Pallontallaajat.net
Valikko

Shoppailuhuumaa Mall of Splitissä

Melontapäivän jälkeisen sunnuntain päätimme pyhittää rentoilulle ja shoppailulle Mall of Splitissä. Vaikka päivä oli aurinkoinen, oli se polttavan tuntuinen ja lämpötilaltaan yli 30 asteinen, joten koimme, ettemme olisi jaksaneet mitään ulkoilma-aktiviteetteja. Niinpä päivä sisälsi pitkät aamu-unet, hitaan, itse väsätyn aamiaisen ja monta tuntia ostoksia kakkukahveineen.

AirBnb asuntomme sijaitsi kivenheiton päässä Mall of Split -nimisestä kauppakeskuksesta, jonka neljässä kerroksessa oli satoja liikkeitä ja ravintoloita. Pidin keskuksen liikevalikoimasta, joka sisälsi paljon itselleni tuntemattomampia kauppoja ja merkkejä. Sanomattakin on selvää, että tuliaisia tuli ostettua jonkin verran sekä itselle että muille hyvästä valikoimasta johtuen. Omiksi suosikeikseni muotia myyvien liikkeiden osalta nousivat muun muassa Pull & Bear, House, Reserved, Terranova ja Sinsay. Kesän kuumimpia kuoseja vaikuttivat olevan vesimelonit, flamingot, yksisarviset, ananakset ja avokadot, ja niillä kuvitettuja vaatteita tuli vastaan tämän tästäkin, olipa sitten kyse lasten tai aikuisten vaatteista. Ja koska melkein kolmekymppisten naisihmisten ei pidä ottaa itseään vielä turhan vakavasti, löytyy meiltä molemmilta nyt kissa-merenneito kuvioiset, pienet toilet-pussukat.

Kroatian lempparituliaisia olivat muun muassa ankkuriteemaiset ranneke ja paita.

Hieman muotihuumoriakin saattaa shoppailun lomassa sattua vastaan :D

Muita suosikkipaikkojani olivat yläkerroksen Intersport, josta kävimme useammankin kerran ostamassa retkipäiviemme proteiinipatukat (gluteenittomia ja useita hyviä makuvaihtoehtoja!) sekä samassa kerroksessa sijaitseva pieni Biberon Cakes -kakkutiski, jonka kauniit ja suussasulavat kakkupalat maksoivat vaivaiset 15-20 kunaa (2-3 euroa). Lisäksi mieleen jäi alakerroksen ihana Svijet Caja tee-kauppa, jonka mukava myyjä opasti meitä innokkaasti herkullisen tuoksuisten ja laadukkaiden irtoteiden valinnassa. Kyseisiä irtoteitä tuli kannettua kotiin tuliaisina useampi pussi.

Vaikka kauppakeskus sijaitseekin hieman kauempana Splitin ydinkeskustasta, pääsee sinne kätevästi ja edullisesti paikallisbussilla, ellei satu majoittumaan yhtä lähellä kuin me. Ruokailuistakaan ei tarvitse huolehtia, sillä kauppakeskuksesta löytyy varmasti jokaiselle jotain syötävää. Itse taisimme käydä yhtenä päivänä syömässä keskuksessa sijaitsevassa Biberon -ravintolassa, kun emme jaksaneet lähteä nälkäisinä metsästämään keskustasta ruokapaikkaa. Ei mikään gourmee makuelämys, mutta kyllä sillä vatsansa täytti. Lomaviikkomme aamiais-, välipala- ja muutaman kerran päivällistarpeetkin hankimme Mall of Splitin Spar -marketista. Ahkeran ostospäivän jälkeen päädyimmekin väsäämään asunnollamme grillijuusto-kasvispastat, jotka nautimme parvekkeellamme, ihastellen samalla joka ilta kauppakeskuksen taakse laskeutuvaa aurinkoa.

©wantedalifelessordinary.pallontallaajat.net

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.