Pallontallaajat.net
Valikko

Autoillen Toscanan auringon alle

Tammikuun pimeydessä ja pakkasissa päätimme paremman puoliskoni kanssa, että pieni palkinto koko viime syksyn ja tämän vuoden kevään kestäneestä pääsykokeisiin lukemisesta voisi olla kokeiden jälkeen paikallaan. Asiaa pohdittuamme, päädyimme Italian Toscanaan. Maalaismaisemissa mieli ja ruumis pääsisivät vihdoin kahden viikon ajan rentoutumaan pitkän stressaavan pänttäämisjakson jälkeen. Lennot varasimme melko pikaisella aikataululla Norwegianilta eikä hintaa tullut Helsinki-Rooma-Helsinki meno-paluulle touko-kesäkuun vaihteeseen kuin reilu 160 € per nuppi. Tosin myöhemmin keväällä meille tuli tieto, että yhtiömme olikin vaihtunut Norwegianista toiseksi halpalentoyhtiöksi, mutta käytännössä palvelu tai aikataulut eivät muuttuneet miksikään.

Pääsimme myös hieman jännittämään lentojen mahdollista muuttumista tai peruuntumista, kun erinäiset tulivuoret alkoivat yksitellen heräillä keväällä. Yksi näistä oli sisilialainen Etna. Olen jo kerran elämässäni joutunut muuttamaan matkasuunnitelmiani tulivuorenpurkauksesta johtuen (vuoden 2010 interrail, kun suurin osa Euroopan lentoliikenteestä lamaantui Islannin Eyjafjallajökullin purkauksen vuoksi), joten tietysti ehdin maalaamaan mielikuvia siitä, kuinka huono tuuri minulla on aina tulivuorten suhteen. Onneksi purkaukset tapahtuivat kuitenkin keväällä, hyvissä ajoin ennen reissuamme, joten mitään muutoksia ei tarvinnut tehdä.

Reittisuunnitelmaa teimme pikkuhiljaa tutustuttuamme Toscanan seutuun ja Italian länsirannikkoon. Minä halusin ehdottomasti päästä käymään Roomassa, sillä olin viimeksi nähnyt sen antiikinaikaiset ihmeet vuonna 2005, 15-vuotiaana teinityttönä (“siis mikä tää kivikasa täs niinq on?”). Avokkini silmissä taas siinsivät Toscanan maaseutu ja viinitilat. Kaikki muu oli avoinna. Lopulta päädyimme seuraavanlaiseen reittisuunnitelmaan:

Rooma FiumicinoOrvieto (1 yö) – Poggibonsi (5 yötä) – Firenze (2 yötä) – PisaLivorno (1 yö) – Castiglione della Pescaia (1 yö) – Rooma (3 yötä).

Tarkoitus oli siis lentää Rooman Fiumicinon kentälle, ottaa sieltä vuokra-auto alle ja painella samana iltana Orvietoon, pois Rooman kaoottisesta liikenteestä ja muutenkin hektisistä meiningeistä. Seuraavana päivänä ajelisimme ylemmäs Poggibonsi -nimiseen pieneen kaupunkiin, jossa meillä olisi loman pisin majoitus idyllisissä maalaismaisemissa, viinilehtojen kätköissä. Majoituspisteestä voisimme sitten tehdä täsmäiskuja lähistöllä sijaitseviin pikkukaupunkeihin ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin. Maaseudulta siirtyisimme kaupunkimaisemiin Firenzeen, josta olimme varanneet huoneen persoonallisesta 1400-luvulla rakennetusta hotellista. Firenzestä suuntaisimme länsirannikolle, jossa kävisimme katsastamassa Pisan kaltevan tornin ja päätyisimme sen jälkeen luksushotelliin Livornoon yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä luksusmajoitus muuttuisi aivan päinvastoin camping majoitukseksi Castiglione della Pescaiassa, jossa tarkoituksena olisi vain löhötellä uima-altaalla ja/tai biitsillä yhden yön ajan ennen paluuta Rooman suurkaupungin sykkeeseen.

Majoitukset varattiin ripotellen kevään aikana booking.comista, kun reittisuunnitelma pikkuhiljaa muodostui. Olimme todella tyytyväisiä palveluun ja koska majoitusvarauksia tuli niin paljon, sain myös samantein genius-varaajan tittelin. Eli jos haluan päästä hyödyntämään -10 %:n vähennyksen seuraavista varauksistani, täytyy kaiketi alkaa jo suunnitella seuraavaa matkaa. :D

Auton vuokraamista punnittiin pitkään ja hartaasti, sillä en ollut itse koskaan aiemmin varannut ajoneuvoa matkalle. Lopulta päädyimme varaamaan Fordimme Interrent -nimiseltä autonvuokrausfirmalta. Hinta oli edullinen Europcareihin, Aviseihin ja Herzeihin verrattuna, vaikka olimme ottaneet 10 ajopäivän päälle vielä kattavan vakuutuksen ja lisäkuljettajankin. Mutta vuokrauksesta ja ajokokemuksista lisää myöhemmin toisessa postauksessa. Kuten myös muistakin ajatuksista tältä erää.

Joten…

Toscanalainen maaseutu! Italialainen käsilläpuhuminen! Viinit! Antipastot! Aurinko! Spritzit! Unikkopellot ja viinilehdot! – Täältä tullaan!

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus