Pallontallaajat.net
Valikko

Sunnuntaibrunssi Napapiirillä

Nyt täytyy sanoa, että osui ja upposi – nimittäin Rovaniemen Arctic TreeHouse Hotellin yhteydessä olevan Ravintola Rakkaan sunnuntaibrunssi! Kyseinen hotelli ravintoloineen sijaitsee Syväsenvaarassa aivan Santaparkin naapurissa (eli niille, joille nämä koordinaatit eivät juuri mitään kerro, niin lähellä Joulupukin maata). Turisteja on siis liikkeellä ja näkee kuinka lappilaisia vaikutteita on käytetty hyödyksi sekä tarjoiluissa että sisustuksessa.

Ravintolamiljöö on rakennettu todella lämminhenkisesti, mutta tyylikkäästi: seinät ovat tummaksi maalattua puuta ja katosta roikkuvat ihanat käpyjen muotoiset valaisimet. Suuret ikkunat päästävät runsaasti valoa avaraan ja korkeaan tilaan sekä tarjoavat näkymän metsäiseen talvimaisemaan. Oli takkaa, oli puun tuoksua ja poropatsaita. Olo oli kuin olisin tullut vieläkin pohjoisemmaksi kuin Rovaniemi.

Olimme varanneet ystäväni kanssa varmuuden vuoksi pöydän kahdelle edellispäivänä, mutta kun klo 13 astelimme sisään, oli vapaita paikkoja vielä jonkin verran jäljellä.  Myönnän, että olin alkuunsa hieman skeptinen brunssin suhteen, sillä olin lukenut siitä aiemmin kohtalaisia arvosteluja. Epäilykseni saivat kuitenkin väistyä, sillä ilmeisesti ravintola oli petrannut alkuajoistaan huomattavasti. Pöydät notkuivat jos jonkinmoista herkkua ja päivittelimmekin jo ennen kuin olimme saaneet kerättyä mitään lautasillemme, miten tulisimme jaksamaan tämän kaiken. Koska kaikkeahan pitää aina maistaa ja minulla on tapana syödä koko rahan edestä. Ja aktiivisena liikkujana sitä energiaa tuleekin mätettyä yleensä huolella. Pohjaton vatsani onkin siis kaikkien buffet-ravintoloiden kauhu :’D

Tarjoilupöytiä oli useita ja laadukasta ruokaa mielin määrin: lämpimältä osastolta löytyi perunoita, ylikypsää nautaa, uunijuureksia ja jonkin sortin kalaa sekä riisipuuroa, juustolla ja pestolla täytettyjä tomaatteja ja pekonia. Kylmien ruokien pöydässä oli tarjolla erilaisia kaloja kuten loimulohta ja graavilohta, leikkeleitä, juustoja, paahtopaistia ja ainakin neljää eri salaattia. Sivupöydältä saattoi täyttää itselleen kipon turkkilaisella jogurtilla ja erinäisillä siihen kuuluvilla lisukkeilla. Oli croissanttia ja erisorttisia tuoreita leipiä. Jälkiruokamahdollisuudet olivat laajat: amerikkalaisia pannukakkuja, mansikkatäytteisiä lettuja, mansikka-lime moussea, hedelmää, kakkua ja marjasmoothieta. Ai jestas, tässähän tulee uudestaan aivan hirvittävä nälkä kun niitä notkuvia pöytiä vain ajatteleekin!

Ei tällaiseen miljööseen mikään perussapuska sopisikaan, vaan laadun tulee olla yhtenäinen kokonaisuuden kanssa – ja siinä oli onnistuttu. Yksi tarjoilijoista kertoi meille lopuksi, että kesää vasten heille on suunnitteilla hieman uudenlainen brunssimenuu, jossa on vaikutteita jenkkilästä ja grillikaudesta. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa, täytyy kaiketi käydä selvittämässä ensi kesänä kun tulen taas piipahtamaan pohjoisessa.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.