Pallontallaajat.net
Valikko

Valkeiden rantojen road trip

SqBNnr4dw1hbyGeU-nfaY03xC3od0iB8lUApsqDwe_o

Maho Beachin lentoaikatauluja.

Koska emme halunneet jähmettyä hotellin uima-altaalle ja timanttikauppoja vilisevään Philipsburgiin, päätimme vuokrata auton käyttöön muutaman päivän ajaksi. Näin pääsisimme tutustumaan myös saaren ranskalaiseen puoliskoon ja sen upeiksi kehuttuihin rantoihin. Ensimmäisinä vuokrauspäivinä kävimme läpi Mullet Bay, Orient Beach ja Coralita -nimiset rannat. Näistä kolmesta Orient Beach oli vilkkain ja sen rantakaistale tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan loputtomiin. Kävimme kahlaamassa rantaviivaa pitkin jonkin matkaa ja haistelemassa tunnelmaa, muttemme jääneet sen pidemmäksi aikaa ruuhkaiselle hietikolle.

Mullet Bay oli astetta rauhallisempi ja hitusen pienempi kuin Orient Beach ja sen vesissä kävimme uiskentelemassa pariinkin otteeseen (mm. Random Wind purjehdusretkellä, josta voit lukea tarkemmin täältä.) Toisella visiitillä ostimme 20 €:n hintaan neljä aurinkotuolia varjoilla ja nautiskelimme vitivalkoisesta hiekasta sekä naurettavan turkoosista vedestä. Tosin snorklauksesta pitävälle ranta oli pienoinen pettymys, sillä vedenalaista elämää ei juurikaan näkynyt. Toisaalta syy saattoi olla muutaman päivän takaisen hurrikaanin (lue aiheesta täältä), ehkä koralleita ja kaloja normaalisti olisikin saattanut nähdä. Kuka tietää..

Tn__wMPzGHpMFoE6_ujYIBMj-WIy8RSI665p57e7CLM

Mullet Bay

Coralita -nimisellä rannalla kävimme vain pikaisesti kastautumassa, sillä vesi oli hurrikaanin jäljiltä edelleen likaista ja roskaista. Rannalta ei myöskään löytynyt minkäänlaisia mukavuuksia, kuten ainuttakaan bajamajaa ja perille päästäkseen piti kömpiä suuria iguaaneja ja piikkisiä kasveja kuhisevan pellon läpi. Myöskään Cupecoy rannasta ei ollut meille tällä kertaa paljon iloa. Ranta olisi varmasti ollut aivan mieletön, jollei vesi olisi ollut niin korkealla ja jättänyt jäljelle vain pikkuruisia rantakaistaleita. Niimpä kulutimme aikaa ihaillen sitä vastoi maisemia ja räpsien niistä muistoja kameroidemme muistitikuille. Cupecoyta vastapäätä sijaitsi Blue Mall -niminen kauppakeskus, josta löysimme muutaman helmeävän liikkeen. Kauppakeskus oli autio ja hiljainen, emmekä olleet varmoja oliko se sitä normaalistikin vai ainoastaan low season aikaan. Myyjät kirjaimellisesti pyörittelivät peukaloitaan ja vain odottivat, että joku sattuisi eksymään juuri heidän liikkeeseensä. Minun visani vinkui sen verran, että sain hankittua itselleni kunnollisen snorklauspaidan sekä kevyen rantatunikan. Molemmista oli suurta hyötyä loppumatkan ajan.

W4bGBDsns6pXbWbBDx0jAKW8gelJFGVd33lKdkqeUAo

5akowSaB5d7s5W1sslQnHcSVX3umlzbBbYLI5a8gnyU

uFqkPYZxRqQ_fPhJXiQlfDurFM2x4r0JobCdcB-xcN0

Yksi mielenkiintoisimmista road trip löydöksistä oli piskuinen, pastellisävyinen lentokenttä, jollaisen voit löytää vain Karibialta. Kenttä oli herttaisen idyllinen ja sen ovella tepasteli yhden vartijan lisäksi tomera kukko. Niin, palmujen katveessa ei turhia niuhoteta. Seurueemme kaksi lennonjohtajaa naureskelivatkin, millaista mahtaisi olla työskentely tällä kentällä. Saint Martinin rennosta meiningistä kertoi myös vastaantullut ravintola, jonka aukioloajaksi oli ilmoitettu ei-turhan-tarkasti “7 am until….” .

gPSQcoSdLxd5UEHFR1aiQak4dRE4BblzyAXnArkWB3k

Ai niin, olihan meidän tietysti käytävä katsastamassa myös kuuluisa ja turisteja kuhiseva Maho Beach, jonka yli lentokoneet laskeutuvat Prinsessa Julianan lentokentälle. Kieltämättä näky oli aika villi, kun valtavan kokoiset koneet vyöryivät jylinällä ylitsemme ja jokainen rannalla pyörinyt turre yritti kiireessä ehtiä näpsäistä niistä edes yhden onnistuneen otoksen. Ruuhka ja hässäkkä alkoi kuitenkin pian ahdistaa sen verran, ettemme jääneet seuraamaan tapahtumaa kuin parin lentokoneen verran.

WTFAxEryrd99GK3v1_PhdanSvWq1USZ0zhPh2kjTXAU

Maho Beach

Oman suosikkirantani tittelin nappasi lopulta Ranskan puolella sijaitseva Petit Blanc, joka nimensä mukaisesti oli pieni, mutta sitäkin rauhallisempi ja idyllisempi. Olimme juuri tulleet zippailemasta (lue täältä mistä oli kyse), joten urheilun jälkeiset hiet oli hyvä valuttaa kirkkaaseen meriveteen. Vietimme rannalla loppupäivän ja katselimme, kuinka useat purjeveneet lipuivat ohi häikäisevän auringonlaskun siintäessä taustalla.

8XZAe0ghxYy-xXmu3WUVUGfb0S-3kPzJWAj6OOIXfpw

Petit Blanc

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus