Pallontallaajat.net
Valikko

Puijon portaissa hiki virtaa

IMG_0971

Puijon portaat on ehkä yksi Kuopion tunnetuimmista ja suosituimmista urheilupaikoista. Hyvällä säällä portaissa juoksee vastaan edestakaisin useita eritasoisia ulkoilijoita ja yli 200 porrasta tarjoaa liikkujalle varman hienvirtauksen. Ehdin vuoden verran asua Kuopiossa ja kuunnella raportteja siitä, kuinka kovaa treeniä Puijon portaissa saa aikaiseksi sekä kyselyitä siitä, olinko jo itse käynyt paikalla. En tiedä miksi siihen meni niin kauan, mutta muutama viikko sitten sain viimein aikaiseksi mennä katsomaan mistä oli kyse.

Täytyy myöntää, että treeni jäi hieman toissijaiseksi kun intouduin ihastelemaan ylhäältä avautuvia maisemia ja tutkimaan paikkoja. Päätin myös ylittää itseni ja kiivetä pienimmän mäkihyppytornin laelle korkeanpaikankammoani uhmaten. Muutaman kerran jouduin istahtamaan portaalle tasaamaan sydämentykytystäni, mutta pelkotiloista huolimatta pääsin lopulta ylös asti! Ja voi sitä riemua, kun olin ylittänyt kammoni, melkein tuli tippa linssiin!

Puijon porrastreenissä parasta on se, että treenistä voi tehdä niin intensiivisen ja monipuolisen kuin haluaa, portaiden jyrkkyys vaihtelee paikoitellen ja tietysti se, että liikkuminen on ilmaista. Lisäksi ylhäältä avautuvat maisemat palkitsevat rankan nousun päätteeksi. Koko Puijon alueelta löytyy runsaasti erilaisia lenkkipolkuja ja esimerkiksi Puijon tornille noustessa pääsee miltei mihin ilmansuuntaan tahansa. Ja jos haluaa vielä lisämausteen treeniin, niin Puijon torniin on mahdollista kiivetä hissin sijasta myös portaita pitkin. Torniin pääsy kustantaa 4-6 €, mutta sieltä näköalat vasta huimaavat ovatkin. Hintansa arvoinen käynti siis.

Eli esimerkiksi työmatkalaisille vinkkinä: varaa seuraavalle Kuopion visiitille lenkkarit mukaan ja sen sijaan, että alkaisit kilpailuttaa kertakäyntejä tarjoavia kuntosaleja, painele vaihteeksi Puijolle. Kaksi iskua yhdellä kärpäsellä: treeni ja sightseeingkierros :)

Maltan tuskin odottaa, että pääsen syksyllä portaisiin ihailemaan ruskavärejä..!

IMG_1258

Kolme erikokoista mäkihyppytornia (pienin vasemmalla alalaidassa).

IMG_1259

IMG_1260

IMG_1356

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.