Pallontallaajat.net
Valikko

Castellina in Chianti – Viinin ja motoristien luvattu kaupunki

Olimme nyt viettäneet vajaan viikon ihanassa ja aurinkoisessa Toscanassa, josta emme kuitenkaan vielä olleet saaneet tarpeeksemme. Villa San Giorgio oli ollut hyvä tukikohta, josta olimme päässeet tekemään kivoja päiväreissuja eri ilmansuuntiin. Mutta koska road tripillä oltiin, matkan täytyi kuitenkin jatkua – ja seuraava etappimme olikin Firenze. Eli maaseudun rauhasta kohti kulturellimpia maisemia.

Lähdimme aamiaisen jälkeen köröttelemään pohjoisemmas pikkuteitä pitkin, sillä halusimme ennemmin nauttia rauhallisesta ajosta ja kauniita maisemista, kuin posottaa tuhatta ja sataa suoraa moottoritietä (ja tietysti myös siksi, että halusimme mahdollisuuksien mukaan välttää tietulleja). Matkamme varrelle sattui pieni ja sympaattinen Castellina in Chianti, joka osoittautui motoristien ja viininystävien suosimaksi kyläksi.

Kuljailimme aikamme edestakaisin kapeita kivikatuja ja ihastelimme pieniä viini- ja käsityöläispuoteja. Kaupungin laitaa kiersi holvikaarien täyttämä varjoisa käytävä, jonka varrella oli lisää käsityöliikkeitä ja kahviloita. Muurin ulkolaitaan oli satunnaisin välein kaiverrettu aukkoja, joista pääsi näkemään pienen silmäyksen toisella puolella aukeneviin Chiantin alaviin maisemiin. Pakolliset jäätelöt ostimme matkaan piskuisesta gelateriasta, jossa iäkäs herrasmies tarjoili ne meille hymyssäsuin. Muutenkin koko kaupungin ilmapiiri huokui hyväntuulisuutta ja rauhallista tunnelmaa.

Kaupunki oli täpöten täynnä moottoripyöräilijöitä, ja jatkaessamme matkaamme kohti Firenzeä, tuli kaksipyöräisiä vastaan vähän väliä. Ilmeisesti reittivalintamme oli jokin suositumpikin moottoripyöräreitti, enkä toisaalta ihmettele miksi. Tie mutkitteli kivasti kukkuloiden reunanteita pitkin ja siltä oli hyvät näkymät alas avautuviin laaksoihin.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus