Pallontallaajat.net
Valikko

6 päivää Berliinissä (Osa 6)

IMG_7637

Kerää koko sarja!

Maanantaina oli tiedossa hieman löysempi päivä, sillä museopassin voimassaoloaika oli päättynyt eikä meillä oikeastaan ollut sen kummoisempia suunnitelmia siitä, mitä haluaisimme vielä välttämättä Berliinissä nähdä ennen seuraavan päivän kotiinpaluuta. Päätimme siis suunnata Charlottenburgin Kurfürstendammille tekemään viimeisiä heräteostoksia ja ihmettelemään aluetta, jolla emme vielä aiempina päivinä olleet pyörineet.

Kurfürstendamm oli juuri sellainen kuin olin kuvitellut: paljon väkeä ja kalliita liikkeitä (toki siellä oli myös perinteisempiä liikkeitä, joita löytää Suomestakin). Nenämme osoittivat ensimmäiseksi Karstadt Sporthausiin, joka on usean kerroksen urheilutavaratalo. Vaatteita ja välineitä oli runsaasti useisiin eri lajeihin retkeilystä jalkapalloon ja joogaan. Mukaan ei kuitenkaan tällä kertaa tarttunut mitään, vaikka tämä olisikin ollut hyvä mesta uimapukukaupoille.

Veljeni vaatimuksesta vierailimme myös Uniqlo -nimisessä japanilaisessa vaateliikeessä, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Liikkeessä myytiin perussiistejä yksivärisiä vaatteita, joista minäkin löysin itselleni raikkaan punaisen treenipusakan. Erityisesti ultra kevyitä, kokoontaitettavia ulkoilutakkeja sekä miehille, naisille että lapsille oli runsas valikoima ja ne olivatkin kesäkauden alussa alennuksessa. Joten jos nyt olet Berliinissä, niin suuntaa ihmeessä katsastamaan!

IMG_7409

Vaateostosten jälkeen meitä kiinnosti Kaufhaus des Westensin eli yksinkertaisemmin Ka De We:n yläkerran elintarvikeosasto, jolla työskentelee n. 500 henkilöä koko kauppakeskuksen 2000:sta työntekijästä. Tarjolla on satoja erilaisia juustoja, makkaroita, leivonnaisia ja suklaatryffeleitä, joten nälkäisenä osastolle ei kannata ilmaantua. Vaikkei mitään tulisi ostettuakaan, osasto itsessään on nähtävyys ja kiinnostava vierailukohde. Aivan ylimmässä kerroksessa oli tavaratalon ravintola, jossa pääsi valitsemaan buffet-tyylisesti lautaselleen haluamiansa ruokia, joiden hinta määräytyi painon mukaan. Esillä oli jos jonkinmoisia kakkupaloja, jälkiruoka-annoksia, hedelmiä, salaattiaineksia ja lämpimiä ruokia. Niimpä nautimme kakkupalat pahimpaan herkkuhimoon ennen elintarvikeosaston tryffelipuoleen tutustumista.

IMG_7364

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

 • Vastaa Annika heinäkuu 13, 2015 18:37

  Oi, Berliini on kyllä ihana! Vaikka olen siellä käynyt monta kertaa, halajaa sinne aina vaan takaisin! :)

  • Vastaa Enni heinäkuu 17, 2015 23:01

   Oon aivan samoilla linjoilla! Se kaupunki vaan osaa yllättää aina uudelleen. :)

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.