Pallontallaajat.net
Valikko

Toscanan parhaat näköalat tarjoaa Montepulciano

Foiano della Chianan Outlet Villagen jälkeen päätimme heittää ostoskassit auton takakonttiin ja käydä vielä kuluttamassa loppuilta 20 kilometrin päässä sijaitsevassa ja kovasti kehutussa Montepulcianon keskiaikaisessa pikkukaupungissa. Kaupunki sijaitsi tietenkin korkealla kukkulan laella, kuten moni muukin Toscanan kivimuurien ympäröimä vanha kaupunki ja meiltä veikin taas hetki keksiä mihin parkkeerata auto. Parkkipaikka kuitenkin vapautui onneksemme aivan vanhaan kaupunkiin vievän sisääntuloportin luota.

Kuljailimme päämäärättömästi eteenpäin ja osuimme eräälle kaupungin laidalla olevalle aukealle, jonka muurilta aukenivat samat maisemat, joita olin nähnyt valokuvissa ennen matkaa. Kaupungin pyöreä muoto kukkulan laella tarjosi meille parhaat puitteet ihailla sitä ympäröivän Val d’Orcian vehreitä laaksoja täynnä kauniita vanhoja huviloita, kumpuilevia peltoja ja viinilehtoja. Maisemiensa ja rauhallisen tunnelmansa ansiosta Montepulciano lunasti paikkansa lemppari päiväkohteenani. Tosin myöhemmin valokuvia selatessani tajusin, että olin onnistunut ottamaan siitä paljon vähemmän kuvia, kuin muista keskiaikaisista kaupungeista. Ehkä maisemat vain veivät minut mennessään.

Myöhemmin minulle selvisi kaupungin olevan suosittu turistikohde myös siitä syystä, että suositun Twilight elokuvasaagan toinen osa on kuvattu osittain juuri Montepulcianossa. Kerran kyseisen pätkän katsoneena en paikanpäällä tunnistanut kuvauspaikkoja, mutta myöhemmin tutkittuani asiaa selvisi, että olimme pyörineet elokuvassa nähtävällä Piazza Granden aukiolla, jonka tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluivat mm. näyttävän kokoinen Palazzo Comunale sekä Duomo, jonka puisesta etuovesta vampyyri-Edward astelee ulos päivää paistattelemaan.

Kaupunkikiertelyn jälkeen nälkä alkoi kurnia vatsassa ja löysimme itsemme hetkeä myöhemmin vanhan kaupungin ulkopuolella sijaitsevasta tienvarsiravintolasta (nimeä en tietenkään kirjannyt ylös), jossa nautimme sekä maisemista että erinomaisesta pizzasta. Ruokailun jälkeen pääsimme myös ensi kertaa tutustumaan paikalliseen bensa-asemaan ja auton tankkaamisen käytäntöihin. Tarjolla ei ollut meidän asemiemme tavallisia 95 ja 98 bensoja, vaan ainoastaan Diseliä tai Superia. Paikallinen, heikosti englantia taitava poika osasi neuvoa meitä maksuautomaatin kanssa ja eipä aikaakaan kun auto oli tankattu ja matka takaisin Villa San Giorgiolle pääsi alkamaan.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY elokuu 27, 2017 17:32

  Voi kiesus, miten kaunista! Seuraavan kerran, kun menen Italiaan, en osaa päättää Toscanan, Rooman ja Gardajärven välillä! Täytyypä tsekata noita sun muita juttuja Toscanaan liittyen, koska samanlainen loma on unelmissa. :)

  • Vastaa Enni / Wanted A Life Less Ordinary elokuu 28, 2017 11:21

   Gardajärvellä käymisestä olen minäkin haaveillut, varmasti ihan yhtä kaunista kuin Toscanan seudullakin. :) Roomassa piipahdimme myös loppulomasta ja siitä varmasti vielä myöhemmin kirjoittelen, mutta jos minun pitäisi näillä kokemuksilla valita Toscanan ja Rooman välillä, valitsisin ehdottomasti Toscanan! Me kun emme olleet erityisen viehättyneitä suurista turistimassoista, joita Roomassa riittää varmasti jokaisena vuodenaikana. Toscanassa sai palloilla melko rauhassa ja olivathan maisemat aivan mielettömän upeita. :)

 • Vastaa Tapsa elokuu 27, 2017 19:56

  Kiitos tästä! Ensi toukokuussa meillä on kaksi viikkoa aikaa koluta Toscanan ja Umbrian kukkulakaupunkeja ja majoitusta on jo varattu Orvietosta, Montepulcianosta ja Luccasta. Kiva lukea muiden bloggareiden kokemuksia paikoista ja ainahan jotain vinkkiäkin saa.

  • Vastaa Enni / Wanted A Life Less Ordinary elokuu 28, 2017 11:28

   Hienoa, että näistä kirjoituksista saa apua ja inspiraatiota! Luvassa on vielä kokemuksia ja kuvaoksennuksia ainakin Sienasta, San Gimignanosta, Pisasta, Castiglione della Pescaiasta ja Firenzestä, jotka ehdimme myös kahden viikon aikana koluta. Toukokuu on mielestäni erinomainen matkustusaika, sillä turisteja ei vielä ole liikkeellä ihan niin paljon kuin keskikesällä ja ilmakaan ei ollut niin tukahduttavan kuuma, vaikka mekin pääsimme nauttimaan vähintään +20 asteen helteistä. Mielelläni palaisin Toscanaan vielä uudestaankin käymään läpi itäisen puolen kaupunkeja. Tällä reissulla kun tuli koluttua lähinnä Rooma-Firenze väliä ja länsirannikkoa. Toivottavasti matkastanne tulee yhtä ikimuistoinen! :)

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta elokuu 30, 2017 08:25

  Niin ihanan toscanalaista <3 En ole koskaan käynyt, mutta juuri tuolta siellä mielikuvissani näyttää.

  • Vastaa Enni / Wanted A Life Less Ordinary elokuu 31, 2017 15:06

   Ja kuvat eivät todellakaan anna oikeutta noille maisemille, joten suosittelen ehdottomasti käymään itse paikanpäällä ihastumassa. :)

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.