Pallontallaajat.net
Valikko

Firenzen ravintolatarjonnan helmiä

Jos missään niin Firenzessä tuli syötyä hyvin, eikä täydellisiä hutivalintoja juurikaan koettu. Nappiosumia sen sijaan useampikin kappale, jotka nyt haluaisin tässä vaiheessa vinkata muillekin Firenzeen matkaaville. Oli sitten hakusessa täydellinen pizza tai gelato, uskon näiden ravintoloiden pääsevän hyvinkin lähelle sitä.

Firenzen täyteiläisimmät pizzat

I’Pizzacchieri
Via San Miniato 2

Ensimmäisen Firenzessä vietetyn illan ravintolavalinta osoittautui nappiosumaksi. I’Pizzacchierin täyteläisiä pizzoja oli kehuttu tripadvisorissa ylitsevuotavasti, joten päätimme tarttua tilaisuuteen päästä maistamaan täydellistä pizzaa. Emmekä suinkaan pettyneet! Koska pizzeria oli kooltaan pieni ja aivan täpöten täynnä ihmisiä, jouduimme hetken aikaa jonottamaan ovella ennen pöytään ohjausta. Runsailla ja laadukkailla täytteillä vuoratut pizzat olivat kuitenkin jonottamisen arvoiset. Itse valitsin hieman erikoisemman, tryffeleillä maustetun mozzarella, tomaatti ja basilika pizzan, kun taas avopuolisoni päätyi perinteisempään parmankinkkuun. Kumpikaan meistä ei pettynyt valintaansa. Tosin itse tulin siihen tulokseen, että tryffeli ei ehkä ole seuraava täytevalintani, vaikka sekin maistui kohtuullisen hyvältä muuten niin erinomaisessa pizzassa. Mikään fine dining paikka tämä ravintola ei ollut, vaan pizzat tarjoiltiin rehellisesti pirtin pöydissä paperilautasilta. Pizzoja sai myös take awayna, ja mikä olisikaan ollut oivempi ajatus kuin ottaa lätyt mukaansa ja siirtyä Arno joen rantaan nauttimaan lämpimästä kesäillasta. Siinäpä ajatusta seuraavalle Firenzen matkalle.


Ei sittenkään niin pientä pikkupurtavaa

Pane e Toscana
Borgo Degli Albizi 13

Pane e Toscanaan törmäsimme etsiessämme pientä purtavaa iltapäiväisen kaupunkikiertelyn lomassa. Kyseessä oli pieni kioskin tyylinen puoti, jossa oli pieni tiski ja kaksi työntekijää tiskin takana. Lista erilaisista täytetyistä leivistä roikkui seinällä ja niiden hinnat vaihtelivat 3-5 euroon. Valitsimme jonkinlaiset kinkkuleivät, jotka tiskin takana häärinyt mies kokosi nopeasti kasaan. Painelimme ulos pienestä puodista ja istahdimme kadun reunaan mutustelemaan niitä samalla kun katselimme ohi käveleviä ihmisiä. Leivät olivat todella isot ja täyttävät, ja niiden voimalla jaksoimme hyvin illalliseen asti.


Laatumakuja edullisesti

Foody Farm
Corso dei Tintori 10/R

Seuraavana iltana päätimme illastaa hieman hienostuneemmin ja päädyimme Arno joen toiselle puolelle Foody Farm -nimiseen, Toscanan makuja ja paikallisten yrittäjien tuotteita hyödyntävään ravintolaan. Valinta oli jälleen onnistunut ja hinta-laatu suhde sekä ruoan että viini suhteen erinomainen. Päätimme ottaa alkupaloiksi lihalajitelman, josta löytyi seitsemää erilaista leikkelettä. Mukana oli tietysti myös esite, jossa kerrottiin mistä lihasta oli kyse ja miten se oli valmistettu. Prosciutto suorastaan suli suuhun, mutta kuusi kuukautta kypsynyt laardi tuli ulos suusta yhtä nopeasti kuin se oli sinne mennytkin. Eli lajitelmasta löytyi sekä osumia että huteja, mutta kaikkea oli kuitenkin mukava maistella hyvän, paikallisen punaviinin kera. Pääruoaksi otimme pienet hampurilaiset, joita tarjoilijamme oli meille suositellut sillä perusteella, että lihalautasemme oli jo itsessään melko täyttävä. Ravintolan hinta-laatusuhde oli jälleen erinomainen, henkilökunta osaavaa ja ystävällistä sekä ilmapiiri muutoinkin miellyttävä. Erityisen mukava lisä oli paikallisten tuottajien ja tuotteiden suosiminen ja esittely A la carte listassa. Suosittelen lämpimästi.


Gelatoa aidoilla mauilla

Gelateria Santa Trinita
Piazza Frescobaldi 11-12/R

Firenzen makurikkaimmat jäätelöt nautimme Santa Trinita -sillan päädyssä sijaitsevassa samannimisessä gelateriassa. Jono jäätelötiskille oli pitkä, mutta koska ulkona paahtoivat +30 asteen helteet ja sisällä taasen pauhasi ilmastointilaite, oli jonottaminen suorastaan nautinto. Ja kyllä kyseinen gelato oli sen jonottamisen arvoista! Jäätelöiden lisäksi veden kielelle herauttivat myös kylmävitriineissä esillä olevat kauniit jälkiruokaleivonnaiset, joita emme kuitenkaan tällä kertaa päässeet kokeilemaan. Puodin takaosassa taas myytiin erilaisia tuliaistuotteita, kuten öljyjä, viinejä, pastoja sun muuta italialaishenkistä suuhunpantavaa kauniissa paketeissa. Jos kunnon gelato on vielä hakusessa, Santa Trinitan gelateria on erittäin potentiaalinen paikka sen löytämiseen. Jokainen löytää varmasti oman suosikkimakunsa jäätelötiskin laajasta valikoimasta.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus