Pallontallaajat.net
Valikko

Kuopio-opas: Yöelämän helmet

Savon sydämestä löytyy tapahtumarikasta yöelämää, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Täällä ei koskaan tiedä mihin ja keneen törmää. Alla listattuna suosituimpia, persoonallisimpia sekä legendaarisimpia menomestoja. Valitse listasta itsellesi parhaiten sopiva juottola tai tanssilattia ja nauti lupsakasta menosta.

Lista on päivitetty 23.2.2020. 

Pannuhuone
Kauppakatu 25
Kesäisin katetulla terassilla on kiva nauttia lämpimistä illoista ja fiilistellä livemusiikkia, kun taas talvisin sisätiloissa voi uppoutua lautapelien pariin. Terassi on suuri ja sinne mahtuu isomminkin porukkaa, toisin kuin sisätiloihin, joissa istumapaikkaa saattaa olla toisinaan vaikea löytää. Tunnelma on kuitenkin yhtälailla leppoisa. Pieni veikeä yksityiskohta on se, että “Pannari” sijaitsee entisen Suomen Pankin tiloissa. Myös lukuisat stand up showt ovat löytäneet tiensä Pannuhuoneelle.

Cafe Satama
Matkustajasatama
Cafe Sataman terassilla viihtyy kesäiltaisin mainiosti, sillä henkilökunta on huippuystävällistä. Jukebox raikaa asiakkaiden musiikkivalintojen mukaan, tunnelmaa luovat lukuisat ulkotulet ja tiskillä on tarjolla sekä huurteista että pientä syötävää. Etenkin omatekoiset hampurilaiset ovat kehuttuja. Viikonlopun lähestyessä myös live-esiintyjät saapuvat paikalle.

Malja
Kauppakatu 29
Maljasta löytyy yhteensä yli 200 eri olut- ja viinimerkkiä niille, jotka haluavat maistella muutakin kuin Lapin Kultaa hanasta. Tämä on ehdoton valinta kaikille erikoisoluiden ja viinin ystäville. Maljan sisätiloihin mahtuu jengiä, mutta istumapaikat tuppaavat menemään nopeasti, ole siis ajoissa. Kadun puolelta löytyy myös ulkoterassi.

Ottopoika
Kauppakatu 40-42
Pimeä ja rouhea rokkibaari Kuopion keskustan tuntumassa. Rokahtavaa meininkiä luovat mustan-oranssi värimaailma, kajareista pauhaava Rammstein ja suureltaosin mustiin nahkatakkeihin pukeutunut asiakaskunta. Baaritiski näyttää siltä, ettei siellä tarjoilla saa muuta kuin isoja tuoppeja ja tiukkoja shotteja sekä muuta yhtä äijämäistä. Älä anna kuvauksen kuitenkaan hämätä: kyllä tänne uskaltaa vähemmänkin rokahtava astua sisään. Ottopojasta löytyy myös ulkoterassi kesäiltojen iloksi.

Ilona
Vuorikatu 19
Viihdemaailma Ilona on yksi Kuopion isoimmista yökerhoista ja sen uumenista löytyy useampi toisistaan poikkeava osasto. Pubityylisessä osastossa tanssitaan vanhojen hittien tahtiin ja nautiskellaan tuopposista pyöreällä baaritiskillä. Live clubilta löytyy kasapäin korkeita baarijakkaroita ja neonvaloja sekä tietysti niitä live-esiintyjiä, ja karaokepuolen touhuja ei varmaankaan tarvitse sen tarkemmin avata. Myös pari Kuopio-aiheista VIP-kabinettia löytyy. Sisäänpääsymaksu on normi-iltoinakin lähempänä 10 € luokkaa.

Ale Pupi
Kauppakatu 16
Ale Pupin lämpimän tunnelman luovat punertava värimaailma, kiviset seinät, värikkäät ruutuikkunat, kotoisat loossit ja kutsuvat nahkaiset nojatuolit. Yläkerrasta löytyy mm. biljardipöytä ja tarjolla on myös penkkiurheilua isolta screeniltä. Kesäisin kävelykadun varrelle avautuu terassi, jonka pöydistä on aurinkoisella säällä mukava seurata ohikulkijoita ja keskustan hälinää.

Albatrossi
Makasiininkatu 1
“Alba” on yksi kesäajan suosituimmista tanssipaikoista Kuopiossa, mistä kielii useiden metrien pituinen jono erityisesti viikonloppuisin. Makasiiniravintolan ovet ovat auki vapusta syyskuun loppuun. Suuresta rakennuksesta löytyy yksi isompi tanssilattia, Kuopion pisin baaritiski, karaokelava sekä reilun kokoinen ulkoterassi, kaikki tämä Satamassa kauniin Kalleveden ympäröimänä. Plussaa siitä, että esiintyjäiltoinakaan tarvitsee harvoin pulittaa sisäänpääsymaksuja.

Intro Baari & Grilli
Kauppakatu 20
Intro nautti ennen suosiosta Kuopion suosituimpana drinkkibaarina, jossa ammattitaitoiset baarimikot valmistavat makoisia drinkkejä toiveidesi mukaan, samalla kun vaihtuvat DJ:t soittavat vanhoja 70-, 80- ja 90-luvun hittejä sekä erilaisia groove- ja jazzhenkisiä miksauksia. Nykyään Intro on siirtynyt muiden Kauppakadun baarien tasolle ja pettymyksekseni myös kattava drinkkilista on jäänyt unholaan. Ravintolan ruoka on kuitenkin edelleen maistuvaa ja sitä tarjoillaan jopa klo 22-24 asti, sikäli mikäli nälkä sattuu illan aikana yllättämään.

Apteekkari
Vuorikatu 24
Apteekkari muutti jokunen vuosi sitten uusiin, tyylikkäisiin tiloihin yökerho Ilonan läheisyyteen. Nyt löytyy ulkoterassia, pitkää baaritiskiä, tiiliseinää ja nahkasohvaa. Kaikista uusimpana rakennelmana on kattoterassi, joka vetää porukkaa etenkin kesäaikaan. Tanssilattiat löytyvät kahdesta kerroksesta ja niistä voi valita musiikillisesti itselleen mieluisimman. Kävijöiden ikähaarukka vaihtelee laajalla skaalalla. Itse olen suunnannut usein Apteekkariin viinin perässä, sillä pullo puna- tai valkoviiniä maksaa 11 € ja siitähän juo kahteen pekkaan itsensä illan myötä oikein mukavaksi.

Bierstube
Kasarmikatu 5-7
Bierstube on kuuluisa erityisesti kaupungin parhaista wingseistä, mutta mikäpä sopisi palanpainikkeeksi paremmin kuin tuhti mallasjuoma. Tänne on hyvä suunnata etkopalalle, jolla varmasti jaksaa tanssia läpi yön. Pieni pubi, mutta sopu sijaa antaa.

Henry’s Pub
Kauppakatu 18
Kavereiden kesken “Henkka”. Rockhenkisten ja joidenkin hämärähenkisempien joukkioiden istuskelupaikka. Suurin osa Kuopion keikoista järjestetään Henkassa ja esiintyjiä on moneen lähtöön punkista räppiin. Tässä katutason alla sijaitsevassa baarissa ajelehtii nahkatakkien tuoksu ja pitkät tukat viuhuvat. Jos olisin vampyyri tai menninkäinen, pimeä ja luolamainen Henkka olisi ihannemestani.

Gloria
Kauppakatu 16
Gloriasta ei löydy juuri koulusta päässeitä, sillä baari on yleensä hieman kypsemmän väen suosiossa. Alakerrasta löytyy karaokea ja yläkerrasta tanssilattia. Juomat ovat keskivertoa hintatasoa.

Bar Nousu
Kauppakatu 18
Nousussa on afterskihenkinen sisustus ja tunnelma. Ulkoa Kauppakadun puolelta löytyy terassi, jolla on mukava istuskella kesäiltoina. Baarin etuosassa on tilaa istuskelulle, keskiosasta löytyy tanssilattia sekä aivan baarin perältä karaokepuoli. Täällä pöydillä tanssiminen on sallittua, ellei jopa suotavaa. Ikäraja pe-la on K20, muina iltoina K18.

Jolene Happy Bar
Kauppakatu 18
Jolenen rakenne on hyvin samankaltainen kuin Nousussa eli ensimmäisenä sisääntulija kohtaa istuskeluun soveltuvan alueen, jossa takin jättäminen narikkaan ei ole millään lailla pakollista. Karaokea pääsee laulamaan kahdessa eri paikassa ja Jolene onkin omien sanojensa mukaan profiloitunut karaokeen sekä koko kansan kuppilaksi. Yökerhopuolella on suuri tanssilattia ja musiikki on pääosin suomipoppia/hiphopia sekä kansainvälisiä hittejä. Oikeastaan Jolene on vähän kaikkea, mikä tekee siitä mielestäni jokseenkin hankalan kuvailla. En tosin ole käynyt paikalla kuin vasta kerran, joten luulen, että minun täytyy tehdä vielä toistamiseen visiitti antaakseni kokoavan näkemyksen baarista.

Ne sitäkin legendaarisemmat:

Karhunpesä
Pyörönkaari 3
Voin onnekseni sanoa, etten ole vielä kertaakaan Kuopiossa viettämänäni aikana astunut pahamaineiseen Karhunpesään, mutta kyllä sekin aika vielä koittaa. Aikanaan meno oli kuin villissä lännessä konsanaan, mutta ymmärtääkseni se on jokseenkin rauhoittunut ajan myötä. Pesä sijaitsee Petosella, ajomatkan päässä keskustan hälinästä. Todellinen lähiöpubien klassikko.

Kaivuri Pub
Kellokuja 6
Tämä lähiöpubi sijaitsee rapia 3 km päässä keskustasta Kelloniemen kaupunginosassa. Pubi tunnettiin aikanaan toisella nimellä, mutta sen jälkeen kun itsensä kaltoin kohdelluksi tuntenut asiakas päätti humalispäissään ajaa kaivurilla etuseinästä sisään, päätti juottola muuttaa nimensä. Erityisesti Punk-illat vetävät väkeä, mutta toki pubissa esiintyy muunlaisiakin live-bändejä ja artisteja. Bussilla pääsee ja taksikin vie jos eivät omat jalat kaupungin laidalle asti kanna.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

7 Kommentit

 • Vastaa lena / london and beyond elokuu 20, 2015 11:18

  Huippu teksti! :) Omia suosikkeja on Cafe Satama (ehdottomasti!) sekä vanha kunnon Albatrossi. Gloriassakin olen tainnut joskus käydä karaokea laulamassa hahaaa…

  • Vastaa Enni elokuu 21, 2015 22:50

   Herranen aika sentään! Olin näköjään vahingossa painellut vääriä nappeja ja julkaissut vielä luonnosvaiheessa olevan tekstin. No mutta ei se mitään, nyt on teksti täydennetty kokonaiseksi :) Kiitos, kiva kun tykkäsit! Cafe Satama oli tosiaan iloinen yllätys. Albatrossi, Malja ja Tähti ovat varmaan tällä hetkellä omia suosikkejani, joissa tulee eniten pyörittyä. Gloria taas on klassikko :D

 • Vastaa Peltsi huhtikuu 3, 2017 13:12

  Tuosta Kaivuri Pubin tapauksesta löytyi juttua täältä (Kaivurilla baariin)

  http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/kaivurilla-baariin.html

 • Vastaa Minna heinäkuu 24, 2018 20:00

  Moi! En tiedä kuinka pahasti on vuodet syöneet listan ajantasaisuutta, mutta kysynpä silti. Mitä paikkaa suosittelisit tanssipaikaksi vajaille kolmekymppisille, joita ei ne ihan kamalimmat teinimestat sytytä? :-) Ollaan tyttöporukalla suuntaamassa Kuopioon lähiviikonloppuna ja kaikki paikat ihan vieraita mulle.

  • Vastaa Enni / Wanted A Life Less Ordinary elokuu 3, 2018 19:28

   Hei Minna! Ja anteeksi myöhäinen vastaukseni. Tanssipaikoista suosituimpia meidän ikäistemme keskuudessa taitavat olla tällä hetkellä ikisuosikki Albatrossi, uusin tulokas Jolene sekä toiseksi uusin nimeltä Nousu. Nämä ovat mielestäni parhaita paikkoja nimenomaan tanssimista ajatellen ja ainakin kesäaikaan ovat olleet myös suhteellisen täynnäkin. Kaikista löytyy myös ulkoterassi, mikä on tämänhetkisiä helteitä ajatellen mitä miellyttävin seikka baaria valitessa. :)

 • Vastaa MG tammikuu 2, 2020 18:20

  Tämä avaa vaihtoehtoja ihan mukavasti. Itse yritin etsiä tietoa lähinnä baareista, joissa voisi ehkä parhaiten sosialisoitua, jutella ja tavata uusia ihmisiä. Uusien tuttavuuksien toivossa, kun on pikku hiljaa jotenkin kummasti kaverit muuttaneet muualle.

  • Vastaa Enni / Wanted A Life Less Ordinary helmikuu 23, 2020 20:49

   Hei MG! Päivitin juuri listan kun huomasin siellä roikkuvan pari jo lopettanutta kuppilaa. Toivottavasti löydät sieltä itsellesi mieluisan paikan! Sosialisoitumiseen ja juttelemiseen suosittelen Pannuhuonetta, Maljaa, Ottopoikaa ja Bierstubea. Näissä musiikki on mielestäni maltillisella tasolla ja moni lähteekin niihin istumaan ystävien kanssa lasilliselle tai parille. Savolaiset ovan sen verran leppoisaa kansaa, että uskon niistä löytyvän juttuseuraa :)

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.