Pallontallaajat.net
Valikko

Inspiroivimpia matkailuelokuvia – Italia

Italia vaikuttaa olevan yksi Euroopan suosituimmista kohteista sijoittaa elokuva, enkä yhtään ihmettele miksi. Eläväiset ihmiset, historialliset kaupungit, rauhaista maaseutu ja ruokakulttuuri luovat upeat puitteet tarinankerronnalle. Italia tarjoaa jokaiselle jotakin. Eli laitahan pizza paistumaan, ota käteesi lasi viiniä ja istahda ruudun ääreen fiilistelemään.

THE TRIP TO ITALY (2014)
Elokuvan “The Trip” jatko-osa, jota tähdittävät jälleen koomikkonäyttelijät Steven Coogan ja Rob Brydon. Kaverukset kiertävät ympäri aurinkoista Italiaa mustalla minillään ja käyvät lähes katkonaista dialogia keskenään. Paikoitellen, lähinnä näyttelijäkollegoita ja heidän imitointiaan sisältävä dialogi on varsin nokkelaa ja aiheuttaa naurunpyrskähdyksiä. Maailmaa mullistavia käänteitä on kuitenkin turha odottaa ja leffassa onkin enemmän dokumentin tai paneelikeskustelun aineksia. Nälkäisenä tätä filmiä ei kannata ruveta tuijottamaan, sillä se sisältää toinen toistaan herkullisemman näköisiä italialaisia annoksia, jotka tarjoillaan mitä viehättävimmissä italialaisissa ravintoloissa. Poiketen ensimmäiseen osaansa, tätä elokuvaa on jonkin verran käsikirjoitettu, vaikkakin paikoitellen onkin vaikea päätellä, milloin näyttelijäkaverukset näyttelevät ja koska he vain improvisoivat. Tämän pätkän katsottuasi sinulla on mielessäsi useampikin turha, Hollywoodiin liittyvä knoppitieto, jolla leveillä kaikille elokuvafriikeille ystävillesi.
Katso traileri!

LOMA ROOMASSA (1953)
Romantiikannälkäisten katselijoiden klassikko. Audrey Hepburnin esittämä, nimeämättömän maan prinsessa päättää pitää vapaapäivän hyväntahdonlähettilään virastaan ja antautua salaa Rooman suurkaupungin sykkeelle. Täysin mutkitta tavallisen kansan pariin laskeutuminen ei kuitenkaan koreampaan elämään tottuneelta prinsessalta suju, vaan hän ehtii joutua lukuisten eri sattumusten pyöritykseen, ennen kuin Gregory Peckin tulkitsema lehtimies ratsastaa Vespallaan apuun. 50-luvun Rooma vaikuttaa yhtä eläväiseltä kuin nykypäiväin vastineensakin. Tämä kotisohvalla toteutettu kiertoajelu vie sinut Colosseumilta Espanjalaisille portaille ja Bocca della Veritàlle (Totuuden suu), jossa kuvattiin yksi elokuvan ja jopa elokuvanhistorian tunnetuimmista kohtauksista.
Katso traileri!

2003_under_the_tuscan_sun_002

TOSCANAN AURINGON ALLA (2003)
Diane Lanen tulkitsema nainen lähtee vaikean avioeron jälkeen matkalle Italiaan, ihastuu vanhaan italialaiseen taloon ja muuttaa Toscanan lämpöön paikkaamaan sydäntään. Aurinkoinen, hyvänmielen elokuva täynnä Italian kauniita maisemia. Todellinen kesäinen piristysruiske kaikille Italian ja maalaisromantiikan ystäville.
Katso traileri!

to-rome-with-love-image08

TO ROME WITH LOVE (2012)
Hieman sekametelisoppaa muistuttava elokuva erilaisista ihmiskohtaloista, jotka kaikki poukkoilevat limittäin ja lomittain ikuisessa kaupungissa. Yllätys, yllätys Eurooppaan sijoittuvien romanttisten tarinoiden kuninkaan, Woody Allenin ohjaus. Rooman kaupunkikuvaus ja taustalla raikaava italialainen musiikki hurmaavat, vaikka tarina itse jää hieman sekavaksi ja opetus tulkinnanvaraiseksi. Plussaa siitä, että elokuvassa puhutaan hyvin paljon myös italiaksi, joten kyseisen kielen opiskelijalle tämä leffa sopii hyvin matkailumainoksena toimimisen lisäksi.
Katso traileri!

letters_to_juliet_movie_images_amanda_seyfried_01

RAKKAUSKIRJEITÄ JULIALLE (2010)
New Yorkista kotoisin oleva Sophie lähtee kihlattunsa kanssa viettämään häitä edeltävää lomaa Italian romanttiseen Veronaan, joka sattuu olemaan Romeon ja Julian kotikaupunki. Siellä hän tutustuu naisiin, joiden työ on vastata Julialle jätettyihin kirjeisiin sekä Claireen, joka saapuu Veronaan etsimään 50-vuotta sitten unohtunutta rakastaan. Ennalta-arvattavasta lopusta, kliseistä ja kaikkien italialaisten (myös maaseudulla asuvien) erinomaisista englanninkielentaidoista huolimatta elokuvan italialaiset kaupunki- ja maalaismaisemat nostattavat matkakuumetta monta astetta.
Katso traileri!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa Tapsa/ http://auringonalla.pallontallaajat.net/ tammikuu 24, 2015 11:27

    Kyllähän sitä on itsekin romantikkona pyöritty noissa maisemissa juuri elokuvien inspiroimana. Lisäisin tuohon listaan vielä uudehkon Pierce Brosnanin tähdittämän, Love is all you need-elokuvan, joka on kuvattu Sorrenton niemimaan kauniissa maisemissa, ja inspiroi minut purkamaan blogiksi oman kihlamatkani.

    • Vastaa Enni tammikuu 27, 2015 12:41

      Hei, tuosta Piercen leffasta en ollut kuullutkaan. Täytyy tarkastaa se pikimmiten :) Ja totta tosiaan, romantikolle sekä nämä elokuvat että Italia itsessään tarjoavat varmasti elämyksiä..!

    Jätä vastaus