Pallontallaajat.net
Valikko

Miten epäonnistua reissukuvissa?

Viime aikoina on tullut selattua sen verran paljon vanhoja valokuvia, että idea seuraavaan kirjoitukseen syntyi ikään kuin itsestään. Yleensä julkiseen levitykseen päätyvät vain ne parhaimmat otokset, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, että reissuilta jää usein käteen myös iso kasa vähemmän hehkeitä räpsäyksiä. Päätin siis heittää itseni likoon ja kerätä kokoon muutamia epäonnistuneempia otoksia, jotka ovat kuitenkin vielä onnistuneet välttämään roskakorin. Tässäpä siis muutamia kuvatuksia, joita todennäköisesti löytyy aika-ajoin jokaisen reissukuvaajan kamerasta. Nauttikaahan täysin siemauksin, sillä minä todennäköisesti tulen katumaan, että tein valinnan julkaista nämä!

– –

Yritit hymyillä kameralle, mutta yritykseksihän se jäi. Pahassa paikassa tai heikolla fiiliksellä on vaikea keskittyä näyttämään hehkeältä ja saada kasattua kokoon luonnollista hymyä. Tässä korkeanpaikankammoisen pelonsekainen yritys näyttää innostuneelta.

Biberach an der Riß, Saksa

IMG_2693

Punaiset pupillit. Muistatteko vielä sen ajan, kun punaiset simmukat olivat arkipäivää? Kameroissa saattoi olla jonkinlainen punasilmäisyydenestoasetus, mutta ainakin omissa kameroissani se toimi vain silloin kun sille päälle sattui eli ei juuri koskaan. Sitten niitä pupilleja photoshoppailtiin yötä myöten normaalin värisiksi.

Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida

IMG_0410_2_1

Way too close! Kun zoomi on siellä, missä sen ei pitäisi olla. Kuka arvaa mitä tämän kuvan pitäisi esittää? Vastaus: siinähän on pikkuveljeni nenä. Vai tuliko jollakulla jotain aivan muuta mieleen?

Sardinia, Italia

DSC08036

Henkilökuvat tuulisessa paikassa. Ah, kaikki pitkätukkaiset osaavat samaistua tähän tunteeseen! Eli loppupeleissä puolet reissuotoksista kuvaa sitä, kuinka yrität setviä itseäsi edustuskuntoon.

Cliffs of Moher, Liscannor, Irlanti

TRLS3955

Salamavalot vs alusvaatteet. Tähän ongelmaan samaistuvat todennäköisesti paremmin naiset. Eipä miettinyt Enni 16 v. tuolla hetkellä, että rintsikoiden ja paidan väri on joskus hyvä mätsätä keskenään. Noh, huonomminkin olisi voinut käydä. Pitäkäämme hiljainen hetki niille naisille, jotka tykkäävät kuljeskella au naturel.

Pariisi, Ranska

IMG_2078_2

Tuubitopit. Taas naisille samaistumisenpaikka. “Oottakaa hei, mun täytyy eka asetella tää toppi”. Kuten toisesta kuvasta huomaa, tuubitopeista voi olla myös haittaa jos unohtuu sen kanssa aurinkoon liian pitkäksi aikaa. Ja sen jälkeen ovatkin kaikki lomakuvat yhtä komediaa. Ps. yltiösuuret kärpäsaurinkolasit ovat myös luojan kiitos poistuneet muodista tulevien lomakuvien onnistumista ajatellen.

Bangkok, Thaimaa

IMG_6439_1

Praha, Tsekki

IMG_1617

Nyt ei mennyt valotuksen kanssa aivan putkeen… Perussettiä, jota ei osaa välttämättä aina ajatella kuvaushetkellä. Etenkään tällainen amatöörivalokuvaaja.

Sardinia, Italia

DSC08724

Bath, Englanti

IMG_1799

Kun ei vain huvita. Joskus kuvatuksi joutuminen ei vain sillä hetkellä miellytä tippaakaan. Tässä mojova esimerkki interraililta :D Turhautuminen on käsin kosketeltavissa, mutta sille onkin naurettu jälkeenpäin monet kerrat!

Tukholma, Ruotsi

IMG_1482

Kamerakalusto ei halua tehdä kanssasi yhteistyötä. On todella haasteellista yrittää samaan aikaan pysyä pinnalla, että ottaa kuvaa kameralla, jonka linssi on puoliksi vesisuojan peitossa. No eihän siitä tullut hevonsanonkomitä ja onnistuneet kuvat jäi saamatta. Jäipähän kuitenkin muistorepertuaari tästäkin yrityksestä!

Haad Khom, Koh Phangan, Thaimaa

RGZO6148

Ilman salamaa kuvaaminen. Hämärässä. Ja etenkin sellaisella kameralla, joka ei ole aivan optimaalinen edellämainittuihin ominaisuuksiin. Toisaalta joskus siitä voi syntyä jopa ihan mielenkiintoista ja taiteellisiin sfääreihin ulottuvaa aineistoa.

Eiffel-torni, Pariisi, Ranska

Kopio IMG_2141

Mitä tässä tapahtuu? Tiedättekö ne kuvat, jotka on räpsäisty milloin sattuu, eikä kukaan oikeastaan ole osannut varautua niihin ja loppuviimeksi niitä katsoessa tulee kysyneeksi itseltään, mikähän tässäkin oli ideana?

Helsinki, Suomi

IMG_1493

Täydellinen ajoitus, vaikka kuva muuten olisi mitä sattuu. Omasta albumiarsenaalista taitaa löytyä jos jonkinmoista ‘kärpänen linssissä kuvattavan nenän kohdalla’ ja ‘photobombaaja taustapiruna’ -tuotosta.

Sardinia, Italia

DSC08733

Epäedustava ilme. Ja kirsikkana kakun päällä tietysti “se hetki kun ilmeesi on niin epäonnistunut, että sinun on photoshopattava siihen päälle David Hasselhoffin naamakerroin, sillä jopa se vetää vertoja omallesi”. True story. En enää omista kuvasta alkuperäisversiota, joten en edes muista miten epäonnistunut 19-vuotiaan Ennin ilme oli. Mutta kuvankäsittelyn perusteella ilmeisesti jotain aivan jäätävää.

Fort Lauderdale, Florida

valmishoffmeister

Kuinka moni onnistui samaistumaan näihin tuntemuksiin ja kuvakulmiin? :)

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Ei kommentteja

Jätä vastaus