Pallontallaajat.net
Valikko

Toscanan reissun 10 ikimuistoisinta hetkeä

Näin jälkikäteen arvioituna reissu oli tekemisen arvoinen ja vaikka road tripin hengessä jouduimmekin resuamaan paljon paikasta toiseen, ehdimme myös rentoutumaan ja nauttimaan pelkästä olemisesta. Ja olihan reissu meidän ensimmäinen matkamme pariskuntana, joten se oli siinäkin mielessä ikimuistoinen. Ruoka oli pääosin hyvää ja palvelu ystävällistän eikä Interrentin vuokra-auton kanssa ollut mitään ongelmia. Ainoa asia, jota ehkä jäin hieman kaipaamaan, olisi ollut jonkinlainen visiitti viinitilalle. Sellainen olisi kuitenkin täytynyt järjestää etukäteen, joten tällä kertaa jäimme nuolemaan näppejämme. Mutta ei se mitään, sillä nyt meillä on syy palata vielä joskus uudelleen Toscanan seuduille kokemaan tämä klisee, mutta ah-niin-ihana sellainen.

Asiat, joista voisimme oppia seuraavaa reissua varten, oli tietullit ja erityisesti niiden välttäminen alusta asti. Tosin vaikka saimmekin ensimmäisestä tietullikömmähdyksestämme melkoisen mojovan maksulipukkeen, ei tuota summaa ole minulta tähän päivään mennessä penätty maksettavaksi (*koputtaa puuta). Pysäköintivirhemaksu sen sijaan kyllä löysi perille, mutta tekevälle sattuu ja aina kannattaa varata budjettiin hieman ylimääräistä juuri tällaisten seikkojen varalle. Varaamamme majoitukset olivat myös pääosin miellyttäviä, mutta tulisi aina muistaa, että internetin varaussivustojen hienot valokuvat eivät aina vastaa todellisuutta. Jos odotuksia ei nosta liian korkealle, ei myöskään pety. Tämä ei tietenkään tarkoita mitään “pessimisti ei pety” asennetta, vaan realistisuutta.

Keski-Toscana oli henkeäsalpaavan kaunis, eikä kamerani pettynyt kertaakaan. Myös läntisen rannikon maisemat veivät mennessään. Rooma sen sijaan ei ollut ihan niin mieleenpainuva verrattuna muihin matkamme kohteisiin. Tosin aloimme olla loppumatkasta jo niin väsyneitä, eivätkä suurkaupungin kuuma ilma tai valtavat turistimassat enää siinä vaiheessa miellyttäneet. Olen kuitenkin tyytyväinen, että kävimme ottamassa pari päivää irti tästä historiallisesta ilmestyksestä.

Seuraavaksi haluaisinkin jakaa matkamme ikimuistoisimmat hetket, jotka tulevat säilymään muistoissani pisimpään. Prego!


1 Montepulcianon maisemat

Mielestäni koko reissun mieleenpainuvimmat maisemat meille tarjosi Montepulcianon pieni keskiaikainen kaupunki. Keltaiset talot punatiilisine kattoineen ja ympärille ulottuva vehreys loivat kauniin kontrastin, jota lisämaustivat vielä horisontissa siintävät, sinisenä hohtavat, kumpuilevat mäet. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan tässä kaupungissa, mikäli Keski-Toscanasta joskus itsesi löydät. Voit lukea Montepulcianon kokemuksestamme tarkemmin täältä.

2 Firenzen loistavat ravintolat

Parhaat makuelämykset saimme mielestäni Firenzessä, jossa ravintolatarjontaa on laajalti jokaiseen makuun. Firenzessä pääsimme nauttimaan täydellisistä pizzoista ja gelatoista, joiden vertaisia ei ihan joka kaupungista löydy, vaikka Italiassa oltiinkin. Voit lukea tarkemmin Firenzen parhaista ravintolahelmistä täältä.

3 Castiglione della Pescaian kaunis uimaranta

Olisin ollut jokseenkin pettynyt, ellen olisi kesälomallani päässyt kertaakaan merenrantaan, varsinkin kun etelässä oltiin. Ranta itsessään oli sinänsä melko normaali hiekkaranta, mutta spesiaaliksi sen teki se, ettemme olleet siihenastisen matkamme aikana vielä kertaakaan päässeet huljuttelemaan varpaitamme merivedessä. Tosin täytyy myöntää, että kyllähän rosoisten kallioiden ja sinisen meren kontrasti oli upean näköinen ja voisin kuvitella rannan olevan auringonlaskun aikaan yhtä kaunis kuin monet muut kaltaisensa. Voit lukea tarkemmin Castiglione della Pescaian kokemuksestamme täältä.

4 Orvieton muuri

Yksi vaikuttavimmista näkymistä oli Orvieton kaupunkia ympäröivä, tuhkakivestä louhittu jyrkkä muuri. Ylipäätään kaupungissa vallitseva rauhallinen tunnelma jäi positiivisena mieleen. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan tässä tunnelmallisessa keskiaikaisessa kaupungissa. Voit lukea muurista ja kaupunkikokemuksestamme tarkemmin täältä.

5 Poggibonsin viinilehdossa käyskentely

Asia, jota olin jo ennen matkaa kovasti odottanut, oli Toscanalaiset maalaismaisemat ja sen vehreät viinitarhat. Näitä maisemia löysimme Poggibonsista, aivan villamme naapurustosta. Viiniköynnökset olivat toukokuussa vielä ilman rypäleitä, sillä sadonkorjuu sijoittuu alueesta riippuen elo-lokakuun välille, mutta maisemiin se ei onneksi vaikuttanut mitenkään. Pääset ihastelemaan maalaismaisemia tarkemmin täältä.

6 Sienan auringonlasku

Ehdimme vierailla Sienan kaupungissa vain päiväseltään, mutta ilta-auringon valaisemat maisemat Fortezza Medicean muureilta ihasteltuina painuivat vahvasti verkkokalvoillemme. Voit lukea Siena-kokemuksestamme tarkemmin täältä.

7 Ravintolakokemus Livornossa

Yksi koko elämämme mieleenpainuvimmista ravintolakokemuksista tapahtui Livornossa Piazza Roma -nimisessa osteriassa. Mustekala suli suuhun ja pääsimme molemmat entisinä oliivien vihaajina kokemaan ensi kertaa makunautintoja näiden pienten, pyöreiden ja suolaisten pirulaisten kanssa. Voit lukea huikeasta asiakaspalvelusta ja makuelämyksestä tarkemmin täältä.

8 Piazzale Michelangelon näkymät

Jos joskus satut Firenzeen, älä ihmeessä missaa näitä näkymiä! Piazzale Michelangelon aukiolta avautuu Firenze koko komeudessaan punatiilisten kattojen merenä. Maiseman kehystävät sinivihreät ympäröivät kukkulat ja kuulemani mukaan erityisesti auringonlaskun aikaan maisema on kuin maalauksesta. Matka ylös on jokseenkin hiostava, mutta näkymät palkitsevat reippailijan. Voit lukea tarkemmin Firenzen toisen päivän kokemuksestamme täältä.

9 Villa San Giorgion poni

Meille ei koskaan selvinnyt mikä hänen nimensä oli, mutta joka aamu poni-ystävämme oli ilmaantunut villamme viereiseen lehtoon ja aina aamiaisen jälkeen painelimme tervehtimään häntä porkkanatuliaisten kanssa. Ja aina yhtä ahnaasti ja mielellään hän nämä herkut otti vastaan. Voit lukea kokemuksestamme Villa San Giorgiossa täältä.

10 Spontaani konsertto Foiano della Chianassa

Foiano della Chianan katuja kierrellessämme osuimme sattumalta pienelle aukiolle, joka täyttyi klassisesta musiikista. Ihmettelimme hetken, mistä musiikki raikasi, kunnes selvisi, että ilmeisesti viereisen tiilirakennuksen yläkerroksessa oli orkesteriharjoitukset meneillään. Hunajainen musiikki raikasi joka puolella ympärillämme ja pysähdyimmekin hetkeksi aukiolle vain fiilistelemään tätä surrealistista tunnelmaa. Voit lukea Foiano della Chianasta tarkemmin täältä.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus