Pallontallaajat.net
Valikko

Amerikkalaiset pannukakut

IMG_8060

Vuosipäivämme kunniaksi päätin hieman hemmotella avopuolisoani jollain hyvällä jälkiruoalla. Letut ja pannukakku kuulostivat turhan arkipäiväisiltä ja useaan kertaa koetuilta vaihtoehdoilta, joten päätin kokeilla paistaa vaihteeksi niiden Amerikkalaisia pulleita sisaruksia. Amerikkalaisten autojen ja jenkkifutiksen harrastajalle tämä valinta sopi kuin nenä päähän ja kakkuset hävisivätkin parempiin suihin alta aikayksikön. Sen lisäksi, että ne ovat äärimmäisen helppoja tehdä, tykötarpeetkin löytyvät useimmista jääkaapeista ja ruokakomeroista valmiiksi. Koska tämän reseptin pannukakut eivät ole turhan makeita, ne sopivat hyvin myös aamiaispöytään.

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
1 rkl sulatettua voita
2 rkl ruokaöljyä esim. oliiviöljy

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen maito, munat, voi ja öljy. Sekoita ainekset yhtenäiseksi massaksi mieluiten lusikalla, sillä taikina saattaa jäädä hankalasti kiinni vispilöihin.
2. Lorauta pieni kauhallinen pannun keskelle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Anna taikinan levitä itsekseen kun kaadat sen pannulle. Sitä ei tarvitse levittää, kuten tavallisia lettuja, vaan se hakee itse oman muotonsa.
3. Tarjoile perinteisesti voinokareen ja vaahterasiirapin kera (tai hieman suomalaisemmin vaniljajäätelön, marjojen ja siirapin kera).

Yllämainittu on pelkistetty ohje pannukakkuihin, mutta jos haluat omiisi jotain pientä sävyä, voit kokeilla lisätä taikinaan vaikkapa desin tummaa suklaata, muussatun banaanin, kardemummaa tai kanelia. Lisukkeitakin on niin moneen lähtöön, että vain kokeilemalla voit löytää oman suosikkisi.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus