Pallontallaajat.net
Valikko

Kuopion eläinpuistossa riittää rapsuteltavaa

IMG_8468

Minut kutsuttiin yllättäen viettämään kaunista kesäpäivää Kuopion Vehmasmäessä sijaitsevaan kotieläinpihaan, jonka olemassaolosta en ollut aiemmin edes kuullut. Vaikka porukkamme koostuikin kolmesta aikuisesta ja yhdestä alle kouluikäisestä, vaikutti siltä, että me aikuiset olimme elukoista aivan yhtä innoissamme kuin nuorimmainenkin. Eli ei välttämättä pelkästään lapsiperheiden vierailukohde, vaan miksei sopisi vaikkapa ensitreffien puuhailuksi. Piha oli ihanan vehreä ja idyllinen, enkä voinut olla ajattelematta miten ihastuttavat kesähäät siellä saisi aikaiseksi. Eläinaitauksien välissä kasvoi viinimarjapensaita ja omenapuiden alle oli asetettu pihakalusteet. Talojen seinustoilla roikkui monenmoista maatilan työkalua ja rustiikkista esinettä.

IMG_8469

Mutta kaikista parasta oli tietysti päästä hipsuttelemaan, rapsuttelemaan ja taputtelemaan pörröisiä eläinystäviä, joita koko pihapiiri oli täynnä. Suurinta suosiota taisivat nauttia kissanpennut ja lampaat, jotka innokkaasti kipittivät kaikkien ruokaa tai lämmintä kättä tarjoavien luokse. Edellämainittujen lisäksi pihasta löytyi tietysti myös muita perinteisiä maatilaneläimiä, kuten hevosia, vuohia, kaneja, lehmiä, erilaisia kanalintuja sekä yksi hyvinsyönyt Helmi-Orvokki (sika). Eksoottisempienkin eläinten ystäville pihasta löytyi päivää paistattelemassa muun muassa alpakoita, villisika, riikinkukkoja, aasi sekä ylämaan nautoja. Oma suosikkini taisi kuitenkin olla hieman huononäköinen “mini”possu, nimeltä Aaron, joka häntä viuhuen kipitti tervehtimään meitä ja viskomaan kumipalloaan heti kun ilmaannuimme hänen aitansa viereen. Oikea herttaisuus!

IMG_8456

Lots of hairy dudes here!

Kuopion eläinpuisto on auki läpi kesän klo 10-20. Elämys kustantaa lapsille 7 € ja aikuisille 10 €. Me osuimme paikalle hyvään aikaan, sillä aamupäivästä pihassa ei vielä ollut meidän lisäksemme kuin pari muuta vierailijaa ja koulujen alkamisen takia ruuhkaa ei muutenkaan ilmennyt. Kaikkinensa saimme kulutettua jopa 2 tuntia yhdessä pihapiirissä pyörimiseen, mikä ei ollut ollenkaan hukkaan heitettyä aikaa. Miten eläimet voivatkin olla niin terapeuttisia ja iloa tuottavia..! Kyllä tässä on varmaan oma lehmä hankittava…

Kuopion eläinpuisto
Rantasuontie 39, Hiltulanlahti

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus