Pallontallaajat.net
Valikko

Makumatka Tallinnaan

Vietimme kaveriporukalla viime pääsiäisen Tallinnassa ja päällimmäisenä mieleeni jäivät tarjonnaltaan erinomaiset pubit ja ravintolat. Tässä muutama suosikkini, joissa suosittelen ehdottomasti vierailemaan. Nämä mestat eivät taatusti tuota pettymystä, sillä ne tarjoavat todellisia makuelämyksiä edulliseen hintaan ja miellyttävässä ympäristössä.

Porgu
Rüütli 4

Ravintola sijaitsee Pyhän Nikolaoksen kirkon lähellä Tallinnan keskustassa. Jyrkähköt ja korkeat portaat vievät katutason alapuolelle, jossa aukenee kellariravintola vaaleine seinineen ja holvikaareineen. Puiset pöydät ja raudasta taotut istuimet ja naulakot luovat hieman keskiaikaiseen vivahtavaa tunnelmaa. Tarjolla on valtava valikoima oluita ja laadukasta ruokaa sopuhinnalla. Suosittelen ehdottomasti maistamaan kanafileetä bataatilla ja sinappikastikkeella! Taivaallinen elämys! Varoituksen sana: olutlistan nähtyäsi, valitsemisen vaikeus voi olla suuri, joten siihen kannattaa tutustua jo etukäteen nettisivujen kautta.

IMG_6319_1_pieni

IMG_6306_1_pieni

IMG_6301_1_pieni

F-Hoone
Telliskivi 60 A

Vanhaan tehdashalliin sijoitettu baari-ravintola tarjoaa monipuolisen, edullisen ja trendikkään menun. Pääruokia saa alle 10 € hintaan ja jälkiruoatkin kustantavat korkeintaan 3,50 €. Ruokailuympäristö hehkuu industrial henkeä, johon kuuluvat tiiliseinät, rapistuva maali, suuret ikkunat, metalliset valaisimet ja se, että kaikki on enemmän tai vähemmän eriparia. Hauskan yksityiskohdan luo lattia, jolle on maalattu Tallinnan kartta. Ravintola sopii myös lapsille, sillä wc-tilojen läheisyydestä löytyy pienemmälle väelle tarkoitettu puuhanurkka. Paikka on varsin suosittu, joten kannattaa tehdä pöytävaraus eritoten ilta-aikaan.

IMG_6269_1_pieni

Kompressor
Rataskaevu 3

Oiva lettumesta Tallinnan keskustan sydämessä. Letut ovat tuhdimpia kuin suomalaiset vastineensa ja niitä on tarjolla sekä suolaiseen että makeaan nälkään. Miltä kuulostaisi suolainen lettu tomaatti-mozzarella-pesto, pekoni-savujuusto, kinkku-briejuusto tai savulohi täytteellä? Entäpä mansikoilla ja kermavaahdolla tai omenoilla ja vaniljakastikkeella? Paikka vaikuttaa olevan todella suosittu ja siellä on usein jonoa. Eikä ihme, sillä isot annokset ovat kokoonsa nähden edullisia (4-4,90 €). Tarjolla on myös keittoja ja salaatteja niille, joiden lettuhammasta ei kolota.

IMG_6251_1_pieni

Hell Hunt
Pikk 39

Tässä pubi-ravintolassa emme nauttineet muuta kuin nesteitä, mutta ensi visiitillä täytyy testata myös ruokaisampi puoli. Ensimmäiseksi virolaiseksi pubiksi itseään mainostava Hell Hunt tarjoaa kattavan listan juomia ja sen seiniä koristavat mitä erikoisimmat maalaukset, joissa seikkailevat erilaiset androgyynit alienit. Paikassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja se on sekä paikallisten että turistien suosiossa.

IMG_6283_1_pieni IMG_6286_1_pieni

Pudel
Telliskivi 60 A

Jos kaipaat jotain muuta kuin massaoluita, suosittelen painelemaan Pudeliin, joka on erikoistunut erilaisten pienpanimoiden tuotteisiin. Pubi sijaitsee Telliskiven alueella, kuten F-hoonekin, joten tässä on oiva jatkopaikka ruokailun jälkeen. Tarjolla olevat hanaoluet vaihtelevat kuukausittain ja harvinaisempiakin vaihtoehtoja löytyy. Tila on jaettu kahteen kerrokseen eikä se ole koolla pilattu, mutta sopu sijaa antaa ja tunnelma on jopa paljon kodikkaampi kun paikka on täpötäynnä.

Onko sinulla jokin erinomainen ravintola- tai pubivinkki ensi reissua varten? :)

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus