Pallontallaajat.net
Valikko

Pisan torni eestä ja takaa, Pisan torni seisoo ja (kohta?) makaa

Firenzessä nautitun hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Pisaa. ZTL-alueista (Limited Trafic Zone) ei tarvinnut tänäänkään huolehtia, sillä vanhasta kaupungista ulos ajaminen oli vapaata ja maksutonta, toisin kuin sisäänajo arkipäivisin. Tarkoituksena oli tehdä vain lyhyt vierailu kuuluisan tornin luona ja jatkaa sen jälkeen matkaa Länsirannikolle kohti Livornoa. Olisipahan sitten yksi Italian kuuluisimmista maamerkeistä nähty ja koettu.

Parkkeerasimme auton hieman kauemmas Ihmeiden aukiosta ja jatkoimme loppumatkan tornille jalkapatikassa. Ajattelimme näin säästyvämme paremmin mahdollisilta ruuhkilta, parkkipirkoilta, varkailta ja ikuisuuksia kestävältä parkkiruudun metsästämiseltä, mutta toisin kävi…

Emme olleet aivan varmoja Ihmeiden aukion tarkasta sijainnista, joten lähdimme vain kävelemään luultavimmin oikeaan suuntaan päin. Mitä enemmän ihmisiä tuli vastaan, sitä varmempia olimme siitä, että olimme oikealla suunnalla. Tosin täytyy myöntää, että aukio ilmaantui ikään kuin yhtäkkisesti näköpiiriimme. Ensin ympärillämme oli aivan tavallisia oranssinpuhuvia rakennuksia ja sitten aivan yllättäen olimmekin jo aukiolla, josta valtavat, valkoiset, täysin eri rakennustyyliä olevat kirkko, kappeli ja torni pomppasivat esiin sinistä taivasta ja vihreää nurmikkoa vasten. Kaikista suurin ahaa-elämys oli nimenomaan rakennusten koko, joka oli huimasti suurempi, kuin mitä olin etukäteen kuvitellut.

Ihmeiden aukiolla sijaitsivat hieman korjauksen alla oleva tuomiokirkko, yksityiskohtaisen koristeellinen kastekappeli sekä se kuuluisa, vinoon kasvanut kellotorni. Aukio oli täynnä turisteja, jotka ottivat valokuvia itsestään tyypillisissä “kannattelen kaltevaa tornia” -asennoissa ja yrittivät kaikin keinoin saada onnistuneen otoksen huolimatta siitä, ettei vihreääkin vihreämmälle nurmikentälle saanut astua. Tosin kylteistä huolimatta muutamat uskaliaimmat uhmasivat kieltoa. Turistien seassa vaelteli lukuisia rihkamakauppiaita, jotka yrittivät kaupitella selfieitä ottaville turisteille kesän hittituotetta, fidget spinneriä.

Kierrettyämme aukion ympäri ja räpsittyämme pakolliset torni-kuvat, haimme nälkäisinä hyvät paninit läheisestä, piskuisesta, perheyrityksestä, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista. Tiskin takana häärivät ilmeisesti isä ja hänen nuori tyttärensä, jotka veistelivät meille laadukkaista leivistä ja aineiksista mehevät ja pehmeät paninit, jotka sitten söimme läheisen puiston penkillä istuskellen. Panineja syödessämme katselimme ohikulkevia ihmisiä ja panimme merkille siististi pukeutuneet businessmiehet, jotka puku päällä painelivat menemään pitkin katuja enemmän tai vähemmän rähjäisillä polkupyörillään. Ei mikään jokapäiväinen näky meillä Kuopiossa. Täällä pyöräilykulttuuri on hieman erilainen kaupungeissa ottaen huomioon, että autolla kulkeminen on vaikempaa kapeilla kaduilla ja ZTL-alueilla, puhumattakaan parkkipaikan löytämisestä työvuoron ajaksi.

Joten siitäpä oiva aasin silta siihen hetkeen, kun palasimme takaisin autollemme ja huomasimme tuulilasissamme odottavan parkkisakkolipukkeen. Vielä tänäkään päivänä emme ymmärrä, mikä parkkeerauksessamme oli vikana. Auto oli ruudussa eikä missään lähettyvillä ollut minkäänlaista parkkeeraamisen kieltävää merkkiä, ainoastaan 2 tunnin parkkiaika. Olimme muistaneet laittaa parkkikiekonkin ja pitää huolta siitä, ettemme viipyisi kauempaa kuin sallittua. Automme oli suorastaan malliesimerkki oikeaoppisesta parkkeerauksesta verrattuna lähellä oleviin italialaisten enemmän tai vähemmän vinossa ja jalkakäytävän puolella oleviin autoihin. Noh, koska emme ymmärtäneet sanaakaan italiaa, jäi sakkokuitti sillä reissulla maksamatta toivoen, ettei siitä myöhemminkään tulisi mitään ilmoitusta. Eipä toiveemme senkään suhteen toteutunut, vaan huomasin muutama kuukausi myöhemmin Visa-kortiltani kadonneen juuri parkkimaksun verran rahaa, jonka autovuokraamomme oli siltä veloittanut. Päätimme harmituksesta huolimatta jättää asian sikseen ja muistaa olla tarkempia seuraavaa reissua ajatellen.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus