Pallontallaajat.net
Valikko

Pohjoisen paras Sushi-ravintola

img_5805-kopio_5

… Tai näin monet Rovaniemen Wakkanaissa käyneet sushin ystävät ainakin väittävät. Jotkut ovat kehuneet paikkaa jopa koko Suomen parhaaksi ja ensimmäisen visiittini jälkeen en epäile etteikö sekin voisi olla mahdollista. Ravintolan nimi tarkoittaa kylmää ja juomakelpoista virtaavaa vettä eli suomalaisittain tunturipuroa ja se on Suomen pohjoisin ympärivuotinen sushi-ravintola. Ruokaa on mahdollista saada myös take awayna ja syömäpuikot on valmistettu käsin lappilaisesta visakoivusta (jos pientä nippelitietoa kaipailee).

img_5798-kopio_2

Itse astuin Wakkanaihin ensimmäisen kerran pari päivää joulun jälkeen ystävieni yllyttämänä. En ole välttämättä se sushin suurin ystävä ja kaikki raakaa kalaa sisältävät sushit, makit ja nigirit jäävät usein minulta kokeilematta. Kiinnostus Wakkanaita kohtaan heräsi kuitenkin siinä vaiheessa, kun luin lappilaisesta paikallislehdestä jutun ravintolasta ja sen lappilaisista vaikutteista. Wakkanaissa nimittäin tarjoillaan sushien välissä muun muassa raakaa poroa, leipäjuustoa ja järvikaloja, kuten järvisiikaa. Ja miksipä ei tarjoiltaisi. Sushiinhan voi periaatteessa laittaa mitä tahansa maasta ja kulttuurisista seikoista riippuen. Eri maiden sushi-ravintoloiden kun kannattaa ehdottomasti hyödyntää kotimaisia aineksia ja makuja. Lapissa sushissa on kuulemma mahdollista käyttää edellämainittujen lisäksi vaikkapa ahventa tai kotimaisia juureksia.

Koska ajatus raa’asta kalasta karsastutti edelleen, valitsin listalta kasvislajitelman, joka sisälsi 15 kpl erilaisia avokado-, pinaatti-, leipäjuusto- ja siitakepohjaisia susheja. Pinaatti-avokado uramakit olivat jotain aivan taivaallista, mikä on paljon sanottu ihmiseltä, joka ei ole erityisen innostunut japanilaisesta ruoasta. Muu seurue sen sijaan oli rohkeampi ja useiden tarjoiluastioilta löytyi mm. poro- ja lohikuorrutteisia makupaloja. Yksi ystävistäni kehui grillatun lohi-nigirin suorastaan sulavan suuhun. Jälkiruoaksi olisi ollut tarjolla vihreäteejäätelöä, lakkakeittoa ja lakritsimarenkia, mutta erikoinen yhdistelmä jäi meiltä seuraavaan kertaan kokeiltavaksi.

img_5809-kopio_3

Wakkanain keittiössä on jo pitkään häärinyt espanjalainen sushikokki Daniel Moranda, joka on saanut oppinsa sushien valmistukseen eri puolilla maailmaa. Morandan on kuitenkin määrä siirtyä jossain vaiheessa seuraavaan kohteeseen opettamaan sushin valmistuksen saloja, joten häntä ei välttämättä näe Wakkanaissa enää pitkään. Wakkanain toiminta kuitenkin jää pyörimään Rovaniemelle edelleen kun Morandan oppilaat jatkavat hänen perintöään. Ja koska kokemus oli näin hyvä, ruoka herkullista ja omaperäistä sekä ravintolan tunnelma yleisestiottaen seesteinen, uskon Wakkanain pysyvän Rovaniemen katukuvassa vielä pitkälle tulevaisuuteen.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.