Pallontallaajat.net
Valikko

6 päivää Berliinissä (Osa 5)

IMG_7281

Tervetuloa itään!

Sunnuntaina suurin osa kaupoista ja museoista oli kiinni, joten vietimme päivän kiertelemällä Berliinin ulkoilmakirpputoreja. Meidän oli tarkoitus mennä ensin katsastamaan Tiergartenin kirpputorin valikoima, mutta ilmeisesti kirppari oli peruttu UEAFA:n Champions Liigan takia, joka oli valtavine hässäköineen vallannut koko alueen. Pääsimme kuitenkin näkemään Siegessäulen eli Voitonpylvään, jonka näköalatasanteelle emme kuitenkaan tällä kertaa uskaltautuneet.

IMG_7411

Gaby Ehringshausenin valokuvataidetta.

Museosaaren likeltä löysimme Antik und Buchmarkt am Bodemuseum – nimisen kirpputorin, jolla myytiin kaikenlaista tavaraa kirjoista vinyyleihin ja valokuvista antiikkiseen pikkutavaraan. Yksi omasta mielestäni mielenkiintoisimmista torikojuista kuului valokuvaaja Gaby Ehringshausenille, joka kauppasi hylätyissä rakennuksissa ottamiaan upeita taidevalokuvia kodinsisustajille. Toisessa kiinnostavassa kojussa myytiin sarjakuvia ja hienoja seinäjulisteita Tintti sarjakuvakirjojen kansista. Kolmas huomioni herättänyt pöytä taas pursuili ihastuttavia vanhoja kameroita, jotka paitsi näyttäisivät tyylikkäiltä kotona hyllyille aseteltuina, voisivat myös toimiessaan suoda hupia valokuvien näpsimiseen.

Seuraavaksi otimme S-bahnilla suunnan kohti itäistä Berliiniä ja Boxhagener Platzin kirpputoria. Itäisen ja läntisen Berliinin eron huomasi heti, sillä siisteystaso laski heti idän puolelle päästyämme. Graffiteja oli talojen seinissä enemmän ja törmäsimmepä yhteen talonvaltaajien asuttamaan kerrostaloonkin, mikä sinänsä oli mielenkiintoinen ilmestys. Boxhagener Platz oli pieni aukio keskellä Friedrichshainia, ja sen olivat vallanneet kauttaaltaan erilaiset pienet kojut, jotka myivät paljon erilaisia laitteita, käyttötavaraa ja itäsaksalaisista kodeista löytynyttä kamaa. Olipa joukkoon pujahtanut muutama omavalmisteista designia kauppaava myyjäkin.

IMG_7410

IMG_7635

IMG_7634

IMG_7633

Mauerparkin valtava kirpputori tarjosi paitsi ihmisvilinää myös auringon paahdetta suoralta taivaalta. Loppuillasta huomasinkin olkapäiden hieman punoittavan. Kirpputorilla myytiin samaa tavaraa kuin edellisillä, pienemmilläkin kirppareilla, mutta myös mm. huonekaluja. Lisäksi tarjolla oli paljon ruoka-ja juomakojuja sekä uusia tuotteita. Kirpputorin vieressä olevalla avonaisella puistoalueella pauhasi musiikki ja virtasi yhtä paljon ihmisiä kuin torillakin. Ihmettelimme puistoalueen toiselta laidalta kuuluvia ihmisääniä sekä musiikkia, ja käpöttelimme katsomaan mistä oikein oli kysymys. Yllätykseksemme korvamme navigoivat meidät Open Stagelle, jolle nouseva sai joka kerta raikuvat aplodit. Meininki oli aivan toista kuin Suomen karaokebaareissa ja ihmiset olivat oikeasti innoissaan ja kannustivat kaikkia lavalle uskaltautuneita. Mikäs siinä auringossa istuskellessa, kylmä olut kädessä ja ilmaista konserttia kuunnellessa. Laulajatkin olivat oikeasti taitavia ja heitä kuunteli aivan toisenlailla mielellään kuin Tallinnan laivalla hoilottavia kanssasisaruksiaan.

IMG_7251_1_pieni

IMG_7632

IMG_7282

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.