Pallontallaajat.net
Valikko

Hylättyjen hotellien Bad Gastein

En muista missä vierailemassani kaupungissa olisin nähnyt yhtä paljon käytöstä poistuneita hotelleja toimivien lomassa kuin Bad Gasteinissa. Tästä syystä päätinkin tehdä pienen valokuvausprojektin aiheeseesta.

Voin kuvitella, miltä Bad Gastein näytti kultakautenaan, hotellien täyttyessä rikkaista ja kuuluisista vieraista, jotka halusivat päästä nauttimaan ainutlaatuisesta ilmanalasta ja kylpylöissä virtaavan veden terveysvaikutuksista. Nyt nuo samat hotellit ja hyvinvointikeskukset rapistuvat hiljalleen uusien alppihotellien noustessa niiden lomaan. Käytännössä Bad Gasteinin keskustassa joka toinen hotelli on majoituskäytössä ja joka toinen rappeutuu hylättynä paikalleen.

Upeat, 1800-luvun jugend tyyliä edustavat hotellit seisovat haikeina katukuvassa peitettyine tai rikkinäisine ikkunoineen. Mikä sääli, ajattelin katsellessani kauniita ja koristeellisia julkisivuja. Monissa olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta jos ne vielä pitkään seisovat paikallaan ikkunat apposen avoimina, ei niitä enää todennäköisesti voi pelastaa, vaan kaikki homehtuu paikalleen. Keskustelimme asiasta erään saksalaisen lomailijapariskunnan kanssa ja he kertoivat, että ilmeisesti kaupunki olisi kiinnostunut ostamaan hotellit pois yksityisomistuksesta, mutta rahaa siihen ei ole. Niinpä hotelleilla ei ole muuta tehtävää kuin seistä paikallaan ja kuolla hiljalleen paikalleen.

Erityisesti yksi hotelli varasti sydämeni ja ehdin kuvitella itseni monta kertaa kunnostamassa sitä entiseen loistoonsa ja myöhemmin ylpeänä hotellinpitäjänä. Valitettavasti myös tämä Kaiser-Wilhelm Stassella sijaitseva suuri Astoria-Gastein Gesundheitzentrum taisi kuitenkin olla jo siinä vaiheessa rapistumista, että paljonkaan ei olisi tehtävissä tai sen restaurointi olisi ainakin tuhottoman vaikeaa ja/tai kallista. Mutta voi kuinka ihanaa sen parvekkeilta avautuvia maisemia alas laaksoon olisikaan katsella. Eurojackpottia odotellessa…

Jos siis olet rappioromantikko ja hylätyt rakennukset kiinnostavat seikkailu- tai kuvausmielessä, Bad Gastein on oiva kohde tähän. Valitettavasti jokaisessa hotellissa on varoitukset kameravalvonnasta, joten en itse uskaltautunut sisätiloihin ihmettelemään, mutta ehkä joku uskaliaampi voi kokeilla. Hotellien todellisesta lahoamiskunnosta ei tietenkään ole varmaa tietoa, joten varovainen sietää kuitenkin olla.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.