Pallontallaajat.net
Valikko

6 päivää Berliinissä (Osa 4)

IMG_7418

Lauantaina ryhmä rämämme jakautui niin, että isäni lähti tutkimaan häntä enemmän kiinnostavia Tekniikan museota ja Saksan historian museota, kun taas minä ja veljeni otimme suunnaksemme Alexanderplatzin ja sen kauppakeskukset. Museokiintiö alkoi olla meidän osaltamme pikkuhiljaa täynnä ja matkamuistojen ostaminen kiinnosti tänään enemmän. Alexanderplatzin tuntumasta paikansimme Alexa kauppakeskuksen, joka tarjosi liikkeitä moneen lähtöön. Tally Weijl -naistenvaatekaupasta lähti mukaan maksimekko ja Thalia -kirjakaupasta aikuisten värityskirja. Elbenwaldista olisin voinut ostaa vaikka mitä ihanaa nörtteilykamaa Taru Sormusten Herrasta fanituotteista Star Warseihin, mutta jäivät tällä kertaa hyllyihin. Alexassa oli 180 erilaista liikettä, joista suurin osa myi kohtuuhintaisia tuotteita.

IMG_7406

Tällainen ihana Zen-värityskirja lähti tuliaisiksi mukaan kirjakaupasta.

Alexanderplatzilta löytyi myös suuri vaateliike Primark, joka myi erittäin edullisesti päällepantavaa, mutta joka oli myös niin ruuhkainen, ettei edes tehnyt mieli shoppailla mitään. Kassoille ja pukukoppeihin oli monen metrin jonot, joten valitettavasti kaikki kiinnostavalta näyttävä jäi roikkumaan henkareihin ja odottamaan jotakuta toista mahdollista ostajaa.

Niinikään Alexanderplatzilla sijaitsevaa Galeria Kaufhofia voisi kuvailla Saksan Stockmanniksi. Emme kuitenkaan jääneet viettämään kyseiseen kauppakeskukseen kovin paljon aikaa, vaan pyörähdimme lähinnä elintarvikeosastolla ihastelemassa suklaa- ja juustovalikoimia.

IMG_7417

Poliisien määrä tuplaantui Berliinissä Mestarien Liigan finaalipelin takia.

Koska hankkimamme museopassi oli vielä tämän päivän voimassa, päätimme tehdä nopean visiitin Pergamon-museossa, josta löytyy mm. Babylonin kaupunkiin vienyt Istarin portti. Kyllä sitä ihminen tunsi itsensä pieneksi tuota porttikäytävää kulkiessa. Voin vain kuvitella kuinka vaikuttava näky se on ollut aikalaisilleen, kun he ovat astelleet sen läpi Babyloniin. Ja wau, mitkä värit! Minulla ei ollut minkäänlaista ennakkokäsitystä asiasta, ennenkuin pääsin paikanpäälle, sillä en ollut törmännyt porttiin aiemmin historiankirjoja lueskellessani. Toki museossa oli myös muita massiivisia rakennelmia ja esineitä, jotka herättivät kiinnostusta ja ihmetystä, ja illalla veljen kanssa innokkaina lueskelimmekin nettiartikkeleita Babyloniasta, Assyriasta, Mesopotamiasta ja kaikesta mihin nyt olimmekaan kolmen päivän museokierroksilla törmänneet.

IMG_7630

Nationalgalerie

IMG_7631

Istarin portti

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.