Pallontallaajat.net
Valikko

Päiväretki Sienaan

Puoli päivää kestävä retki Sienaan sisälsi lähinnä päämäärätöntä kuljailua ympäri kaupunkia, maailman huonoimman ravintolakokemuksen, edullisen gelaton metsästystä ja kauniin auringonlaskun ihailua. Turisteja oli huomattavasti enemmän kuin muissa siihen asti vierailemissamme kaupungeissa, mutta olihan Siena niitä huomattavasti isompikin. Löysimme Piazza del Campon aukion ja Sienan katedraalin, mutta sen enempää emme lähteneet kuuluisia maamerkkejä metsästämään. Käyskentely vailla suunnitelmia tuntui paljon mukavammalta ajatukselta. Tosin ravintolan suhteen meidän olisi pitänyt tehdä etukäteen taustatyötä, sillä jouduimme valmistautumattomuuttamme nauttimaan koko matkan heikoimman, vaikkakin kalleimman, suorastaan aliarvoisen aterian (Älkää koskaan astuko jalallanne ravintolaan nimeltä Il Duomo!). Ehkä ateriasta aiheutunut nälkä ja harmitus hieman pilasi Sienan kokemustamme, mutta onneksi myöhemmin illasta spottasimme jotain, mikä jäi kaupungista positiivisena mieleen.

Aikamme keskustassa kierreltyämme alkoi väenpaljous hieman kyllästyttää ja lähdimme valumaan kaupungin laidan väljemmille vesille. Pian löysimmekin itsemme Fortezza Medicea linnoituksen edustalta ihmettelemässä linnoituksen yhdellä sisäpihalla olevaa tivolia. Kävelimme sisään, ohitimme puolikaaren muotoiset portaat ja nousimme ylös muurin reunalle ihastelemaan sieltä avautuvia maisemia. Muurin vierustaa juoksi useampikin lenkkeilijä  ja nurmialueet olivat täynnä jos minkäkinlaista kuntoilijaa. Alueella oli myös ulkoilmakuntosali paineilmalaitteineen. Jos minulla olisi mahdollisuus treenata ulkona tuollaisissa maisemissa, en varmasti hankkisi kesäaikaan lainkaan kuntosalikorttia. Aivan ihanaa! Nämä maisemat ilta-auringon kullalla värjättyinä hävittivät huonosta ateriasta aiheutuneen kiukun mennen tullen.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus