Pallontallaajat.net
Valikko

Inspiroivimpia matkailuelokuvia – Aasia

Aasiaan sijoittuvissa elokuvissa huomio kiinnittyy useimmiten hennon kauniisiin maisemiin, herkkiin väreihin, vehreään luontoon ja tiukkoihin käyttäytymissääntöihin, jollaisiin länsimaalaiset eivät ole välttämättä samalla tavoin tottuneet. Oletko sinä nähnyt jo kyseiset leffat ja osaisit antaa lisävinkkejä muista Aasiaan liittyvistä elokuvista? Lista päivittyy säännöllisesti uusien katseluelämysten ilmaannuttua.

painted_veil_001

KIRJAVA HUNTU (2006)
Edward Nortonin näyttelemä lääketieteen tutkija ja hänen uskottomuudesta kiinni jäänyt vaimonsa (Naomi Watts) matkustavat koleran riepottelemalle Kiinan maaseudulle korjaamaan suhdettaan. Jopa itse 1920-luvulle sijoittuva parisuhdedraama unohtuu upeiden, sumuisten vuoristomaisemien ja rauhallisesti lipuvan, herkän aasialaistunnelman keskellä.
Katso traileri!

MEMOIRS OF A GEISHA

GEISHAN MUISTELMAT (2005)
Mikäli inspiroidut Aasialaisista maisemista ja hennosta kauneudesta, tämä elokuva on sinun valintasi. Tarinassa pieni Chiyo tyttö kohottautuu huonosti kohdellusta palvelustytöstä Geishaksi, mutta tulee pian huomaamaan, että kaunis ja arvostettu asema onkin raakaa valtataistelua Geishojen välillä. Huomionarvoista leffassa on se, että näyttelijät puhuvat englantia ja vain harva heistä on todellisuudessa japanilainen. Pukuloisto ja hienosti koreografioidut tanssikohtaukset ovat kaunista katseltavaa.
Katso traileri!

the-beach

THE BEACH (2000)
Alex Garlandin Laguuni -kirjaan osittain perustuvassa leffassa nuori Richard (Leonardo DiCaprio) matkustaa Thaimaahan, jossa tutustuu hieman vinksahtaneen oloiseen mieheen ja saa tältä salaiselle paratiisisaarelle johdattavan kartan. Mukaansa saaren paikannusreissulle Richard ottaa ranskalaisen pariskunnan, joiden kanssa he löytävät etsimänsä. Jokaisessa paratiisissakin asustaa kuitenkin käärme. Elokuvan sielu jää hieman uupumaan, mutta maisemakuvaus ja musiikki osuvat kohdalleen.
Katso traileri!

the-impossible-wave

SELVIYTYMINEN (2012)
Selviytyminen ei ole aivan perinteinen matkailuelokuva, mutta se muistuttaa meitä matkailun vaaroista. Elokuva pohjautuu tositarinaan yhden espanjalaisperheen taistelusta Thaimaan Khao Lakiin vuoden 2004 Tapaninpäivänä iskeneen tsunamin kanssa. Ilman tietoa siitä, että tarina todellakin on tosi, voisi sen kuvitella vain Hollywoodmaiseksi “pakko saada onnellinen loppu” tyyppiseksi naiiviksi hömpäksi, mutta on kieltämättä ihme, että juuri tämän perheen kaikki jäsenet selvisivät hengissä. Elokuvassa tsunamin aiheuttamat tuhot ja traumat, niin fyysiset kuin henkisetkin, kuvataan realistisesti ja koskettavasti. Omaisiaan epätoivoisesti etsivien ihmisten tuska on käsin kosketeltavissa. Vaikka elokuva onkin paikoitellen ahdistavaa katsottavaa varsinkin veden alle sijoittuvissa kohtauksissa, sai se ainakin minut ymmärtämään kyseistä luonnonilmiötä paremmin.
Katso traileri!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus