Pallontallaajat.net
Valikko

Italialaisen keittiön kruunu: täyteläinen lasagne

Täydellisen, suomalaiseen kotikeittiöön sopivan lasagnereseptin metsästäminen on viimein päättynyt! En tiedä mitä aito italialainen lasagnemestari (eli jokaisen italialaisperheen äitimuori) tästä versiosta sanoisi, mutta sen tiedän, että pirun hyvälle se maistuu ja olen varma, että se uppoaisi Karvinen-kissalle yhtä hyvin kuin kaikille muillekin, joille olen sitä tarjonnut. No jaa, dieettaajan kannattaa ehkä jättää tämä herkku välistä, sillä juustossa ja rasvassa ei ole säästelty.

Olen kuullut, että usealla italialaisella perheellä on oma, sukupolvelta toiselle siirtyvä, täydellinen ja mahdollisesti myös salainen lasagnereseptinsä, joten olkoon tämä sitten meidän perheen versio. Jostain syystä lasagnella tuntuu olevan maine vaikeasti valmistettavana ruokana, mutta mitä olen itse jo useamman kerran kyseistä herkkua valmistanut, ei se pidä lainkaan paikkaansa. Ainoa mitä tämä makuelämys vaatii, on hieman enemmän aikaa, mutta onneksi joku viisas on joskus tokaissut, että hyvää se vasta kannattaakin odottaa.

Lasagne

Jauhelihakastike:

800 g laadukasta naudan jauhelihaa
5-8 valkosipunlinkynttä
1 iso sipuli
2 prk laadukasta tomaattimurskaa
1 punainen paprika
jauhettua basilikaa
mustapippuria
hienoa merisuolaa

Valkokastike:

1 l maitoa
2 dl voita
2 dl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta
mustapippuria
jauhettua muskottipähkinää

+ Valitsemiasi lasagnelevyjä

1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja jauheliha pannulla. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut paprikat ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää sen jälkeen tomaattimurska. Mausta seos ripauksella mustapippuria, jauhettua basilikaa ja hienoa merisuolaa. Anna hautua sen aikaa, kun valmistat valkokastikkeen.
2. Kaada maito kattilaan ja kuumenna hieman. Sekoita voi ja vehnäjauhot sekaisin eri astiassa. Lisääs seos maidon joukkoon ja sekoita se vispilällä suurustaen. Lisää juustoraaste sekä ripaus jauhettua muskottipähkinää ja mustapippuria. Hämmennä seosta koko ajan sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan. Seos on valmis, kun se on täyteläisen ja kermaisen näköistä.
3. Lado uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi kerrokseksi jää lasagnelevyjä, joiden päälle voit vielä lisätä aimo annoksen valkokastiketta. Täydellisessä lasagnessa huhutaan olevan jopa viisi kerrosta, mutta nälkäinen ei kerroksia laske, vaan jokainen soveltaa oman uunivuokansa koon mukaan.
4. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia.
5. Anna lasagnen hieman jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Koristele annos tuoreilla basilikanlehdillä.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus