Pallontallaajat.net
Valikko

Tytöt Suomen Turuus (osa 3)

Aamu käynnistyi vasta puolen päivän jälkeen ja koska päivä näytti jälleen aurinkoiselta ja leppoiselta, päätimme suunnata darrapiknikille Kupittaan puistoon. Lähikaupoista tarttui mukaan croisantteja, kanawrappeja, karjalanpiirakoita, rahkaa, mansikoita, sipsejä ja keksejä helpottamaan väsähtänyttä olotilaa. Kupittaan puisto oli täynnä auringonpalvojia ja lapsiperheitä, mutta kyllä sieltä silti meillekin rauhallinen soppi löytyi (tosin jälleen päästiin kinaamaan siitä, asetetaanko piknik-viltti varjoon vai aurinkoon).

Valitettavasti yksi meistä joutui jättämään hyvästit Turkkuselle jo aiemmin ja suuntaamaan iltapäiväiseen junaan. Koska eräs todella tyypillinen Turku-kohde oli vielä näkemättä, päätimme kaupungissa asuvan ystäväni kanssa tehdä nopean visiitin Turun linnalle. Valitettavasti missasimme pari bussia, minkä vuoksi päädyimme linnalle muutaman minuutin myöhässä, emmekä enää päässeet kiertämään linnan sisätiloja. Kävimme kuitenkin fiilistelemässä linnan sisäpihaa ja täytyy myöntää, että olin kuvitellut itse linnan paljon suuremmaksi kuin mitä se todellisuudessa oli. Loppujen lopuksi Turun linna ei ollut ihan kauhean paljon suurempi kuin Savonlinnassa sijaitseva Olavinlinna.

IMG_8343 IMG_8348

Kotimatka taittui Aurajoen vartta pitkin auringonpaisteessa kuljeskellessa. Matkalla nähtiin Forum Marinum, Suomen Joutsen ja legendaarinen Föri-lautta sekä herkuteltiin Turun Roller Derby joukkueen ravintolapäivää varten leipomilla kuppikakuilla. Päivällinen napattiin mukaan El Nam ravintolasta. Alunperin olin ajatellut viettää Turussa vielä maanantaipäivän, mutta parin muuttujan vaikutuksesta päätinkin hypätä Kuopioon suuntaavaan autokyytiin ja jättää Turkuun vielä muutaman kiinnostavan kohteen seuraavaa visiittiä ajatellen.

IMG_8355

IMG_8357

Näin jälkeenpäin mietittynä viikonloppu oli varsin onnistunut siinä mielessä, että olin päässyt näkemään Turusta monta eri puolta: kulttuuria, hyvää ruokaa, bileitä ja rauhallisempaa ulkoilua. Ennakkokäsitykset suuresta merenranta metropolista romuttuivat täysin, sillä minulle Turkkunen tarjosi pikkukaupungin tunnelmaa, ystävällisiä ihmisiä ja persoonallisia menomestoja.

Mitä jäi vielä näkemättä ja mihin suosittelette ensi visiitillä suuntaamaan? :)

S: “Nää turkulaiset on kyllä nimien keksimisessä ihan huikean innovatiivisia… Hei, perustetaan kasvisravintola ja annetaan sille nimeksi Kasvisravintola. Ja juottola entisen pankin tiloihin ja annetaan sille nimeksi The Old Bank. Ja ravintola, jonka nimi on Koulu, koska sijaitsee entisessä koulussa.”

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus