Pallontallaajat.net
Valikko

6 päivää Berliinissä (Osa 1)

IMG_6930_1_1

Beibi olen hulluna sinuun!

Ah, Berliini! Viime käynnistä olikin ehtinyt vierähtää 9 vuotta, mutta koko tuon ajan olen kehunut kaikille sen olevan yksi lempikaupungeistani Euroopassa, ellei jopa se suurin suosikkini. Alunperin matka varattiin isäni 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi, mutta loppupeleissä pääsimme juhlistamaan sillä myös kaksia valmistujaisjuhlia, veljeni valkolakkia ja minun korkeakoulututkintoani. Lentoliput varattiin jo puolisen vuotta aiemmin (AirBerlin 113 €/naama), mutta hotellin löytäminen kuukautta aiemmin osoittautuikin odotettua haastavammaksi. Pitääkin jättää kaikki tärkeä aina viime tippaan! Onneksi keksin kuitenkin hotellit korvaavan väylän ja löysin kuin löysinkin meille todella loistavan asunnon HomeAway -sivuston kautta.

Matkamme alkoi 3. kesäkuuta Helsinki-Vantaan lentokentältä, josta lennähdimme parissa tunnissa Tegelin kentälle. Olimme sopineet asunnon omistajan kanssa saapuvamme klo 16 ulko-oven taakse vastaanottamaan asunnon avaimen, joten hurautimme siis taksilla Jungfernheideen. Vastassa meitä odotti saksaa nopeasti ja epäselvähkösti paapattava, tupakkaa ketjussa polttava (hajusta päätellen), mutta kuitenkin kovin ystävällinen italialainen eläkeläisherra, joka esitteli asunnon ja luovutti meille avaimen. 58 m² kerrostalohuoneisto aivan Charlottenburgin linnan naapurustossa sopi kolmelle ihmiselle mainiosti. Asunnosta löytyivät kaikki mukavuudet (ruoanlaittovälineet, tiskikone, jääkaappi, wifi, tv, radio jne.) ja aivan sen vieressä kulki S-bahn, jolla pääsimme viikon aikana helposti kulkemaan minne tahansa päin Berliiniä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan HomeAwayn kaltaista majoitusvaihtoehtoa, sillä ainakin meidän kohdallamme tämä osoittautui hotelleihin verrattuna paljon edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi tilaa ja omaa rauhaa oli huomattavasti enemmän.

IMG_7534

Rauhallinen asuinalueemme ja sisäpihamme.

Tavaroiden purkamisen ja kaupassakäynnin jälkeen päätimme lähteä vetreyttämään istumisen puuduttamia alaraajojamme lähiympäristöön. Koska Charlottenburgin linna ja Schlossgarten eli linnan puisto sijaitsivat niin lähellä, valitsimme tietysti ensivierailukohteeksemme vehreän puistoalueen. Puisto oli itseasiassa jo tuttu 9 vuoden takaiselta käynniltä eikä se siitä ollut juuri miksikään muuttunut (ottamatta huomioon linnan ulkosivun remonttia ja puutarhan kevätsiivousta). Alue oli täynnä lenkkeilijöitä, valtavia, satoja vuosia vanhoja puita, pieniä lampia, joissa uiskentelivat sulassa sovussa sorsat ja joutsenet sekä varjoisia, salaisia, villejä kasveja rehottavia pensaikkoja, joihin rakastavaisten oli helppo piiloutua suuteloihin. Lampien yli kulki mitä suloisimpia pieniä siltoja, joista jokaisella oli tietysti otettava ainakin yksi valokuva. Suuria, halkaisijaltaan jopa yli metrin kokoisia puita katsellessa mietimme, kuinka monta sukupolvea oli ehtinyt kävellä niiden varrella olevia hiekkapolkuja pitkin ja ihmetellä niiden kasvua. Varmaan joukossa joku kruunupäinenkin ;)

IMG_6928_1

IMG_6929

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.