annan on tarkoitus matkustaa Dubliniin kosimaan poikaystäväänsä irlantilaisen perinteen mukaisesti, mutta lukuisten epäonnisten sattumusten vuoksi, hän ei pääsekään sinne aikataulussa. Onnekseen (tai harmikseen) Anna tapaa irlantilaisen majatalon isännän, joka päättää auttaa hänet Dubliniin. Tapahtumarikkaan road tripin jälkeen Annan on kuitenkin tehtävä sydämen valinta menestyvän poikaystävänsä ja maanläheisen irkkumiehen välillä. Irlannin maisemat esitetään elokuvassa ylväinä kallioina ja laakeina aukeina – juuri sellaisina kuin ne itsekin muistan.
Katso traileri!

EUROTRIP (2004)
“Mitä, etkö ole nähnyt Eurotripiä? Sehän on klassikko!” Näiden sanojen siivittämänä ajauduin katsomaan teinivuosien idioottikomediaa, jossa juuri High Schoolista valmistunut amerikkalainen kaverusporukka lähtee paikantamaan yhden jäsenen, Scottyn, saksalaista kirjeenvaihtokaveria, johon poikarukka on palavasti rakastunut. Pikainen reissu Berliiniin, muuttuukin vastoinkäymisten saattelemana Euroopan turneeksi, jonka aikana revitellään brittiläisten jalkapallohuligaanien kanssa, pakoillaan italialaista perverssiä, nautitaan Amsterdamin tarjoamista erikoisuuksista, viljellään paljon alapäähuumoria ja sytytetään paavin hattu palamaan. Taiteellista näkökulmaa elokuvasta on turha etsiä ja se toimiikin parhaiten silloin, kun haluaa heittää aivot hetkeksi narikkaan. Parasta leffassa on varmasti sen tarttuva tunnusbiisi “Scotty doesn’t know“, josta vastaa yllättäen nuori Matt Damon.
Katso traileri!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Mari huhtikuu 24, 2014 18:16

  Kiva elokuvapostaus! Mä oon ihan käsi mitä tulee leffoihin enkä oo yleensä kattonut mitään, mistä kaikki puhuu, joten nämä vinkit tulee hyvinkin tarpeeseen :) Toscanan auringon alla kuulostaa ihanalta rakkaustarinalta, ja jos paikkana on Italia riittää se jo syyksi katella elokuva. Eurotripin oon sentään jopa nähnyt useampaan otteeseen ja tykkään siitä edelleenkin!

 • Vastaa Enni huhtikuu 25, 2014 21:34

  Parastahan matkailuelokuvissa on juuri se, jos onnistuu saamaan jotain reissuideoita ja inspiraatiota itselleen :) Ja ainakin itse rakastan niissä eniten maisemakuvauksia – mielettömiä!

 • Vastaa Tarja joulukuu 6, 2014 18:26

  Listalle voisi lisätä iki-ihanan Rakkautta ennen aamua, joka vie vaeltamaan Wienin kaduille kesäisenä iltana. Puhetta riittää, mutta nuorten aikuisten elämän pohdinta on yhä tuoretta, vaikka leffa on valmistunut 1995. Ethan Hawke ja Julie Delpy nuorina ja viattomina.

 • Vastaa Enni joulukuu 17, 2014 15:52

  Aivan totta, kyseinen elokuva tosiaan puuttuu listalta ja olenkin jo pitkään ollut aikeissa katsoa sen uudelleen arvostelua varten. Viime näkemisestä on niin pitkä aika, että täytyy hieman kaivella muistilokeroita ja kerrata, mitä kyseisessä leffassa tapahtuikaan. Mutta hyvä vinkki, kiitos!

 • Jätä vastaus