Pallontallaajat.net
Valikko

Kuopio-opas: Yöelämän helmet

Savon sydämestä löytyy tapahtumarikasta yöelämää, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Täällä ei koskaan tiedä mihin ja keneen törmää. Alla listattuna suosituimpia, persoonallisimpia sekä legendaarisimpia menomestoja. Valitse listasta itsellesi parhaiten sopiva juottola tai tanssilattia ja nauti lupsakasta menosta.

Pannuhuone
Kauppakatu 25
Kesäisin katetulla terassilla on kiva nauttia lämpimistä illoista ja fiilistellä livemusiikkia, kun taas talvisin sisätiloissa voi uppoutua lautapelien pariin. Terassi on suuri ja sinne mahtuu isomminkin porukkaa, toisin kuin sisätiloihin, joissa istumapaikkaa saattaa olla toisinaan vaikea löytää. Tunnelma on kuitenkin yhtälailla leppoisa. Pieni veikeä yksityiskohta on se, että “Pannari” sijaitsee entisen Suomen Pankin tiloissa.

Cafe Satama
Matkustajasatama
Cafe Sataman terassilla viihtyy kesäiltaisin mainiosti, sillä henkilökunta on huippuystävällistä. Jukebox raikaa asiakkaiden musiikkivalintojen mukaan, tunnelmaa luovat lukuisat ulkotulet ja tiskillä on tarjolla sekä huurteista että pientä syötävää. Etenkin omatekoiset hampurilaiset ovat kehuttuja. Viikonlopun lähestyessä myös live-esiintyjät saapuvat paikalle.

Bar Freetime
Vuorikatu 24
Hyvä illanistujais- ja hengailupaikka, mikäli kaipaat iltaasi muutakin aktiviteettia, kuin oluttuoppien kittaus. Freetimestä löytyy yhteensä 8 biljardipöytää, pöytäcurlingia- ja futista, snooker-pöytä, ilmakiekkoa, lautapelejä, dartsia ja paljon muuta. Lisäksi voit seurailla erinäisiä urheilukanavia isoilta screeneiltä.

Malja
Kauppakatu 29
Maljasta löytyy yhteensä yli 200 eri olut- ja viinimerkkiä niille, jotka haluavat maistella muutakin kuin Lapin Kultaa hanasta. Tämä on ehdoton valinta kaikille erikoisoluiden ja viinin ystäville. Maljan sisätiloihin mahtuu jengiä, mutta istumapaikat tuppaavat menemään nopeasti, ole siis ajoissa. Kadun puolelta löytyy myös ulkoterassi.

Ottopoika
Kauppakatu 40-42
Pimeä ja rouhea rokkibaari Kuopion keskustan tuntumassa. Rokahtavaa meininkiä luovat mustan-oranssi värimaailma, kajareista pauhaava Rammstein ja suureltaosin mustiin nahkatakkeihin pukeutunut asiakaskunta. Baaritiski näyttää siltä, ettei siellä tarjoilla saa muuta kuin isoja tuoppeja ja tiukkoja shotteja sekä muuta yhtä äijämäistä.

IMG_1584 (kopio)

Oman elämänsä Tähdet.

Tähti
Kauppakatu 18
Ravintola Tähdestä löytyy sekä perinteisempi discolattia että jazzahtavampi osa, jossa voi fiilistellä livebändin tahtiin. Tähden pienen tiskin baarimikot taitavat drinksujen teon ja hanatuotteet ovat huokeimmasta päästä. Sisäänpääsymaksuja vastaanotetaan satunnaisesti.

Ilona
Vuorikatu 19
Viihdemaailma Ilona on yksi Kuopion isoimmista yökerhoista ja sen uumenista löytyy useampi toisistaan poikkeava osasto. London -nimisessä, pubityylisessä osastossa tanssitaan vanhojen hittien tahtiin ja nautiskellaan tuopposista pyöreällä baaritiskillä. Live clubilta löytyy kasapäin korkeita baarijakkaroita ja neonvaloja sekä tietysti niitä live-esiintyjiä, ja karaokepuolen touhuja ei varmaankaan tarvitse sen tarkemmin avata. Myös pari Kuopio-aiheista VIP-kabinettia löytyy. Sisäänpääsymaksu on normi-iltoinakin lähempänä 10 € luokkaa.

Ale Pupi
Kauppakatu 16
Ale Pupin lämpimän tunnelman luovat punertava värimaailma, kiviset seinät, värikkäät ruutuikkunat, kotoisat loossit ja kutsuvat nahkaiset nojatuolit. Yläkerrasta löytyy mm. biljardipöytä ja tarjolla on myös penkkiurheilua isolta screeniltä. Kesäisin kävelykadun varrelle avautuu terassi, jonka pöydistä on aurinkoisella säällä mukava seurata ohikulkijoita ja keskustan hälinää.

Albatrossi
Makasiininkatu 1
“Alba” on yksi kesäajan suosituimmista tanssipaikoista Kuopiossa, mistä kielii useiden metrien pituinen jono erityisesti viikonloppuisin. Makasiiniravintolan ovet ovat auki vapusta syyskuun loppuun. Suuresta rakennuksesta löytyy yksi isompi tanssilattia, Kuopion pisin baaritiski, karaokelava sekä reilun kokoinen ulkoterassi, kaikki tämä Satamassa kauniin Kalleveden ympäröimänä. Plussaa siitä, että esiintyjäiltoinakaan tarvitsee harvoin pulittaa sisäänpääsymaksuja.

Club Passion
Kauppakatu 16
“Pasari” tuntuu olevan erityisesti vasta täysi-ikäisyyden saavuttaneiden juhlijoiden suosiossa. DJ soittaa perinteistä discojytää neonvalojen välkkeessä ja hanasta virtaa opiskelijaystävällisissä hinnoissa olevaa juotavaa.

Intro Baari & Grilli
Kauppakatu 20
Kuopion suosituin drinkkibaari, jossa ammattitaitoiset baarimikot valmistavat makoisia drinkkejä toiveidesi mukaan, samalla kun vaihtuvat DJ:t soittavat vanhoja 70-, 80- ja 90-luvun hittejä tai live-esiintyjät laittavat tanssijalan vipattamaan grooven ja jazzin tahtiin. Ravintolan puolella tarjoillaan ruokaa jopa klo 22-24 asti, sikäli mikäli nälkä sattuu illan aikana yllättämään.

Apteekkari
Vuorikatu 24
Apteekkari muutti jokin aika sitten uusiin, tyylikkäisiin tiloihin yökerho Ilonan läheisyyteen. Nyt löytyy ulkoterassia, pitkää baaritiskiä, tiiliseinää ja nahkasohvaa. Kävijöiden ikähaarukka vaihtelee laajalla skaalalla. Itse olen suunnannut usein Apteekkariin viinin perässä, sillä pullo puna- tai valkoviiniä maksaa 11 € ja siitähän juo kahteen pekkaan itsensä illan myötä oikein mukavaksi.

Bierstube
Kasarmikatu 5-7
Bierstube on kuuluisa erityisesti kaupungin parhaista wingseistä, mutta mikäpä sopisi palanpainikkeeksi paremmin kuin tuhti mallasjuoma. Tänne on hyvä suunnata etkopalalle, jolla varmasti jaksaa tanssia läpi yön. Pieni pubi, mutta sopu sijaa antaa.

Henry’s Pub
Kauppakatu 18
Kavereiden kesken “Henkka”. Rockhenkisten ja joidenkin hämärähenkisempien joukkioiden istuskelupaikka. Suurin osa Kuopion keikoista järjestetään Henkassa ja esiintyjiä on moneen lähtöön punkista räppiin. Tässä katutason alla sijaitsevassa baarissa nahkatakki haisee ja pitkät tukat viuhuvat. Jos olisin vampyyri tai menninkäinen, pimeä ja luolamainen Henkka olisi ihannemestani.

Kauppahuone Gust.Ranin
Kauppakatu 28
Kuopion uusimpia baareja. Jos olet drinkkien perään, tämä on sinun valintasi. Kauppahuoneella drinkit rakennetaan Lignell & Piispasen tuotteista ja se on ensimmäinen alkoholivalmistajan konseptiravintola koko Suomessa. Tilat ovat pienet, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa, mikäli toivot portsarin päästävän sinut sisään. Itse en ole vielä ehtinyt paikalla pyörähtää, mutta olen kuullut drinkkien vievän kielen mennessään.

Onnela
Vuorikatu 18
Passionin tavoin toinen teinihelvetti, jonka kaltaisia löytyy muualtakin päin Suomen maata. Käy kokeilemassa kuinka tankotanssi sujuu pienessä maistissa.

Gloria
Kauppakatu 16
Gloriasta ei löydy juuri koulusta päässeitä, sillä baari on yleensä hieman kypsemmän väen suosiossa. Alakerrasta löytyy karaokea ja yläkerrasta tanssilattia. Juomat ovat keskivertoa hintatasoa.

Puikkari
Maaherrankatu 5
Puikkari tunnetaan hyvin erilaisten tapahtumien virallisena jatkopaikkana (mm. Kuopio Rock Cock, Animecon) sekä opiskelijabileistään. Täällä soi kunnon discojytä ja ysäribileitä tuntuu olevan joka kuussa. Täältä löydät nuorempaa juhlaväkeä, sillä ikäraja on K-18.

Ne sitäkin legendaarisemmat:

Karhunpesä
Pyörönkaari 3
Voin onnekseni sanoa, etten ole vielä kertaakaan Kuopiossa viettämänäni aikana astunut pahamaineiseen Karhunpesään, mutta kyllä sekin aika vielä koittaa. Aikanaan meno oli kuin villissä lännessä konsanaan, mutta ymmärtääkseni se on jokseenkin rauhoittunut ajan myötä. Pesä sijaitsee Petosella, ajomatkan päässä keskustan hälinästä. Todellinen lähiöpubien klassikko.

Kaivuri Pub
Kellokuja 6
Tämä lähiöpubi sijaitsee rapia 3 km päässä keskustasta Kelloniemen kaupunginosassa. Pubi tunnettiin aikanaan toisella nimellä, mutta sen jälkeen kun itsensä kaltoin kohdelluksi tuntenut asiakas päätti humalispäissään ajaa kaivurilla etuseinästä sisään, päätti juottola muuttaa nimensä. Erityisesti Punk-illat vetävät väkeä, mutta toki pubissa esiintyy muunlaisiakin live-bändejä ja artisteja. Bussilla pääsee ja taksikin vie jos eivät omat jalat kaupungin laidalle asti kanna.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

3 Kommentit

 • Vastaa lena / london and beyond elokuu 20, 2015 11:18

  Huippu teksti! :) Omia suosikkeja on Cafe Satama (ehdottomasti!) sekä vanha kunnon Albatrossi. Gloriassakin olen tainnut joskus käydä karaokea laulamassa hahaaa…

  • Vastaa Enni elokuu 21, 2015 22:50

   Herranen aika sentään! Olin näköjään vahingossa painellut vääriä nappeja ja julkaissut vielä luonnosvaiheessa olevan tekstin. No mutta ei se mitään, nyt on teksti täydennetty kokonaiseksi :) Kiitos, kiva kun tykkäsit! Cafe Satama oli tosiaan iloinen yllätys. Albatrossi, Malja ja Tähti ovat varmaan tällä hetkellä omia suosikkejani, joissa tulee eniten pyörittyä. Gloria taas on klassikko :D

 • Vastaa Peltsi huhtikuu 3, 2017 13:12

  Tuosta Kaivuri Pubin tapauksesta löytyi juttua täältä (Kaivurilla baariin)

  http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/kaivurilla-baariin.html

 • Jätä vastaus