Pallontallaajat.net
Valikko

Toscanan tornikaupunki: San Gimignano

Perjantaifiiliksissämme päätimme tehdä retken useiden kivitornien täyttämään San Gimignanon keskiaikaiseen kaupunkiin. Tunnelmaltaan San Gimignano peilasi muita Toscanan keskiaikaisia kaupunkeja. Sekin oli rakennettu kukkulan laelle puolustuksellisista syistä, talot olivat suoraviivaisesti kellertävästä kivestä rakennettuja, katuja ja kujia risteili yhtenään eikä autolla ollut sisälle tietenkään asiaa Zona Trafico Limitatosta johtuen.

Heti ensikosketus oli positiivinen kun löysimme ihastuttavan taidegallerian täynnä italialaisen Andrea Roggin kauniita pronssipatsaita. Muutenkin kaduilla saattoi törmätä vähän päästänsä pieniin käsityöläispuoteihin kaikkien turistikrääsä- ja viinikauppojen sekä kidutusmuseoiden lomassa. Ja kyllä, turisteja tässä kaupungissa riitti. Ehkä juuri siitä syystä San Gimignano ei aivan saanut paikkaa sydämessäni, mutta vierailemisen arvoinen ja kaunis kaupunki kuitenkin oli. Kehuja annan erityisesti lukuisille näköalapaikoille, joita löytyi ympäri kaupunkia ja joista oli mukava katsella sekä kaupungin sykettä että Toscalaista kumpuilevaa maalaismaisemaa.

Se, mitä San Gimignanoon saapuneen kannattaa tehdä, on Dondoli -nimisen gelaterian paikantaminen. Kyseinen puoti nimittäin on arvosteltu yhdeksi parhaimmista, mistä syystä jäätelönnälkäisten muodostavat jonot saattavat joskus venyä jopa korttelin mittaisiksi. Onneksi me satuimme paikalle juuri passeliin aikaan ja pääsimme sisään vähällä jonottamisella. Eikä sitä olisi +30 asteen helteessä jaksanutkaan energiaansa jäätelöpallon vuoksi kuluttaa, mutta en kiellä, etteikö kyseinen gelato olisi ollut erinomaista.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus