Pallontallaajat.net
Valikko

Pisamalahden Linnavuori

IMG_1664

Tämän vuotinen juhannus tuli vietettyä mökillämme Sulkavan liepeillä Saimaan rannalla. Kauniiden ja lämpöisten kesäilmojen innostamina päätimme tehdä pienen reippailuretken lähistöllä sijaitsevalle Pisamalahden linnavuorelle, joka on yksi Sulkavan tunnetuimpia nähtävyyksiä. 55 metriä pystysuoraa kalliota, jonka huipulta avautuu pala kauneinta suomalaista kansallismaisemaa. Näissä maisemissa sekä silmä että sielu lepäävät.Vuoren laelta aukeaa suora näkymä muun muassa Sulkavan soutuihin, joten tätä parempaa kisakatsomoa saa todennäköisesti hakea. Tosin helteellä katselunautinnon riesana saattavat olla ympärillä pyörivät paarmat.

IMG_1659

Paikalle pääsee sekä autoillen että veneellä. Linnavuori on merkitty tieltä katsoen kyltein, joten perille on helppo löytää. Kipuaminen ylös tapahtuu paikoitellen kapeita portaita pitkin, paikoitellen juurakkoista hiekkapolkua, joten huonojalkaisille paikka saattaa olla haasteellinen. Myös syksymmällä tai lähempänä talvisaikaa paikalle pääsee, mutta silloin kannattaa olla erityisen varovainen askeltensa kanssa.

IMG_1566_1

IMG_1660

Linnavuoren puolustusasema on seissyt paikallaan jo mahdollisesti tuhannen vuoden ajan eli rakennettu rautakaudella tai keskiajalla. Vanhin maininta kyseisestä Linnavuoresta sijoittuu vuoteen 1561. Muuria on noin 120 metrin verran ja korkeuttakin sillä paikoitellen jopa 3 metriä. Näistä korkeuksista sitä onkin ollut helppo tähystää vihollista ja nakella kävyillä kaikkia vihollismielisiä (no joo, ehkä sitä on ollut astetta järeämpiäkin aseita käytössä).

IMG_1663

IMG_1657

Maisemia voi ihastella sekä ylhäältä että alhaalta, sillä myös jyrkänteen juurella näkymät vetävät hiljaiseksi. Linnavuoren ranta on täynnä valtavia siirtolohkareita ja niiden muodostamia luolia. Luolia löytyy myös vedenpinnan alapuolelta ja Linnavuorella harrastetaankin toisinaan luolasukellusta. Rannasta löytyy myös pari laituria, johon veneen voi parkkeerata kävelyretken ajaksi.

IMG_1662_1

IMG_1665

IMG_1661

IMG_1666

Joten jos koskaan satut Sulkavan suunnille, älä jätä käyttämättä mahdollisuutta vierailla Linnavuorella. Kyseessä on kuitenkin kohde, joka soveltuu sekä historioitsijalle, luonnonystävälle, reippailijalle, seikkailijalle että sielunrauhan etsijälle.

Oletko sinä vieraillut jollain Suomen linnavuorista? Suositukset ovat tervetulleita! :)

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus