Pallontallaajat.net
Valikko

Vivahteikas Pad Thai

Pad Thai eli thaimaalaiset paistetut nuudelit on yksi omia suosikkejani thaimaalaisessa keittiössä. Vastoin ennakkokäsityksiä, Pad Thain valmistaminen itse ei ole ollenkaan vaikeaa ja se olisikin helppo ruoka vaikkapa illanistujaisiin kun halutaan yksinkertaista, mutta maukasta ruokaa isolle porukalle. Myös arkiruokana Pad Thai toimii mainiosti. Salaisuus on kastikkeessa, jossa yhdistyvät makean, suolaisen ja kirpeän eri vivahteet.

Pad Thai
4 annosta

180 g katkarapuja
300 g valkokaalia
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 dl kevät- tai ruohosipulisilppua
1 dl maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
200 g riisinuudelia
2 rkl seesami- tai kookosöljyä
1 kananmuna
1 limetti

Kastike

1 dl tamarinditahnaa
1 dl palmusokeria (tai vaihtoehtoisesti ruokosokeria)
4 rkl kalakastiketta

Vinkki! Kastikkeen suhde on parhaimmillaan 5:5:3.

1. Sulata katkaravut ja purista niistä nesteet.
2. Viipaloi kaali sekä kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili, valkosipuli ja kevät- tai ruohosipuli. Pähkinät voit joko hienontaa pienemmäksi muruksi tai käyttää kokonaisina.
3. Laita nuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kuumaa vettä. Valuta ylimääräinen neste pois, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä kuivumaan siivilään. Jos haluat mennä aivan Thaimaalaisten oppien mukaan ja tehdä nuudeleista täydellisiä, liota niitä kylmässä vedessä pari tuntia ennen paistamista. Näin nuudelien rakenne pysyy napakkana paistaessa.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään: Mikäli tamarinditahna on paksua, voit ohentaa sitä lisäämällä siihen hieman vettä, jotta koostumuksesta tulee löysempi. Lisää joukkoon sokeri ja keitä seosta kevyellä lämmöllä niin kauan kunnes sokeri on sulanut. Lisää kalakastike ja anna kastikkeen vielä tiivistyä muutama minuutti liedellä, kunnes siirrät sen jäähtymään.
5. Kuumenna isolla paistinpannulla öljy ja lisää joukkoon kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Kuumenna pannu todella kuumaksi, jotta kasvikset paistuvat rapeiksi eivätkä lötkisty. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita kananmuna ensin kokkeliksi ja yhdistä sitten kasviksiin.
6. Lisää katkaravut vasta tässä vaiheessa, jotta ne eivät paistu kumisiksi ja sitkeiksi.
7. Lisää nuudelit sekä puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon. Sekoita ja paista muutama minuutti. Maista ja lisää tarvittaessa loput kastikkeesta.
8. Nauti Pad Thai limelohkon ja sriracha-chilikastikkeen kera.

Mikäli katkaravut eivät kutittele makuhermoja, voi Pad Thain joukkoon sekoittaa vaihtoehtoisesti kanasuikaleita, possua, tofua, härkää, jättikatkarapuja tai vaikka jotain kalaa. Voit myös vaihdella kasviksia ja heittää joukkoon vaikkapa ituja. Variaatiomahdollisuuksia on ja Pad Thaita kutsutaankin toisinaan pyttipannun thaimaalaiseksi versioksi.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus